4. tammikuuta 2013

Puolivuotias

Alexilla tuli ikää puoli vuotta tasan viikko sitten, ja on kuukauden aikana taas kehittynyt huimaa vauhtia.
Alex ryömii nyt kunnolla, monta metriä kerrallaan ja kovaa vauhtia. Konttausasento löytyy sujuvasti ja uusimpana noustaan karhukävelyasentoon. Alex osaa istua tukea vasten, mutta me emme istuta häntä kovin usein. Alex nukkuu yönsä edelleen hyvin, mutta herää aamulla hieman aiemmin syömään. Yöunille hän alkaa 22:30-23:30 välillä, ja herää syömään yleensä joskus 7 ja 9 väliltä. Maidon jälkeen Alex jatkaa uniaan 10-11 asti. Päiväunissa ei ole tapahtunut muutosta, vaan ne menevät edelleen suunnilleen klo 12-14, 15-16 ja 19-20.

Alex 6kk 211muok

Neuvolakäynnillä kehuttiin Alexin kehitystä ja kasvussakin on tapahtunut muutosta parempaan. Kasvukontrolliin pitää kuitenkin mennä vielä 7 kuukauden iässä.

"Pituuskasvu tasaantuu alimmalle käyrälle. Voi antaa toisen liha-aterian myös. Kaurapuuron aloitellut. Hyvin kehittynyt!"

Mitat (suluissa 5kk)
Paino: 8250g (7495g)
Pituus: 65,1cm (62,6cm)
Päänympärys: 43,6cm (42,5cm)

Alex 6kk 221muok

Tuntuu että Alex syö kovin pieniä määriä päivässä, mutta huolenaihetta ei ole, sillä kasvu on kuitenkin tasaista. Ollaan siirrytty kokonaan pulloruokintaan, eli enää en imetä. Alex syö aamuisin 200ml maitoa, lounaalla 3 jääpalaa (3/4 purkkia) kasvissosetta ja 160ml maitoa, välipalalla 2 jääpalaa (1/2 purkkia) hedelmäsosetta ja 160ml maitoa, illallisella 3 jääpalaa (3/4 purkkia) lihasosetta ja 160ml maitoa. Iltapalalla Alex syö 1dl kaurapuuroa ja myöhemmin illalla 200ml maitoa. Teen edelleen kaikki ruoat itse, lukuun ottamatta joitakin hedelmäsoseita. 

5 kommenttia:

 1. Kiva tällänen postaus et vähän näkee millasta rytmii muilla on :) Ekan kans kun miettii aina et onks ihan normaalii esim. et meidän neiti käy vast n.22 nukkumaan :-D tuntuu et niin monen vauvat käy jo vissiin seittemältä nukkumaan niin ihanaa huomata ettei meidän vauva oo ainoo joka kekkuloi tohon aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mullakin on joskus sellainen olo, että miksi ihmeessä Alex valvoo niin pitkään. Tuntuu juuri siltä, että muiden lapset alkaa yöunille todella aikaisin :D Kiva että tykkäsit :)

   Poista
  2. Niimpä, mut eipä siinä oikein minkään voi. Tai ei meillä ainakaan ennen sitä nukahdeta vaikka veis sänkyyn, kantelis tai mitä tahansa :-D Nukahtaa vasta sitten ku väsyttää :)

   Poista
  3. Joo oon huomannu saman, että ei siinä oo järkeä yrittää väkisin nukuttaa, kun tuota ei selvästikään väsytä :)

   Poista
 2. Hih, varsinkin tuossa naurukuvassa Alex näyttää erehdyttävän paljon Joelilta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!