19. helmikuuta 2012

Viikon varrelta

Viikko on mennyt meidän osalta rennosti. Tiistaina vietettiin ystävänpäivää Samin kanssa kahdestaan, Joel meni äidilleni yöksi. Ei se kovin erikoista ollut, dipattiin vihanneksia ja syötiin patonkia, katottiin leffaa ja mässäiltiin karkkia. 

Hyvät eväät!
Keskiviikkona oli tarkoitus lähteä seikkailemaan Korkeasaareen kaverini ja hänen Joelia kuukautta nuoremman tyttärensä kanssa, kuitenkin toisen osapuolen flunssa vei voiton, joten toivotaan että matkaseura parantuu että päästään ensi viikolla yrittämään uusiksi.

Torstaina minulla oli rakenneultra, ja Sami kävi Joelin kanssa verikokeissa, Joelin hitaan pituuskasvun takia. Reipas poika ei itkenyt ollenkaan vaikka ilkeä neula pisti. Viime raskaudessani kävin HAL-poliklinikan seurannassa, ja samassa jatkan tämänkin kerran, tuttujen kätilöiden kanssa. Puhuttiin syömisestä aika paljon, ja sainkin lähetteen ravintoterapeutille.

Tuliaisia lääkärikäynniltä
Ultrassa mitattiin rakenteet, ja normaalilta näytti. Pää alaspäin pikkuinen Ruttis sielä hengaili, ja niin saisi pysyäkin. Viikkojen 20+4 painoarvioksi saatiin 356g, eli hyvän kokoinen mötkäle. Joel oli vastaavasti 367g viikoilla 20+6 eli lähes samankokoinen. Sukupuoli jää arvoitukseksi, ja ehdinkin kieltää kätilöä edes vahingossa kertomasta jos jotakin näkyy, mutta eipä hänkään mitään nähnyt. Seuraava aika ultraääneen on 28+ paikkeilla. Hyvä puoli HAL-seurannassa on, että pääsee ultrattavaksi useammin, pikkuista katsomaan.

Siellä vilkuttaa pikku Ruttunen!
Torstaina siskoni tuli käymään koiransa kanssa, ja vietettiinkin lähes koko torstai äitini luona leikkien.  Joel on onneksi tottunut koiriin ja kissoihin, joten ongelmia ei ole. Onhan meillä kaksi kissaa, siskoni luota löytyy kissa ja koira, Samin äidin luota kaksi koiraa ja kissa, sekä Samin siskolta kaksi kissaa. Mochi olikin Joelille oiva leikkikaveri, ja kun kyllästytti, löytyi kaveriksi Tampereelta mukana tullut vihreä vinkuva sammakko.

Sammakko oli sekä Joelin että Mochin lempilelu.
Perjantaina käytiin siskoni kanssa katsomassa pikkuveljen vanhojentanssit. Lauantai meni Samin äidin luona hengaillessa. Tänään aamusta lähdettiin Joelin kanssa vauvauintiin, seurana äitini, koska Sami potee pienimuotoista flunssaa ja jäi kotiin lepäämään. Uinnin jälkeen napattiin Sami kyytiin ja mentiin äitin luokse brunssille, nyt hengaillaan loppuilta rennosti kotona.

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. huumeet, alkoholi, lääkkeet, eli päihdetaustaisille tarkoitettu.

   Poista
 2. Onko tuo HAL lyhenne jostakin? :)

  VastaaPoista
 3. Eikös HAL ole huumeet, alkoholi, lääkkeet...?

  VastaaPoista
 4. Millainen päihdetausta sulla on, jos saa kysyä? Eikö tollaseen seurantaan joudu/pääse jos syö esim. masennuslääkkeitä..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana olin tosi kova ryyppäämään ja olen myös kokeillut joitain huumeita. En tiedä masennuslääkkeistä, pääseekö/joutuuko seurantaan. Lähinnä tuo on kai enempi päihteiden/lääkkeiden väärinköyttäjiä varten.

   Joelin raskaudessa vapaaehtoisesti hakeuduin tuohon HAL seurantaan, ja sen takia käyn nyt myös siellä, vaikkei tarvetta periaatteessa olisi. :)

   Poista
 5. Onko sulla päihdetausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on, siitä syystä jouduin laitokseen ja käyn hal seurannassa.

   Poista
  2. mitä päihteitä sä sit käytit ?

   Poista
  3. alkoholia lähinnä, ja satunnaisesti pilveä ja piriä

   Poista
 6. Täällä päin se on HALI-poliklinikka ei HAL. :D Eli huumeet, alkoholi, lääkkeet ja imeväiset. Lisäksi siellä aletaan kulkemaan vasta lapsen synnyttyä ja siihen asti käydään äitiyspoliklinikalla. Itse käyn molempien lapsieni kanssa siellä, koska nuorempana mulla tuli muutaman kerran kokeiltua pilveä ja siksi kun jouduin molempia lapsia odottaessani syömään masennus - ja unilääkkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, meilläpäin käydään koko raskauden ja lapsen synnyttyä se vaihtelee että käykö siellä tarkastuksissa vielä neuvolan lisäksi. :)

   Poista

Kiitos kommentista!