31. elokuuta 2012

Meidän päivä tänään

Sami on ollut Alexin syntymästä asti kotona, kahden kuukauden verran. Tänään Samillla oli ensimmäinen työpäivä loman jälkeen ja minä jäin yksin kotiin lasten kanssa. Joelilla on selkeä päivärytmi ja Alex syö melko tarkkaan kolmen tunnin välein, joten toivottavasti päivät lähtee sujumaan vaikka olen ehtinyt tottua siihen että auttamassa on toinenkin käsipari. Näin meidän ensimmäinen kotipäivä sujui.

5:00 Samin herätysello soi. Olen jo hereillä sillä Alex on nukkunut huonosti ja kitissyt jo jonkun aikaa. Sami nousee sängystä, nostan Alexin viereeni ja syötän. Alex on räkäinen. Jatketaan unia.

8:20 Naapurin koira haukkuu, herään. Alex alkaa itkemään ja Joel herää kaikkeen tähän meteliin. Noustaan sängystä ja haetaan Joel huoneestaan. Tunnen itseni kipeäksi, koko ajan yskittää. Syötän Alexin sohvalla ja Joel leikkii itsekseen. Alex sitteriin ja Joelille aamupalaa. Joel syö hienosti itse, mutta hitaasti, joten syötän loput. Joel potalle, pissa tuli! Pika-hammaspesu, sillä Alex kitisee sitterissä. Alex vaipanvaihtoon ja pojille päivävaatteet päälle. Kissoille ruokaa.


9:40 Hetken hengähdystauko. Katsellaan telkkaria ja Joel leikkii Alexin varpailla. Alex nukahtaa sitteriin ja syön aamiaista: banaani ja lasi ananasmehua. Käyn koneella ja puen. Täytän astianpesukoneen ja laitan sen päälle. Siivoilen, ja Joel sotkee minkä kerkeää.

10:40 Alex herää raivokiukun saattelemana. Alex ei viihdy sitterissä, mahallaan, selällään eikä pystyssä. Joel tekee pahuuksia ja juoksen kirkuva Alex sylissäni Joelin perässä, kieltosanat kaikuvat kuuroille korville. Vastaaviin tilanteisiin odotan innolla meidän vuoroa Kantokiertueesta! Voisin olettaa että reppu toisi helpotusta juuri silloin, kun Alexia ei voi laskea sylistä ja silti pitää juosta Joelin perässä. Tästä saatte kuulla käytännön kokemuksia myöhemmin. (PS. Kantokiertue on käynnissä, ja reppu majailee tällä hetkellä But I'm a human not a sandwich -blogin Iinan ja Tiaran luona.)


11:00 Syötän Alexin, Joel lukee kirjaa sitterissä, ei malta olla paikallaan ja lähtee tyhjentämään lehtiä kaapista. Alex sitteriin ja lämmitän Joelille lounasta. Tänään meillä ei ole ruokaa valmiina, joten Joel syö purkkiruokaa. Alexilla on hikka. Joel äkkiä potalle, Alex kiukkuaa sitterissä.

11:30 Laitan Alexille tutin suuhun ja vien Joelin parvekkeelle nukkumaan. Muumipappa kainaloon ja unten maille. Vaihdan Alexille vaipan ja siirrän hänet koppaan, viritän mobilen yläpuolelle. Siivoilen Joelin sotkuja ja olen hetken koneella. Syön leipää, Alex keskustelee mobilen kanssa.

12:30 Isäni tulee käymään, Alex tuijottelee mobilea. Isäni lähtee, Alex nukahtaa. Käyn koneella. Leikkaan hiukseni, koska ne ovat kasvaneet mielestäni liian pitkiksi ja muodottomiksi.

13:10 Joel herää kesken hiustenleikkuuni. Haen Joelin sisälle ja jatkan leikkaamista. Joel leikkii autoilla. Hiuksista tulee melko lyhyet, Joel herättää Alexin joka on kiukkuinen. Kuivaan ja suoristan hiukset, Joel leikkii legoilla. Alex nukahtaa uudestaan.

14:10 Syötän Alexin, istuskelen hetken Alex sylissäni ja seuraan Joelin puuhastelua. Laitan Alexin sitteriin, meikkaan ja sitten on Joelin välipala-aika. Joel syö banaania ja hedelmäsosetta, minä syön vispipuuroa. Alex kiukkuaa ja pudottelee tuttia suusta. Maustan kalan ja laitan uuniin, perunoitakin pitäisi keittää. Alex pudottelee tuttia enkä saa mitään tehdyksi. Joel leikkii kärryillä, muovipurkeilla ja sadalla muullakin lelulla, ei pysy hetkeäkään paikallaan.

15:20 Havahdun istuneeni koneella jo jonkun aikaa, Alex on nukahtanut ja Joel puuhailee omiaan. Ai niin, ne perunat. Rakennan legoista torneja, ja Joel rikkoo niitä minkä kerkeää.

