6. kesäkuuta 2012

Odotusta ja uusia taitoja

Kävin neuvolassa eilen. Verenpaineen alapaine oli 75, vaikka se on tähän asti aina ollut siinä kuudenkympin paikkeilla. Pulssi oli minulle melko rauhallinen, 90. Pissassa haalea sokeriplussa joka luultavasti johtui syömisistäni, painoa kolmessa viikossa tullut 0,4kg. Vauvan pää on jo painautunut melko alas lantioon, ja neuvolatäti oli yhtä ihmeissään kuin minäkin ettei minulle ole tehty äitiyspolilla sisätutkimusta sitten viikon 29 . Joten hän laittoi ajan perjantaiksi neuvolalääkärille, toivottavasti sieltä saadaan tilannetietoja.

                      

Omista tuntemuksista päätellen vauva luultavasti syntyy jo kahden viikon sisällä. Perjantai-aamukuudesta asti minulla supisteli välillä todella kivuliaasti, mutta tosi epäsäännöllisesti. Selkää jomotti ja vatsaan sattui, sekä oli yleistä ahdistunutta oloa. Mietin, olisiko pitänyt käydä tutkimassa tilanne, mutta synnytystilanteessakin pyritään pysymään mahdollisimman kauan kotona, joten ajattelin oireeni olevan liian vähäisiä hakeutumaan sairaalaan. Tämä olo jatkui aina lauantai-iltaan saakka, jonka jälkeen se loppui. Sen jälkeen on välillä oikein kivuliaitakin supistuksia, joten oletan että jonkinnäköistä edistystä ainakin tapahtuu. Odotus jatkuu, ja mun tuurilla vauva varmaan menee kaksi viikkoa yli.

Rv 36+3

Saa toki arvailla koska vauva syntyy! Laskettu aika on siis 1.7.
Ehkä mä keksin voittajalle jonkun kivan palkinnon jos joku arvaa oikein!

Joel opettelee kovasti uusia taitoja: potkii ja heittää palloa, ajelee leluautoilla pitkin lattioita ja sanoo "mmmmm", sekä harjoittelee palapelien tekemistä. Hiekkalaatikolla osaa laittaa kädellä hiekkaa ämpäriin, ja sekoittaa lapiolla. Ihanaa nähdä miten hyvin pojan taidot kehittyvät!

Tuleva jalkapalloilija?
Palapelin tekoa
Ahkerasti harjoitellaan!

Joel on viime aikoina oppinut monia sanoja: "ksss" = kissa, "dä" = tuolla/där, "tatta" = kiitos/tack tack. Joel osaa myös sanoa kakka ja mamma. Joel ymmärtää paljon puhetta, tietää tulla vessaan kun puhutaan potasta, tulee luokse kutsuttaessa, osaa tulla syöttötuolille kun puhutaan syömisestä yms. Kielellistä kehitystä odotellaan joka tapauksessa muita myöhemmin, olen kuullut että kaksikieliset lapset oppivat puhumaan hitaammin kuin yksikieliset. Mutta eiköhän sekin ole yksilökohtainen juttu. Hampaita Joel tekee edelleen, taitaa tulla kaikki kulma- ja poskihampaat samassa rykelmässä. Muutama on jo puhjennut, ainakin yksi kulmahammas ja kaksi poskihammasta. Vaikea sanoa tarkalleen, kun ei tuo päästä suuhunsa tonkimaan!

Iso poika! Muutaman päivän kuluttua jo 1v 2kk!

31 kommenttia:

 1. Ihana Joel<3 Kasvanu tosi paljon!

  VastaaPoista
 2. Hyvä että opetatte joelin kaksikieliseksi jo pienestä asti ! varmasti osaa arvostaa sitä isona :) ja joel on kyllä maailman suloisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti osaa, kaksikielisyys on rikkaus :) Joel kiittää kehuista :)

   Poista
 3. Puhuuko sami siis joelille suomea, ja sinä ruotsia? :) ymmärtääkö joel molempia ihan yhtä hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Mä luulen että Joel ymmärtää molempia yhtä hyvin, mutta puhe ja sanat näyttää alustavasti kehittyvän paremmin ruotsiksi. Luultavasti syy on se, kun Joel kuulee ruotsia koko päivän mittaan kun ollaan kahdestaan, ja suomea vain iltaisin/viikonloppuisin kun Sami on kotona töistä.

