1. maaliskuuta 2013

Kahdeksankuinen

Eilen Alexilla tuli ikää 8kk, ja samalla kävimme lääkärineuvolassa. Kaikki oli oikein hyvin ja Alexin kehitystä kehuttiin. Painoa tulee hyvin, ja pituuskasvu on edelleen niukahkoa, mutta emme tarvitse sen kummemmin seurata sitä, vaan mennään normaalisti neuvolaan ensi kerran 10-kuisena.

Mitat (suluissa 7kk mitat)

Paino: 9230g (8900g)
Pituus: 67cm (66,2cm)
Päänympärys: 44,8cm (44,6cm)

"Pituus -2,4 SD, muutoin kasvu ok. Kehitys normaalia. Kliinisissä tutkimuksissa ei poikkeavaa."

_DSC0422muok

Alex on tämän kuukauden aikana oppinut monia uusia juttuja. Alex nousee seisomaan ihan joka paikkaan, mutta ei vielä osaa laskeutua, joten hän huutaa ja kirkuu kunnes joku auttaa hänet alas, tai sitten hän kaatuu ja huutaa siitä. Eli kotona raikaa lähes jatkuva huuto, ja se on melkoisen ärsyttävää. Onneksi tuskin menee pitkään ennenkuin hän oppii laskeutumaan. Alex konttaa 3-4 askelta, eli tähän ei vieläkään ole tullut muutosta muutaman kuukauden takaisesta tilanteesta. Tukea vasten Alex kävelee myös muutamia askeleita.

Alex on alkanut myös juttelemaan enemmän, ja tällä hetkellä kovasti huudellaan "mammammammammama" ja "päpäpäpäpäpä". Alex puhaltelee, päristyttelee ja syljeskelee, sekä nauraa ja tirskuu kovaan ääneen.

_DSC0561muok

Alexin päivärytmi on edelleen pysynyt lähes samassa, mutta aamuherätykset tuntuvat vain aikaistuvan koko ajan. Aikaisemmin Alex nukkui ensimmäiselle syötölle johonkin 10 pintaan, ja siitä yöunet ovat koko ajan lyhentyneet. Onneksi hän ei sentään herää enää 4-6 välillä, kuten tuossa vähän aikaa sitten.

7-8 aamumaito, jatkaa uniaan saman tien
9:30-10:30 herätys
12 lounas, lounaan jälkeen päiväunille
13:30-14:30 herää päiväunilta
15-15:30 välipala
16-18 välissä päiväunet, noin 1-1,5h pituiset
18 illallinen
21-21:30 puuro
22 iltamaito ja nukkumaan

_DSC0528muok

Alex syö syöttötuolissa, ja istuu hetkiä tuetta lattialla, mutta ei vielä itse nouse istumaan. Emme yleensä pidä Alexia lattialla istumassa, vaan odottelemme että hän itse oppii nousemaan istuma-asentoon. Hampaita löytyy suusta edelleen vain kaksi, eikä näytä siltä että uusia olisi tulossa. Tutti on edelleen käytössä vain nukkuessa.

On se vaan niin mainio poika, tuo mamman pieni Nalle-Kalle!

10 kommenttia:

 1. Tämä ei liity aiheeseen,mutta hyväksyisitkö jos miehesi facebookissa katsoo naisten kuvia joita sinä et tunne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin se mua haittaisi, luotan mieheeni ja katsominenhan ei ole kiellettyä. Mutta kyllä se pidemmän päälle alkaisi ärsyttämään, jos hän tuntitolkulla tuijottelisi muiden naisten kuvia :D

   Poista
 2. Onpa myöhäinen iltapuuro,meillä tuon ikäinen syö iltapuuron 20.00 ja käy nukkumaan samantien iltaunille.Joskus ottaa maitoa tai sitten ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se johtuu varmaan siitä, että kun aamulla noustaan niin myöhään. Muiden ruokailujen mukaan pitää mennä, sillä ei tuo suostu syömään jos ruokailuväli jää liian lyhyeksi. :)

   Poista
 3. Ihania kuvia, ihan sydän suli :)

  VastaaPoista
 4. ok,se voi olla :) meillä herätään seitsämän-kahdeksan pintaan aamuisin sitten jo ylös.Oikeastaan se on meille sopiva rytmi niin illalla saa sitten omaa aikaa kun lapsi käy jo aikaisemmin nukkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Joel herää myös siinä 9:30-10:30 aikoihin, ja mä olen oikein tyytyväinen että pojat käy yöunille ja herää suunnilleen samoihin aikoihin :) Illalla jää kuitenkin ainakin vähän kahdenkeskeistä tai omaa aikaa, vaikka pojat meneekin noin "myöhään" nukkumaan :D Mutta kyllä se oli silloinkin mukavaa ennen Alexin syntymää kun Joel joskus meni 19:30 nukkumaan, niin sai olla koko illan kahdestaan tai tehdä omia juttuja :)

   Poista
 5. Meillä poika päivää nuorempi kuin teille. Aluksi suurinpiirtein 6kk asti nukkui melkein kahteentoista, nyt herää aamuisin jo seitsemältä - ellei aikaisemmin.
  Meillä on pituutta jo 71cm, mutta painoa vain 7,7kg, meidän tarvitsee seuraavan kerran mennä neuvolaan vasta vuoden ikäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, jopas hän on nukkunut myöhään! :) Mutta toki nyt teillä on enemmän aikaa päivällä, kun heräätte aiemmin.

   Meillä päin ainakin 10kk neuvola on sellainen, jossa kaikki käyvät.

   Poista

Kiitos kommentista!