30. lokakuuta 2012

Kuukausiraportti

Neljä kuukautta tuli täyteen sunnuntaina, ja eilen käytiin neuvolalääkärin luona. Paino menee +20 käyrillä, pituus taas miinuksella. Huolta pituuskasvusta ei ole, sillä Joelkin kasvoi vauvana huonosti pituutta ilman mitään syytä. Neuvolakortin teksti on kuin hepreaa lukisi:

"Keuhkot, sydän, vatsa norm. Testis +/+ A Fem +/+. Iho siisti. Ottaa jaloille hienosti. Silmät norm, ei karsastusta. Hirsprung norm. Lonkat norm. Kallo aukile norm. Kasvu norm. Vas tk heijaste levinnyt."


Mitat (Suluissa 3kk)
Paino: 7170g (6515g)
Pituus: 60,8cm (59,1cm)
Päänympärys: 41,8cm (40,5cm)

Sosemaisteluille täti näytti vihreää valoa, mutta sanoi että halutessamme voimme jatkaa pelkällä rintamaidolla vielä viiteen kuukauteen asti. En ole vielä päättänyt koska aloitetaan soseiden syönti kunnolla. Viimekertainen oli nimittäin melkoisen kamala kokemus. Puolitoista lusikallista peruna-kukkakaalia ja viisi tuntia suoraa huutoa. Ilmeisesti peruna-kukkakaali on huono aloitussose ja seuraavaksi kokeillaan bataattia.Samalla käynnillä oli Joelin 1,5v lääkäri. Mitat katsottiin jo neuvolassa muutama viikko sitten. Joel näytti tädille kuinka ajaa autoilla ja rakentaa palikkatorneja. Joel ei tykännyt korviin katsomisesta eikä halunnut näyttää kieltä tai hampaita lääkärille.

"Yhteistyökykyinen reipas poika. Kasvu norm. Sydän, keuhkot, vatsa, kivekset, reisivaltimot norm. Motoriikka norm. Korvissa vaikkua, removax tms liuottamaan vaikkua. Tottelee ohjeita. Kaikki kunnossa"

10 kommenttia:

 1. Bataatti on tosi hyvä. Noi kukka ja parsakaalit kun tuppaa pierettämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, harmi vaan että tajuttiin se vasta jälkeenpäin.. :/

   Poista
 2. Voi vitsi miten söpöjä kuvia! Hauska nähdä torstaina taas millainen kokoero pojilla on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, taas on menny vaikka kuinka pitkään siitä ku nähtiin viimeksi<3

   Poista
 3. Mitkä oli Joelin mitat, vai ootko laittanu ne jo aiemmin ja multa on menny se vaan jotenkin ohi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://jenskunvauva.blogspot.fi/2012/10/puolitoistavuotias.html tuolla oli Joelin neuvolasta, mitat oli 10,9kg ja 80,2cm :)

   Poista
 4. Ihana kun alexilla on ihan samanlainen nauru-ilme kuin joelilla! :D Maissikin on kuulemma ihan hyvä aloitussose :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! :D mä kuvittelen ettei maissista ainakaan itse saa tarpeeksi sileää, että sillä voisi aloittaa. Kaupan soseesta en muista onko sekään. Joelille maissi oli yks ensmmäisistä mitä annettiin :)

   Poista
 5. Maissi kuulemma sulaa huonosti, äitiltä taisin kuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, Joelilla tulee maissit kokonaisena vaippaan. Soseesta en tiedä, kiitti infosta! :)

   Poista

Kiitos kommentista!