15:45 Alex herää, Joel kerää legoja muovipussiin. Sami on jo matkalla kotiin, eikä perunat vieläkään kiehu. Joel leikkii autoilla. Siirrän kuvat kamerasta koneelle ja alan käymään kuvia läpi.

16:20 Sami tulee kotiin, perunat on ylikypsiä. Pojat Samin vastuulle, syön, vaihdan vaatteet ja lisään kuvat blogiin. Puoli kuudelta on poikien ruoka-aika, sitten me lähdetään Joelin kanssa kaverini ylioppilasjuhliin. Sieltä matka jatkuu Samin äidin luokse. Joel jää mummin luo yökylään, sillä huomenna he menevät johonkin tapahtumaan missä esiintyy muumit. Alex ja Sami ovat kotona keskenään, kunnes tulen kotiin anopin luota. Onneksi on viikonloppu, Sami on kotona kaksi päivää! Mitähän kivaa sitä keksisi?

Haasteellisinta yksin kahden pienen kanssa on, jos ruokailut menevät päällekkäin, tai jos Joel tekee tuhmuuksia Alexin syödessä. Jos molemmat kiukkuaa samaan aikaan, tai tarvitsee hoitoa ja seuraa. Silloin täytyy valita, kenen tarpeet ovat tärkeämmät. Sitä valintaa ei haluaisi tehdä, ja yleensä Joel on se, joka joutuu odottamaan vuoroaan. Ärsyttävintä on, jos lasten päiväunet menevät ristiin, silloin ei ole hetkeäkään omaa aikaa. Luulen silti, että arki helpottuu kunhan Alexillakin muodostuu tasainen päivärytmi, silloin voi ennakoida ja suunnitella mitä tapahtuu ja milloin.

32 kommenttia:

 1. Huh olipa toiminnan täyteinen päivä. :D
  Meillä oli alkuun tuota että molemmat nukkui eriaikaan päikkärit kun Oonalla ei ollu rytmiä mutta heti kun rytmi muodostui niin oli niin ihanaa! :D klo 14-16 on vaaan mun omaa aikaa, neitien päikkärit on silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen mä tähtään myös että pojat nukkuis samaan aikaan päikkärit! :D jep kyllä sitä tekemistä riittää!

   Poista
 2. Onko Sami sun ensirakkaus vai ootko seurustellut ennenkin? Kauan ne suhteet kesti? Jostain tuli tällainen vain mieleen :). Mutta tsemppiä vauva-arkeen kahden pienen kanssa! Eipä tule ainakaan tylsää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon seurustellut Samia ennen kahdesti, ensimmäinen suhde kesti reilun vuoden, toinen suhde kesti puolisen vuotta, vaikka "virallisesti" seurusteltiin vain kolme kuukautta tuosta ajasta :) Ja sitä ennen pari muutamanviikon teinihömpätys-suhdetta :D Kiitos tsempeistä ja tylsää ei tosiaan tule ;)

   Poista
 3. HUHHUH! Meinasi itselläkin tulla hiki pelkästään lukiessa tätä! On teillä kyllä siellä vipinää :D Itse mietin, miten pärjään sen ensimmäisenkään kanssa...

  Kiva, kun Sami on saanut nyt töitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no hengaillaan sit paljon yhdessä niin on kolmelle mukulalle kaks hoitajaa ;)

   Poista
 4. Voi kun kuullistaa niin tutulta. Helpottavaa kuulla että muillakaan ei kaikki suju kuin elokuvissa. Itselläkin päivät sujuvat työtäyteisesti 1v 8kk pojan ja 1kk tytön kanssa. -J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eipä sitä paljoa ehdi levätä :) Ja meilläpä melko harvoin sujuu kuin elokuvissa :D

   Poista
 5. Ihanaa, kun löydsin tähän blogiin; meillä on poika 1v 2kk ja tyttö 2kk. Hieman jännittää, miten sitten sujuu, kun mies jatkaa koulussa.. Toivottavasti jokupäivä ehdin lukemaan enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, ollaan melko samanlaisissa tilanteissa sitten :) Tsemppiä sullekin arkeen kun mies palaa kouluun, kyllä se siitä lähtee sujumaan! :) Tervetuloa seuraamaan!

   Poista
 6. Vastahan Alex synty ! Nyt on menny jo 2kk . Huh kun aika menee nopeesti :D

  VastaaPoista
 7. ulkoiletteko ollenkaan päivisin?vauvahan voisi nukkua myös ulkona vaunuissa ja sinä vaikkapa leikit joelin kanssa leikkipuistossa yms?
  käyttekö missään kerhoissa yms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä me ulkoillaan sitten kun Sami on tullut kotiin. Mä olen tosi huono lähtemään ulos, kun tuntuu että ennen Joelin päiväunia ei ehdi, ja päiväunien jälkeen olen liian laiska :D Täytyisi myös harjoitella tuota yksin ulos lähtemistä :D Kerhoissa ei pahemmin käydä, ainakaan tällä hetkellä.

