19. toukokuuta 2012

Vauvahankintoja

Vauva ruttusen laskettuun aikaan on enää noin 6 viikkoa, joten pikkuhiljaa tulisi kodin olla valmis vauvan tuloon. Vauva ruttusta varten hankintoja on tehty ennätysvähän, sillä meiltä löytyy valmiiksi jo lähes kaikki.  Vauvalle ja Joelille tulee noin vuoden ja kolmen kuukauden ikäero, ja meillä on vauvalle jo valmiiksi Joelin vanha turvakaukalo, sekä hoitoalusta (joka toimii pesukoneen päällä hoitopöytänä), sitteri/vauvakeinu, vaatteita ja muita tarvikkeita.

ISOT HANKINNAT
Joel nukkuu edelleen pinnasängyssä, eikä tähän hätään tule siirtymään vielä lastensänkyyn. Vauvalle tulisi siis hankkia oma pinnasänky, mutta tätä emme ole vielä hankkineet. Luultavasti päädymme valkoiseen pinnasänkyyn josta saa laidan irti, johon Joel siirtyy, ja vauva saa Joelin vanhan sängyn. Joelin nykyinen sänky on todella hyvä, sillä siinä on kolme säädettävää korkeutta. Mulla on sellainen käsitys että suurimmassa osa nykyään myytävissä pinnasängyissä on vain kaksi säädettävää korkeutta.

Tuplarattaita ollaan mietitty vaikka kuinka pitkään, vertailtu peräkkäin-, päällekkäin- ja vierekkäinistuttavia. Lopulta päädyttiin Z-Line Jule Twin - rattaisiin, johon saa erillisen kantokassin vauvalle. Rattaat on vierekkäin istuttavat ja hyvän kokoiset, ei liian massiiviset, ja budjettiin sopivat. Näitä ei olla vielä ostettu, mutta eiköhän ne kotiudu lähiaikoina.


VAATTEET
Vauvalle olen ostanut vain muutamia vaatteita käytettyinä. Koska Joelin jäljiltä on paljon vaatteita, etenkin pieniä ja unisex-värisiä, ei ole ollut tarvetta ostaa vauvalle. Kunhan sukupuoli selviää niin varmaan ostetaan jonkun verran omia vaatteita vauvalle. Jos vauva on poika, niin onhan meillä reilusti Joelin vanhoja vaatteita, mutta onhan se kiva saada uusiakin. Ja tietty tarpeen mukaan, Joelin vaatteet on eri vuodenaikoihin ja arvioituihin kokoihin nähden huonoja vauvalle. Jos taas vauva on tyttö, täytyy päästä tyttövaateostoksille, ettei tyttö raukka joudu kulkemaan pelkästään poikien vaatteissa!

Velour huppari ja housut 50cm ja velourhaalari 62cm - Facebok-kirppikseltä
Bodyt 56cm ja 50/56cm, musta body ja lakki 56cm, puolipotkuhousut 62cm - Facebook-kirppikseltä
Nallehaalarit 56cm - Kierrätyskeskuksesta
Lisäksi otimme vauvalle äitiyspakkauksen, joten kaikki siinä tulleet vaatteet ovat vauvalle uusia ja omia! Luultavasti vauva tulee synnyttyään saamaan myös jonkun verran vaatteita lahjaksi. Sekä Joelin huoneen vaatekaapissa että meidän makuuhuoneen vaatekaapeissa on tilaa, joten sinne saa vauvan vaatteet ja tarvikkeet, emme siis tarvitse vauvalle erikseen lipastoa tai muuta vastaavaa.

MUUT TARVIKKEET
Tarkoituksena olisi imettää vauvaa, mutta varmuuden vuoksi tulisi hankkia varatuttipullo ja muutama tönö korviketta. Tutteja pitää ostaa, mielestäni on ällöä uusiokäyttää tutteja vaikka ne kuinka olisivat pestyjä ja steriloituja. Tuttipulloissa sama asia, en käyttäisi kenenkään toisen hammasharjaakaan, vaikka se olisikin pesty ja steriloitu. Olen myös miettinyt vaihtoehtona yrittää vauvaa tutittomaksi, saa nähdä miten käy.
Ei kierrätettävää tavaraa
Vauvalle hoitotarvikkeita on jo läjäpäin, zinkkivoidetta ja talkkia ynnä muita joita Joelilla tulee käytettyä todella harvoin. Myös harsoja, pyyhkeitä ja petivaatteita löytyy. Ostettavaksi jää vain pienet vaipat.

OSTOSLISTA
- tutit, tuttipullot ja korvikkeet
- vaipat
- pinnasänky
- tuplarattaat

Paljon hankintoja ei siis olla tehty, eikä paljoa tarvitse tehdäkään. Näitä ostoksia lukuun ottamatta ollaan melko valmiita vauvan tuloon, tai ainakin luullaan olevamme. Jää siis vain odotettavaksi koska vauva ruttunen päättää syntyä!

7 kommenttia:

 1. Mä olisin kanssa halunnut sellaisen pinnasängyn mistä saa laidan otettua pois. Tehtiin kuitenkin kompromissi ja kun löydettiin pinnis halvalla käytettynä niin toi ominaisuus karsiutu, mut nykysessä pohjan taas saa kolmeen tasoon :-) Ikeassa on joku tollainen malli mistä saa laidan pois ja mihin saa sitten ostettua sen turvalaidan :) Siinä on miinuksena kyllä se, että pohjan saa muistaakseni vaan kahteen tasoon mutta kai siihen saa vaikka porattua omat kolot ja laitettua pohjan sille kohdalle kun tahtoo..ehkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo yhtään edes jaksanut vielä tutkia pinnasänky-vaihtoehtoja. Mutta jos ikeassa esim on sellanen josta saa laidan pois, niin ei se haittaa jos se on kahdessa tasossa, sillä se tulisi Joelille, joka kuitenkin käyttää vain alinta tasoa! Kiitti vinkistä, täytyy tsekata ikea :)

   Poista
 2. meille tulee pinnasänky joku brion mihen veljeltä kun jää niillä nyt pois käytöstä. voiku siin ois toi irrotettava laita. Mullakin on la 7/12 kiva seurata sun blogia kun samassa kuussa lasketut :) käyhän kurkkaamassa munkin blogia jos kiinnostaa. meille tyttöä lupailtu eli aika pinkkiä menoa kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itse asiassa muutaman kerran käynytkin kurkkimassa sun blogia :) Irrotettava laita on kyl mun mielest fiksu ku lapsi kasvaa, mutta ei vielä siirry lastensänkyyn.

   Poista
 3. Oi,miten ihania vaatteita!:) tykkään muutenki lukea blogiasi ja joel on yli söpö :)
  p.s. jos tulet myymään nämä kyseiset söpöt vaatteet pieneksi jääneinä,niin ostaisin mielelläni nuo kaikki! joten ykkösenä varalla ollaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ;) pidetään mielessä jos laitan myyntiin noita myöhemmin! :) Kiitoksia paljon :)

   Poista

Kiitos kommentista!