27. helmikuuta 2012

Uutta ilmettä keittiöön

Olen aina haaveillut italialaishenkisestä keittiöstä, jossa värimaailma seikkailee lämpimien ruskeiden, keltaisten ja oranssien sävyssä. Sipulilettejä, yrtti-istutuksia, tuoreita vihanneksia sekä hedelmiä. Meidän keittiössä päävärinä toimii likainen valkoinen, jonka kaverina kauheat mintunvihreät kaakelit. Yrttitarhasta ei voi kuin unelmoida näin kissanomistajana. Vihannekset ja hedelmätkin ovat piilossa kylmäkaapin uumenissa. Ei niin ihanaa, eikä niin italialaista.

Ollessani makutuomarina verho-ostoksilla äitini kanssa eksyin Eurokankaan alennusosastolle ja löysin keittiöön ne täydelliset verhot! Kangaspalat maksoivat 25e, riittivät kahteen sivuverhoon, kappaan ja kangasta jäi vielä yli sen verran, että joku käsistään kätevä (en minä) tekaisisi siitä vaikka patakintaat. Kankaan kuvio sopii todella hyvin keittiöön pirteine väreineen ja hedelmineen.

Ihastuin heti pirteään kankaaseen
Tätini asunnon uumenista löytyi jokunen aika sitten tällainen ihana nakki-laatikko. Se on hauska ja on nyt saanut muutakin virkaa kuin pelkkä koristeena oleminen. Tähän laatikkoon saan kaikki reseptit talteen, niin että ne ovat lähellä kokkailu ja leipomisinnostuksen iskiessä.

Hauska nakkilaatikko
Nakkikahva

Maustehyllyn koristeeksi löysin äitini luota Mikki Hiiri -kaakapjauhepurkit, jotka on kotiutettu New Yorkista vuosia sitten, näissäkin on juuri sitä oikeaa värimaailmaa. Suloiset pienet peltipurkit ovat hauskoja koristeena, ja joskus aikoinaan nuo erimakuiset kaakaotkin taisivat maistua hyvälle.

Mickey's really creamy cocoa
Lisäksi olen kaavaillut kaappien oviin tauluja, jota koristelisivat hedelmien ja vihannesten ym ruoka-aineiden kuvia. Koska Ikea päätti lopettaa keltaisten kehysten myynti juuri silloin kun mä olisin niitä tarvinnut, jouduin tyytymään Kodin Anttilasta puoleen hintaan löytyneisiin puisiin kehyksiin. Onneksi ne ovat saman väristä puuta kuin keittiön pöytä ja tuolit, joten ne sopivat silti yhteen. Olisihan keltaiset kehykset olleet paljon pirteämmät.

Anttilan kehykset
Keittiöverhoista jäi vielä uupumaan kappa, jota en ole vielä ommellut. Lisäksi matto olisi kiva uusia ja kuvat noihin kehyksiin pitää ottaa ja tilata paperille. On paljon ideoita, mutta suurin osa taitaa toteutua sitten joskus kun on se oma koti, ilman vuokranantajia ja niiden ehtoja.

8 kommenttia:

 1. Ääks, ihanat noi kaakaopurkit!! Onnistuisko muuten kehysten maalaaminen keltaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäkin mietin, mutta en usko kun noi kehykset on tollaisia päällystettyjä. Enkä mistään kaupasta löytänyt 13x18cm perus puisia kehyksiä... :D

   Poista
 2. Ujjj didär kakaona va jätteäckliga :D ja kommer bara ihåg att vi testa dom o de smaka skit o så hällde vi i en hel burk i nån milkshake (de sto på burkana att man kunde göra så) men de smaka ändå ingentin o resten fo väl i roskisen :D:D superfina gardined!! o söt nakkilaatikko :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nä utan ja tömde dom innan ja to dom hem :D så dedä pulvrena ha loju där i 6 år!!! :D

   Poista
 3. ihanan pirteät verhot ja noi kaakaopurkit on kyllä söpöt:) ois kiva saada koko keittiöstä kuvaa ? :::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kivan värikkäät :)
   Vanhoja kuvia keittiöstä löytyy täältä: http://jenskunvauva.blogspot.com/2011/12/asuntoesittely-taalla-me-asumme.html

   Poista

Kiitos kommentista!