13. joulukuuta 2012

Kuulumisia

Viikko on mennyt todella nopeasti, vaikka ei olla tehty juuri mitään. Arki pyörii tällä hetkellä lähinnä elossa pysymisen ympärillä, sillä minua riivaa niin kamala väsymys ettei siinä ole järkeäkään. Nukun öisin noin 10 tuntia, ja silti aamuisin olen niin väsynyt ettei meinaa silmät pysyä auki. Luulin väsymyksen johtuvan lääkkeistä, mutta sen olisi pitänyt tasaantua jo kauan sitten. Ja vaikka kuinka väsyttää, on iltaisin vaikea saada unta. Toinen vaiva on ruokahalun totaalinen katoaminen. Kun ei nälän tunnetta ole, ei muista syödä, ja energian puute taas lisää väsymystä. Palelen koko ajan, vaikka kotonamme on +24 astetta, villasukat ja villapaita ovat vakiovarusteita päälläni. Olo on kuin zombiella, kun noiden kahden perässä pitäisi jaksaa juosta. Sotkuinen asunto ahdistaa, ja poikien päiväunet kulutan siivoamalla, imuroimalla, tiskaamalla ja pesemällä pyykkiä. Riippumatta siitä kuinka paljon siivoan, on koti aina sotkun vallassa. Olen kiukkuinen ja ärtynyt, puran huonoa oloani Samille, jonka takia riitelemme enemmän, joka taas johtaa siihen, että olen entistä kiukkuisempi. Arki masentaa ja viikonloput menevät liian nopeasti. Onneksi Samilla alkaa pian loma, jolloin saan apua päiviin. Huoh, siinä vähän avautumista.

Joulu lähestyy ja lähes kaikki valmistelut ovat tehty. Muutama lahja on vielä ostamatta, mutta nekin on jo tiedossa, ja pitää vain käydä hakemassa. Koristelin kotia vielä vähän, makuuhuoneidemme oviin tuli tuollaiset kuusennäköiset punokset, ja keittiön ikkunaan laitoin tuon kellokoristeen. Kaiken huippuna päätin jo kuun alussa että olen vuoden loppuun herkkulakossa. Toistaiseksi olen pärjännyt loistavasti, mutta saa nähdä jouluna miten menee, taitaa mennä puihin koko juttu.

kollaasi1

Alex on nyt oppinut ryömimään kunnolla, ja pääsee eteenpäin noin metrin matkoja. Toinen uusi taito on konttausasento, josta kerroin aiemmin blogin Facebook -sivuilla. Alexille on myös alettu syöttämään puuroa, ja puuro on sivuuttanut taas yhden imetyskerran. Nyt imetän siis vain aamuisin ja iltaisin, ja luultavasti lopetan kokonaan tämän vuoden loppuun mennessä. Lisäksi aletaan nyt maistattaa Alexille kanaa soseiden kera, ja pikkuhiljaa varmasti muitakin lihoja.

torstaikuvia 004muok

torstaikuvia 020muok

Joelilla taas alkaa uhmaa esiintymään päivä päivältä enemmän, ja kieltosanoja saa viljellä tuhansia päivässä. Kieltoja seuraa itkupotkuraivareita, lattialle heittäytymisiä ja takaisin kiellettyyn asiaan palaamisia. Uusimpina villityksinä mainittakoot kissapuuhun kiipeämisen, josta ei sitten päästä omin avuin pois, sekä kylmäkaapin avaaminen ja ruoan varastelu, jonka seurauksena pitkin kotia löytyy pureskeltuja kurkkuja, perunoita, tomaatteja ja milloin mitäkin. Kuitenkin päiviin mahtuu myös monia iloisia hetkiä.

torstaikuvia 036muok

torstaikuvia 029muok

Alkuviikosta värjäsin myös hiukseni, ja kiroan taas lopputulosta. En ymmärrä, kuinka hiuksistani aina tulee niin tummat, vaikka valitsisin minkälaisen sävyn. Täytyy varmaan mennä kampaajalle värjäämään seuraavaksi, niin ehkä lopputuos miellyttää.

torstaikuvia 024muok

Mitäs pidätte, eikö tuo olekin liian tumma?

