24. syyskuuta 2012

Muistokansiot

Mulla on meneillään projekti, nimittäin kokoan pojille valokuvakansioita. Ensiksi ajattelin koota poikien lapsuudenmuistoja ihan vain tavalliseen valokuva-albumiin, mutta pelossa että tila ei riitä, heräsi kaupoilla ajatus kansioista. Ostin ihan tavalliset kansiot, joihin voi lisätä sivuja sen mukaan, mitä tarvitsee. Tarkoituksena on kerätä kuvia ja muistoja aina aikuisikään asti, jolloin pojat saavat kansiot itselleen, ja voivat halutessaan itsekin jatkaa muistojen ja kuvien keräilyn. Kansio on kiva sillä siitä voi tehdä todella omanlaisen. Suunnitteilla on liimata kuvia värikkäille papereille, sekä liittää mukaan muovitaskuja jonne voi laittaa vaikka pienet vauvasukat tai muita muistoja. Sain jo tehtyä ultrakuva-sivut kummallekin pojalle, sekä etsin esille muistoja sairaalasta: rannekkeita, syntymälappuja yms. Seuraavaksi pitää teettää valokuvia paperille ja alkaa liimailemaan.
Kannessa on muovitasku, johon voi askarrella oman kansikuvan
Näin pitkälle olen päässyt
Tekovaiheessa on myös perhe-kansio johon tulee muistoja mun ja Samin seurusteluajoista, häistä ja häämatkasta, poikien syntymistä ja ristiäisistä sekä muista kivoista tapahtumista.

17 kommenttia:

 1. Aivan ihana idea. Tulen tekemään itse samoin. Voi kunpa kaupat olisivat vielä auki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja mielestäni kivempi kuin perus valokuva-albumi :) No, kaupat onneks aukeaa uudelleen ;)

   Poista
 2. Mä just mietin samaa, pähkäilin miten tuon toteutan. Sainpahan hyviä vinkkejä, kiitos siitä =)

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa osallistumaan arvontaan: http://dayafterday2012.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-arvontani_22.html
  :)

  VastaaPoista
 4. Wautsi, onpa kivat ! Voi kun olis ittekin joskus tajunnut tommosta alkaa tehdä. :p :)

  VastaaPoista
 5. Jättekiva idé! ja hade just tänkt säga att vitsit de sku vara kiva om du sku göra dom sådär åt ppojkarna just att bilder av dej osv men så hade du ju just gjort hehe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö nu fatta ja int rikit va du mena? : D alltså joo de kommee ti doms kansion bildee av raskausaikan, ultrabilder o sen bilder av dom etc :)

   Poista
 6. Loistava idea! Mistä noi kansiot on ja meinasitko liimata kuvat tavalliselle paperille vai paksummalle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisesta kirjakaupasta ostin :) Liimaan sellaiselle vähän paksummalle värikkäälle paperille, jota myydään monissa eri väreissä ainakin suomalaisessa ja tiimarissa :)

   Poista
 7. ois niin siistiä jos itestäki ois vanhemmat tehny tollasen! pojat osaa varmaan arvostaa noita sitten aikuisena :) ja sulla on ihana käsiala!

  VastaaPoista
 8. Hei tosi hieno idea! Pitääkin nyt pistää mieleen, vaikka me ostettiin jo semmonen vauvakirja jossa on tilaa aina koulun alkuun asti. Mutta voihan sitä kerätä tuollaista laajempaa kansiota sitten siinä sivussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! On meilläkin pojille vielä erikseen sellaiset täytettävät vauvakirjat :)

   Poista

Kiitos kommentista!