   Poista
 8. Dehär va jättekiva att läsa! O bilderna e supersöta, speciellt dendär när Joel e påväg o sova o när han leker me Alex tår o när Alex tittar på Joel när han äter mellanmål! :D du e nog lyckligt lottad me så söta pojkar! jee mera sånhäna postauksen!! :) alo anonymen här ovanför hade ganska bra idé dedär me parken! Plus att om ni e ute så kanske joel blir tröttare o sover mera eller e lugnare så har du mera tid åt alex! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee! Kiva att du tyckte om den! Jepp men de e just de att Joel sover sin dagsömn så dum tid, före de orkar man ingenting o när han vaknar så orkar man int heller :D (hm..ja e bara lat) :D

   Poista
 9. huhhuh, mä olisin ite ollu puhti pois jo ennen puolta päivää! Tsemppiä sulle poikien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No, eilen mulla alko olee sellainen olo joskus tuossa 14-15 aikaan, mutta onneksi silloin ei ollut enää pitkä aika että Sami tulee töistä :)

   Poista
 10. Juu,se kannattaa kyllä ulkoilla myös muksujen kanssa kolmisinkin :)
  kohta huomaakin et muksut on isoja ja ne on tarhassa ja sinä töissä yms.
  kaikesta yhteisestä ajasta on nautittava.
  Harmi kun itsekkin aikoinaan älysin sen vähän myöhässä,tietysti onhan meillä nämä viikonloput yhteistä aikaa sitten ulkoilla yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) Joelin kanssa tuli ulkoiltua enemmän päivisin, nyt täytyy vielä harjoitella liikkeelle lähtemistä kahden lapsen kanssa :) Se on totta, että aika menee nopeasti ja sitten pojat onkin jo isoja!

   Poista
 11. Sullaki riittää hommaa siellä :D mulla kanssa kohta 2kk ikäiset kaksoset ja kohta 2vuotias poika niin kyllä riittää hommaa kun on yksin kolmen pienen lapsen kanssa kotona, ja kaksosilla ei kunnollista rytmiä vielä ole, mutta suosittelen sitä ulos menemistä ja olin itsekkin vähän paniikissa kun ulos lähdin yksin lasten kanssa mutta ihan hyvin se meni kun vauvat nukkui vaunuissa kiltisti kun oltiin leikkipuistossa. Tiedän ton tunteen kun vauvat huutaa ja vanhempi poika tekee tuhojaan aina kun ehti..:D Mulla ja miehellä on onneksi pikkusisaruksia ja oma siskoni 14v tulee aina tosi mielellään viemään vanhempaa poikaa ulos ja joskus menee toista vauvaa työntelemään vaunuissa tuohon lähelle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en voi kuvitellakkaan paljonko hommaa sulla on kolmen kanssa, kun mun päivät on näin täynnä hulinaa :D Juu kun tuota ulkoilua tosiaan pääsee vähän harjoittelemaan niin eiköhän sekin rupea onnistumaan :)

   Poista
 12. Et ole tuttiketjua ajatellut?? :) Eikä kyllä kuulosta yhtään reilulta laittaa pojat heti Samin vastuulle hänen töistä tullessaan. Eiköhän Sami ansaitse lepohetkensä myös? Jos vaikka hoidat bloggaamisen(mikä tuskin on tärkeintä) silloin, kun pojat nukkuu ja annat myös Samin hengähtää, vaikka varmasti väsynyt oletkin, mutta muista että töitä se Samikin tekee. Ulkoilusta olen myös samaa mieltä toisen anonyymin kanssa. Se piristää sinua ja jaksat paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä Sami tietenkin saa myös levätä :) Tuolloin perjantaina vain minulla oli ohjelmaa illalla enkä ollut ehtinyt valmistautua lähtöä varten kun lapset koko ajan vaativat huomiota. Ja yleensä kun Sami tulee töistä hän haluaa olla lasten kanssa kun ei ole heitä päivän aikana nähnyt :)

   Tuttiketjuhan ei estä tuttia putoamasta suusta, joten ei se oikein auta tuohon tilanteeseen.

   Poista
 13. Hei!

  Olen juuri perustanut uuden mammablogeja listaavan blogin, johon toivon sinun käyvän tutustumassa ja ehkä jopa liittymässä!

  http://mammabloggarit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 14. Vipinää ja vilskettä tuntuu teidän päivässä riittävän :)

  VastaaPoista
 15. Mä niin muistan ton ekan päivän keskenään lasten kanssa, huhhuh :D onneks nykyään on iisimpää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo eiköhän tääkin ala sujumaan kun tottuu :D

   Poista
 16. Voi että miten suloisia poikia sulla on :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!