   Poista
  2. no muistakaa nyt sitä suomeaki opettaa :D

   Poista
  3. Eiköhän se suomeakin opi :D kuulee sitä kuitenkin joka päivä, ja yli puolet sukulaisista kuitenkin puhuu suomea myös Joelille :) Ruotsi vaikuttaa kuitenkin tällä hetkellä olevan se vahvemmin kehittynyt kieli kun ekat sanat on ruotsinkielisiä

   Poista
 4. Heitetään nyt 26.6.12 veikkaus tähän ;) joel on kyllä söpö :)

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo Joel! Jenskukin ihan hehkuu masun kanssa :) Itse veikkaan 27.6, itselläni oli tuolloin laskettu aika, mutta Leo syntyi muutamia viikkoja etuajassa (syntyi 4.6) raskausmyrkytyksen ja siitä seuranneen käynnistyksen takia... Meillä yritin kans ehottaa poikaa kaksikieliseksi, sillä pojan isä on thaimaasta kotoisin, mutta tuli suomeen niin aikaisessa vaiheessa että unohti oman kielensä melkein kokonaan kun kaikki kaverit ja isä puhuivat suomea. Toki ymmärtää melkein kaiken mitä thaimaaksi puhutaan mutta se itse puhuminen on hankalampaa heh.

  Täällä odotellaan jännityksessä että kumpi, poika tai tyttö, sieltä putkahtaa <3!


  http://teenageandherlittlefamily.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, itselläni ei kyllä hehkuvaa oloa ole :D Kaksikielisyys on hieno juttu, mutta tietty hankalampi opettaa lapselle jos itse on unohtanut kieltä.. Täällä jännitetään lähinnä miten käy juhannussuunnitelmien ;)

   Poista
 6. Veikkaan omaa synttäripäivääni, 19.6. (: Ja keskellä päivää! :D

  VastaaPoista
 7. Ymmärtääkö sami hyvin ruotsia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta sitten kun tavattiin niin se ei osannut juurikaan mitään :D mutta kyllä se nyt ymmärtää jo melko hyvin ja oppii koko ajan lisää :)

   Poista
 8. Mä taas veikkaan uhallakin tuota LA:ta, koska se on mun synttäripäivä. Eli 1.7 syntyy! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on myös mun synttäripäivä, ja oon vannonu etten silloin synnytä! :D saa nähdä miten käy.. :P

   Poista
  2. sit teillä ois yhteinen syntymäpäivä :p ja muutenki aika lähekkäin ne on :D

   Poista
 9. Ihana tuo siun masu♥ Pakko se nyt ensiks sanoa, ku uskallan kommentoimaan ((:
  Voimia vielä viimeisille viikoille! ((:
  No veikataans tältäkin suunnalta LA:ksi 21.06... 21. päivä on vaan hyvä päivä syntyä, suosittelen lämpimästi ((;

  VastaaPoista
 10. 30.6. Veikkaan mie! Mahtava tuo maha! Ja Joel kans aina yhtä hurmaavana kuvissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onhan se ihan komea, mutta melko ärsyttävä :D maha siis!

   Poista
  2. ..tuo kuvaus passais kyllä nuihi miehenpuolikkaisiinki toisinaan... :D

   Poista
 11. Anonyymi6. kesäkuuta 2012 16.22

  veikkaan 20.6.2012
  eli nimimerkki on ellikki

  VastaaPoista
 12. Mulle iskeytyi mieleen heti 23.6, joten veikkaan vauvan syntyvän silloin!

  VastaaPoista
 13. hehe 28.6 ihan varmasti ;D

  VastaaPoista
 14. Aivan varmasti syntyy 24.6. :D

  VastaaPoista
 15. hihi arvasin oikein! onnea <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!