20. heinäkuuta 2012

Isänsä poikia

Tällaiset oli meidän aamupäivän tunnelmat. Sami taitaa kasvattaa pojista kunnon datiksia.


Iltapäivällä oli vauvan neuvola, ikää 3 viikkoa ja 1 päivä. Vauva on kasvanut hyvin sekä painoa että pituutta. Vauva on todella jämäkkä ja tukee niskaansa hyvin sekä vatsallaan että pystyssä ollessa. Vauva on virkeä ja seuraa tarkasti ympäristöään. Vauvan mitat 3840g ja 51cm. Syntymämitoista kasvanut 780g ja 3 cm. Seuraava neuvolakäynti on kahden viikon päästä.

"Virkeä ja suloinen vauva. Availee silmiään paljon. Hieman vielä keltaisuutta kasvoissa ja silmissä. Normaalit varhaisheijasteet, pää seuraa jämäkästi mukana käsistä nostettaessa. Kasvaa hienosti"

Vauvan päivärytmi on vielä hieman hukassa, mutta yöt menee aika lailla saman kaavan mukaan. Vauva menee nukkumaan puoli kymmenen aikoihin, syö yhdeltä ja puoli kuudelta, ja herää aamuisin yhdeksän jälkeen. Vauvalla on joskus iltaisin vatsa kipeä, jolloin hän saattaa valvoa itkuisena tuonne ekaan syöttöön asti, eli yhteen. Vatsakivut johtuvat luultavasti siitä, että vauvan syödessä maito suihkuaa niin kovalla paineella  suuhun että vatsaan menee paljon ilmaa maidon mukana.

Eilen kotiuduttiin mökkilomaltamme, lisää reissukuulumisia luvassa myöhemmin!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista!