10. huhtikuuta 2013

Kaksivuotias Joel

DSC_0304

Kaksi vuotta sitten syntyi pienen pieni käärö, 48cm pituinen ja 3342g painoinen. Kääröä kutsuttiin Möykyksi kunnes hän sai nimen Joel Juhani. Tänään tuo käärö täyttää kaksi vuotta.

_DSC1472muok

Joel on reipas ja omatoiminen pieni poika, jolla riittää omaa tahtoa ja temperamenttia. Hän osaa paljon asioita, kuten syödä, juoda, juosta, tanssia, kiipeillä, kiukutella ja naurattaa. Hän tuntee nimeltä paljon eläimiä, ja osaa matkia heidän ääniään. Hän tietää Franklinin ja kaverit, Muumilaakson asukkaat ja paljon muita hahmoja. Joel osaa rakentaa legoilla ja palikoilla torneja, ajella autoilla ja tehdä palapelejä. Hän leikkii paljon itsekseen ja mielikuvitusta riittää. Joel keräilee mielellään tavaroita koreihin, purkkeihin tai kärryyn, ja kantaa niitä mukanaan pitkin kotia. Joel nauttii kun häntä heitellään tai kutitellaan. Joel tykkää kuunnella satuja ja lukea kirjoja. Hän ajelee paljon mopolla ja pikkuautoillaan. Joel katselee mielellään Puuha Peteä ja Muumeja telkkarista. Asioita, joista Joel ei pidä, ei nyt heti tule mieleen, paitsi että joskus Joel turhautuu Alexiin, kun tämä yrittää olla mukana leikeissä.

_DSC1451muok

Joel osaa paljon sanoja sekä suomeksi että ruotsiksi, ja nyt viime aikoina varsinkin suomenkielen kehitys on ottanut suuria askeleita eteenpäin. Joel tuntee varmaan satoja sanoja molemmilla kielillä, sekä erottaa kielet toisistaan. Hän tietää, että mammalle puhutaan ruotsia ja iskälle suomea. Joel puhuu parin sanan lauseita hieman kömpelösti, eli ei edelleenkään puhu kovinkaan sujuvasti. Paljon omia sanoja tulee, ja joskus Joelia harmittaa, että häntä ei ymmärretä. Joel ymmärtää lähes kaiken mitä hänelle puhutaan, tottelee käskyjä ja kehotuksia (tai ainakin ymmärtää niitä, aina hän ei halua totella).


Joel ei ole nähtävästi kasvanut kovinkaan paljoa viimeisen vuoden aikana, sillä suurin osa vanhoista vaatteista käyvät edelleen päälle. Esimerkiksi nämä kuvissa olevat housut ovat samat, jotka Joelilla oli päällään vuosi sitten synttärijuhlissaan. Vaatteissa suurin osa ovat kokoa 80 tai 86, muutama isompi koko löytyy myös. Pituutta on tullut lisää ehkä muutama sentti, ja painoa korkeintaan pari kiloa. Voisin veikata että pituutta on n 82-83cm ja painoa n 11,5kg. Neuvolassa käydään ensi viikolla, ja sitten nähdään osuivatko veikkaukseni kohdilleen.

_DSC1483muok

Joel sai meiltä lahjaksi muutaman pikkuauton, sillä ne ovat hänen lempilelujaan. Emme halunneet ostaa paljon lahjoja, sillä tavaraa meillä on jo mahdottoman paljon, ja lahjoja tulee varmasti aivan riittämiin synttäreillä.
Näin iloinen Joel oli lahjan saatuaan:

_DSC1470muok

Hyvää syntymäpäivää mamman ja iskän rakas pikku Joel! 

28 kommenttia:

 1. Synttärionnittelut Joelille! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan pieeni :) mun eka sai 1-1,5v välissä kunnon kasvupyrähdyksen ja pituutta lisää sinä aikana 10cm! ...ja sitten se sai toisen samalaisen, 1,5-2v aikana toiset 10cm lisää ,eli vuoden aikana huimat 20cm lisää pituutta :) nyt 3 vuotiaana se on kävelevä metrimitta ,ja pituusennuste sentilleen sama ku mitä isällä on pituutta :D hah , tietääpä mistä poika saa pituutensa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Joel on tommonen pätkä ;) 1-1,5v oli tullu vissiin 2cm pituutta :D mä en edes tiiä millanen pituusennuste Joelilla on, täytyypä muistaa kysäistä neuvolassa.

   Poista
 3. Onnea Joelille! Ja on kyllä niin helly ja söpö poika<3 itelläniki meni hymy korviin asti ku hymyili tossa videolla niin ihanasti että :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joel kiittää! :) Haha, tuo on ihan Joelin perus-nauru, sitä on aina yhtä hauska kuunnella, ja hymy on tosiaan ihana! <3

   Poista
 4. Voi että, mua ihan itkettää! Niin suloinen ja iloinen pieni mies tuo kummipoika on<3 Ihana nähdä lauantaina ihan livenä taas pientä miestä:) Onnea vielä Joelille! Onkos Joelilla jotain lahjatoiveita? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Joel ilahtuu varmasti ihan mistä vaan :) Jos keksitte jotain kivaa, käytännöllistä, tai hyödyllistä (ei toi oikeesti tarvii mitään, vaikee keksiä ideoita)

   Poista
 5. Myöhästyneet onnittelut Joelille!
  Levis kyllä hymy korviin asti, kun kattoi ton videon :)

  VastaaPoista
 6. Onnea pikkumiehelle :)(:

  VastaaPoista
 7. Onnea kaksivuotiaalle. =)) Ihana hymykuva !

  VastaaPoista
 8. joel on kyllä aika epäkehittyny ikäisekseen.. monet 1-1.5 vuotiaatki osaa puhua paljon paremmin :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kaksikielisyys viivyttää puheenkehitystä jonkun verran :)

   Poista
 9. kyllähän se kaikilla menee tuo puheenkehitys omaa tahtia :) Itse en huolestuisi kun vasta jos nyt ei 4-5 vuotiaana vielä puhu kunnolla lauseita niin sitten olisin huolestunut.
  Itse kävimme perheneuvolassa ja puheterapiassa kun kolmevuotias ei osannut tarhassa vielä puhua,sieltä sitten saimme lähetteen noihin ja hyvin puhuu nyt ja ikää on viisi :)
  Ja kyse oli siis pelkästä suomen kielestä.ei mistään muista kielistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan se täysin yksilöllistä miten nopeasti puhe kehittyy. Ja siihen kun ei kovin paljoa pysty vaikuttamaankaan. Toki varmasti edesauttaa että puhuu paljon ja kertoo asioita, lukee kirjoja yms, mutta tuskin sekään loppupeleissä kovin paljon nopeuttaa puheen oppimista. Eikä mulla Joelin kohdalla vielä mitään huolta olekaan :)

   Poista

Kiitos kommentista!