29 kommenttia:

 1. mun mielestä noi hiukset on just ihanat! sopii sulle täydellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Vaikka mielestäni ne on liian tummat :D

   Poista
 2. Jospa se väsymys helpottaisi nyt kun tulee joulu. Saat levätä, kun Sami huolehtii pojista ;) Mun mielestä tummat hiukset sopii sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti! Tää on ihan järkyttävää... mä meinasin tänäänki nukahtaa sun sohvalle sen ruokaohjelman aikana :D kiitti ihana<3

   Poista
 3. Ha du testa melanin? ja fick de när ja klaga ti läkaren att ja e hela tiden trött (efter att hon sa att ja sku göra graviditetstest :D) o de ha hjälpt ganska mycke me att få rytmen tibaka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melatonin? E de int sånt som hjälper ti att få sömn? Int hjälper de väl då ti trötthet? Min läkare sa nog att hon sku fundera på att ge ett recept ti de också..

   Poista
  2. Hups joo just de :D Joo men de alltså hjälper så att du går tidigt i säng så att du får rytmen tillbaka :D

   Poista
  3. Ok, ja måst ta upp saken när ja nästa gång ska ti läkaren, fö dehär börjar vara helt crazy :D

   Poista
 4. Mun mielestä noin tumma väri sopii sulle tosi hyvin!:)

  VastaaPoista
 5. Hyvin sopii!(:
  T.nenna

  VastaaPoista
 6. Ja kyllä se väsymys kesti minulla ainakin melkein siihen asti kun tyttö täytti 2 v.Hae kaupasta D ja B vitamiinia miunulla auttoi jonkin verran.
  T.nenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ja kiitos vinkistä, täytyypä lähteä vitamiiniostoksille!

   Poista
 7. oot raskaana? siinähän on väsymys,palelu yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä melko epätodennäköistä. Mutta eihän sitä koskaan tiedä :D Toivottavasti oireet johtuvat jostakin muusta, mutta ehkä täytyy tehdä testi varmuuden vuoksi..

   Poista
 8. käytätkö mitä ehkäisyä?Kun imetyshän ei ole vissiin mikää ehkäisy,niin luin kerran jostakin :)
  Yleensähän jälkitarkastuksessa saadaan se ehkäisy,resepti,kierukka yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytetään kyllä ehkäisyä :) Mulla on resepti ehkäisypillereihin, mutta ne voi aloittaa vasta kun imetys on loppu, joten niitä en ole vielä alkanut ottaa. Kierukka mulle yritettiin laittaa jälkitarkastuksen yhteydessä, mutta kätilö työnsi sen vahingoss akohdunseinämän läpi, joten se otettiin saman tien pois. Ilmeisesti mun kohtu on sellaisessa asennossa, ettei kierukkaa voitu laittaa kunnolla.

   Ja niin, ei se imetys mitään ehkäise, vaikka jotkut niin väittävätkin :D Tai ainakaan minä en uskoisi siihen ehkäisykeinona.

   Poista
 9. Minkä ikäinen alex on nyt?:) osaako alex mennä eteenpäin noin kontaten ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alex on nyt noin 5,5 kuukautta. :) Ei pääse kontaten eteenpäin, mutta ryömii eteenpäin noin metrin verran, pyörii, kierii ja pakittaa :D

   Poista
 10. vähän joel on söpö tossa kuvas missä istuu kissankiipeilypuussa<3

  VastaaPoista
 11. Hei! Kilpirauhasen vajaatoiminnassa on juuri tuollaisia oireita, väsymys, palelu ym. Ehkä voisit käydä mittauttamassa kilppariarvot, jos oireilu jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, täytyy seurata oireilua ja käydä tutkituttamassa, mistä oireet voivat johtua! :)

   Poista
 12. Mun mielestä tuo hiustenväri sopii sulle hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Kyllä siihen tottuu, mutta aluksi olin ihan että APUA kun oli niin tumma :D

   Poista
 13. Käy tsekkaamassa varmuuden vuoksi hemoglobiini. Itselläni oli juuri samat oireet muutama syksy sitten, nukahtelin automatkoilla ja jopa kerran koulussa välitunnilla väsymyksen takia. Syyksi ilmeni hemoglobiiniarvojen raju lasku, rautakuurilla hoidettiin ja oireet loppuivat kuurin jälkeen=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuota olen miettinytkin, että saattaisiko siitä johtua. Kun mulla oli raskausaikanakin matalat hemoglobiiniarvot. :) Täytyy käydä mittauttamassa :)

   Poista

Kiitos kommentista!