12. elokuuta 2012

Minun nimeni on...

Alex Ilmari Mikael

Tänään ja tällä hetkellä vietetään Alexin ristiäisiä! Lisää niistä myöhemmin.

Alex Ilmari Mikael on perinyt toisen ja kolmannen nimensä suvulta, Alexin edesmennyt isoisä oli Hannu Ilmari, ja halusimme siksi antaa nimen pojalle. Minun isäni nimeä (Mika) ja veljeni toista nimeä (Miikka) käytettiin avuksi kolmannen nimen päättämisessä. Alex -nimen takana ei ole mitään historiaa, se vain oli kaunis nimi, joka sointui sukunimeen.

Jo raskauden alussa oli täysin selvä mikä nimi annetaan tulevalle tytölle, mutta pojalle ideoita oli enemmän. Jos olisin itse saanut päättää olisi pojasta tullut Emil, mutta Samille ei sopinut vaikka kuinka kinusin. Muita ehdotuksia oli Toni, Leo, Jami ja Niko. Toni ei käynyt, sillä suvussamme on jo kaksi Tonia. Leo oli liian Joelin kaltainen, Jami taas kuin olisi yhdistänyt Jennin ja Samin. Niko on mun exä, joten sekään ei tuntunut sopivan. Sami ehdotti Alexia ja lopulta aloin itsekin tottumaan siihen nimeen. 

Muutama kuukausi ennen vauvan syntymää oli sovittuna sekä tyttönimi että poikanimi, kunhan ne olisivat vauvan näköiset. Salaa mielessäni ehkä toivoin, ettei mahdollinen poika olisikaan Alexin näköinen, jotta saisin Emilini. Vielä nimen päätettyämme kuiskailin välillä Samin korvaan iltaisin "Eeeeemiiiilll....Eeeemiiilll". Mutta vauva se vaan on Alex.

13 kommenttia:

 1. Oij ihana nimi. Onnea kovasti pikku Alexsista! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana nimi!:) Nimet mätsää hyvin toisiinsa!(:
  Mun serkun pojasta tuli tänään Jooa Liam Kristian!:)

  VastaaPoista
 3. Ihan uteliaisuudesta, mikä oli tytön nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytön nimi pysyköön salassa, sitä säästellään tulevaisuuden varalle :)

   Poista
 4. Oi, aivan on alexin näköinen :) aivan ihana, mikael oli mulla arvauksena pojall, ja sopii tosi hyvin :) meiltä löytyy leo anton kittiphog (leon isä on thaimaalainen joten siitä kolmas nimi )

  VastaaPoista
 5. Mä tykkään Alexin nimestä tosi paljon!: D

  VastaaPoista
 6. Mä nauroin tuolle korvaankuiskuttelulle : DDD Tykkään vauvan nimestä, mun kaveri joka lukee tätä blogia itseasiassa veikkasikin juuri Alexia, kun tässä yks päivä pohdittiin, että mikäköhän siitä nimestä tulee :D Mikael on mun lempparipojannimi ikinä, ja jos koskaan saan pojan, se on ihan varmasti Mikael!

  Onnea vielä vauvalle nimestä!:)

  VastaaPoista
 7. hahaa itelläni pienet kuukauden ikäiset kaksoset alex ja emill;)! tykkään molemmista nimistä tosi paljon:)!

  VastaaPoista
 8. Alex on mielettömän ihana nimi! olen varmaan viisi vuotta jo kuuluttanut kaikille että jos meille tulee joskus poika se on muuten Alex, ja rakastan sitä nimeä vielä viiden vuoden jälkeenkin :D

  VastaaPoista
 9. Ihan on pikku-ukko Alexin näköinen! Nyt kun saadaan vielä meidän pojalle joku klaaniin sopiva nimi, niin on muskettisoturit valmiina iskemään! Kiitos kauniista kastajaisista!

  P.S. KAKKU OLI HYVÄÄ!

  VastaaPoista
 10. Alex... ei olis heti arvannut :)
  Emil olis ollu kyllä aika näpsäkkä :)!
  Mutta hienot nimet valitsitte!

  VastaaPoista
 11. tosi kiva nimi!:) Onnea Alex!:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!