31. maaliskuuta 2013

9 months later...

Alex-vauva on nyt yhdeksän kuukauden ikäinen pieni mies. Yhdeksän kuukauden aikana tuhisevasta patukasta on tullut tempperamenttinen, vauhdikas ja iloinen ikiliikkuja.

lillebror 050

lillebror 100muok

lillebror 198muok

Alex on todella tempperamenttinen poika jonka mielialat vaihtelevat hetkessä iloisesta turhautuneeseen, tyytyväisestä vihaiseen. Alex kitisee melko paljon, ja vaatii paljon huomiota ja seuraa. Alex haluaa olla kaikessa mukana eikä juurikaan viihdy yksin. Alex tykkää kovasti isoveljestään ja seurailee Joelia kaikkialle, yrittää pysyä leikeissä mukana ja naureskelee vierstä Joelin touhuille. Alex on useasti Joelin uhman urhina, muttei välitä pienestä. Vaikka tönitään kumoon, lyödään ja kiusataan, ei ilmekään värähdä. Alex osaa myös antaa takaisin, lyödä, repiä ja purra. Alex on kuitenkin myös aurinkoinen, iloinen ja yleensä iso hymy naamalla. Alex on tutkiva löytöretkeilijä, jonka täytyy päästä kaikkea koskemaan, räpläilemään ja maistelemaan.

_DSC1314muok

Alex on ollut tähän asti elämäänsä todella terve, pientä räkäistä flunssaa lukuun ottamatta. Toivottavasti hän pysyy terveenä jatkossakin. Alexilla on kaksi pientä hammasta alhaalla, mutta näyttäisi siltä että lisää olisi tulossa lähiaikoina ylhäälle. Alex nukkuu yönsä hyvin eikä häiriinny vaikka Joel metelöisi viereisessä sängyssä. Alex käyttää tuttia nukkuessa ja autoilessa.

Alexin päivärytmi 9kk iässä menee suunnilleen näin:

9 - herätys
9:30 - aamupalaksi jugurttisose ja 100ml maitoa
vaipanvaihto, hammaspesu ja pukeminen
12:15 - lounaaksi lihasosetta ja 100ml maitoa, päiväunille
14 - herää päiväunilta
15:30 - välipalaksi sormiruokaa, hedelmäsosetta yms ja 100ml maitoa
18 - illalliseksi lihasosetta ja 100 ml maitoa, päiväunille
19:30 - herää päiväunilta
21 - puuroa ja hedelmäsosetta, iltatoimet ja hammaspesu
21:30 - 180-200ml maitoa, yöunille

kollaasi1

Alex liikkuu useimmiten ryömien, mutta konttaa välillä jopa muutaman metrin matkoja. Alex nousee seisomaan ja kävelee tukea vasten. Alex kiipeilee yli esteiden, istuu ja hengailee polvillaan. Alex seisoo ilman tukea pieniä hetkiä, yleensä niin, että keskittyy johonkin muuhun eikä tajua seisovansa ilman tukea. Alex kävelee käsistä tuettuna hieman vaappuen ja horjuen.

Alex juttelee todella paljon, eikä hiljaisia hetkiä monia ole. Alex tirskuu, nauraa ja murisee. Alex puhuu enimmäkseen mammammmaa, pappapappaaa, tättättättättää, nännännnäää ja häphäphää. Sami väittää, että Alex osaa sanoa heippa, mutta en ole varma tuosta.

_DSC1395muok

Alex pitää eniten tavaroiden hakkaamisesta lattiaan, kutittelusta ja Joelin perässä ryömimisestä. Alex tykkää myös talouspaperin syömisestä, kiipeilystä ja hypyttelystä. Alex vihaa autossa istumista, selällään makaamista ja paikallaan olemisesta. Inhokkeja ovat myös yksinolo, Joelin kiusaamisen kohteeksi joutuminen ja se, ettei tietokoneeseen saa koskea.

Alex tottelee oman nimensi lisäksi nimiä Nalle-Kalle, Aka, Apadilaattori ja apaattinen aasi.
Alex on aivan ihana ja todella rakas pieni poika!

18 kommenttia:

 1. Aws ihana pieni mies :) Sulla on tosi kiva blogi ja aivan ihanat pikku miehet:) Oot myös tosi kaunis! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!! :) Voi kiitoksia paljon ja kiva että tykkäät! :)

   Poista
 2. Apaattinen aasi!?? :DDD
  Ihana Alex. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Samin käsitys hyvästä lempinimestä, en tiiä mistä on tuon keksinyt! :DD

   Poista
 3. Nuo kuvat missä Alex seisoo, on ihan mahtavat! :) onnea Alex!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Voi miten aika menee nopee! :)

  VastaaPoista
 5. Mä mietin kanssa tota apaattista aasia! :D Lasten kasvu ja kehitys on kyllä joka kerta tosi hämmästytävää, noissakin kuvissa huomaa niin valtavan kasvun ja kuitenkin kaikki on tapahtunut alle vuodessa. Huikeeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samin järjenjuoksu :D Joo se on kyllä ihmeellistä, miten paljon pieni ihminen kehittyy elämänsä ensimmäsenä vuotena!

   Poista
 6. Hienostipa teillä seisotaan ilman tukea! :)
  Koska isoveli nousi ilman tukea seisomaan ja kuinka pian lähti siitä kävelemään?

  Näyttäisi siltä ettei Alexilla mene enää kauaa ensiaskeleisiin ;)

  Sofia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joel alkoi seistä ilman tukea varmaan joskus 10kk paikkeilla, en muista tarkkaan :D ja lähti kävelee tuetta tasan 1v. Saa nähdä miten Alexin kohdalla käy, hän on nyt alkanut kävelemäänkin tukea vasten, muutenkin ku pöydän ja sohvan ympäri (siinä se kävelee sillain vinossa, periaatteessa, sivuttain) mutta nyt se on siis alkanut kävelemääm myös kärryjä tai jotain muuta työntäen eteenpäin :D oliko hieman sekava selitys ;)

   Poista
 7. Tosi söpö blogi sulla! :-) ihanat kuvat!

  T Ronja

  KOULUTUUPPARI - Suomen suurin hevosblogi
  http://www.koulutuuppari.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!