10. helmikuuta 2012

Missä vauva?

No mahassa tietty!

Rv 19+5

Siellä se potkii, niin kovaa että iskäkin näkee masun päältä liikettä. Niin kovaa, että mamma kauhistuneena muistelee, miten on ikinä voinut tykätä potkuista? (kai se kuului siihen esikoisraskauden huumaan). Potkut ovat lähinnä epämiellyttäviä ja äkkinäisiä kipupiikkejä ja kiljaisuja, kun kantapää tai muu raaja osuu kohdun seinämään. Maha on kasvanut räjähdysmäisesti viime viikkoina, ja alkaa vähitellen näyttää raskausmahalta.

Makuuasennossa maha on lähinnä kumpu keskellä lantiota.

Se toinen vauva, se on kadonnut. Siitä on tullut jotakin muuta, jotakin enemmän. Se on itsepäinen, karjuu ja kiljuu huvin vuoksi, haluaa lusikan omaan käteen ja pukea vaatteet itse. Kumpikaan viimeisistä ei toimi. Se harjoittelee yksin seisomista ja kävelee hurjaa vauhtia käsistä pidellen, kiipeää yli kaikkien esteiden. Sillä on yhtäkkiä jo seitsemän hammasta, vaikka äsken niitä oli vain kolme. Se on jo iso poika, kymmenen kuukautta! Noh, pienihän se on, meillä on edelleen joitakin 68 kokoisia vaatteita käytössä, muuten käytetään pääosin kokoa 74.


Yöt meillä on mennyt viime aikoina hurjan hassusti. Joel on kieltäytynyt iltamaidosta puuron jälkeen, jonka seurauksena nälkä on tullut aamu neljän ja kuuden välillä. Onneksi tätä hulluutta kesti vain kaksi päivää, ja eilisiltana sekä maito että uni taas maistui. Suuremmaksi ongelmaksi on koitunut jokailtainen kauhea jano (juon ehkä 1,5dl vettä) jonka jälkeen pissalle herätään vähintään neljä kertaa. Mitä tehdä: kärsiä janosta, heräämisistä vai pissahädästä? Myös Pikkusiskokatti Luna riehuu kuin riivattu, raapii makuuhuoneen ovea ja hyppii ovenkahvaan. Herään kaiken lisäksi vielä kymmenisen kertaa yössä kouluttamaan kissaa suihkepullon kanssa. On se mukavaa kun lapsi nukkuu, mutta itse en siltikään saa nukuttua ehjiä öitä. Onneksi sentään Tötteröpääkatti Loro leikattiin eilen, joten toivotaan sentään joka paikkaan pissaamiset loppuu!

Joel osaa myös kyykkyasennon.
PS. Mulla on luonnoksissa miljoonia aloitettuja postauksia, unholaan jääneitä. Postaustahti on ollut monen mielestä hidas, mutta parhaani mukaan olen viime aikoina ainakin yrittänyt kirjoitella useammin. Joten ideoita ja toiveita saa heitellä kommenttiboksiin, haluatteko lukea enemmän "mitä tänään tehtiin" -tyylistä, enemmän minusta, raskaudesta vai onko hyvä näin?

35 kommenttia:

 1. mahasta vois päätellä, että poika tulee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kuinka se kasvaa jatkossa ;) saman muotoinen se kyllä on kuin viime raskaudessa :D, mutta en usko että sitä mahasta voi päätellä :D

   Poista
 2. no huoh ano, ei mahasta mitään sukupuolta päätellä :D itellä oli tyttömaha mut poikasieltä tuli D:
  ja kysymys:miksi halusit raskaaksi näin nopeasti uudelleen? olette aika nuoria, etkö halua opiskella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en usko että mahan muodosta voi sukupuolta päätellä :D halutaan kaikki lapset pienellä ikäerolla, ja tämä aikataulu oli sopiva. en vielä ainakaan aio mitään opiskella, kun en ollenkaan tiedä mitä, nyt on enemmän aikaa miettiä mitä ja minne menee äitiysloman jälkeen tekemään :)

   Poista
 3. YOUR BELLY IS SO CUTE! i just want to talk to it & silittää it!! More pregnancy stuff would be nice, I think you should put a picture of your belly here every week. but show your face, you always hide it :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahahah thanks :) well i can't see what the picture's gonna look like if i dont look in the camera :P

   Poista
 4. Mä sanoisin, että älä ainakaan vähennä juomista. Yritä vaikka juoda aamupäivästä enemmän niin ehkä illalla ei olisi niin jano ja sit ei tarvis yöllä rampata siellä vessassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä päivisin juonkin, ärsyttää lähinnä se, kun tuo yksi pieni lasillinen illalla saa aikaan hurjan pissarallin yöllä :D

   Poista
 5. Ai pojasta tulee kaksikielinen. Nyt vasta selkes mulle. :D

  VastaaPoista
 6. voi ei miten ihana kumpu on jo kasvanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kivaa, olen into piukeena odottanutkin mahaa :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. kiitos, ihan kiva se on :) mutta eiköhän se vielä kasva!

   Poista
 8. Tosi siro masu! :) Mulla oli kaks poikamahaa, ja siitä huolimatta mulla on nyt yks poika ja yks tyttö. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) joo mäkin luulen ettei sillä mahan muodolla ole sen suurempaa merkitystä :P

   Poista
 9. ojj juvli video hahah!!!! mera bilder o videon på joel o katterna o dej o sami! fast mest av joel!!! roligast e oftast att läsa om random saker som ni gör o kolla på bilder!

  VastaaPoista
 10. Tuosta kommentoin, kun kissa hyppii kahvaan. Meilläkin on yksi kissa, joka vuosi sitten hyppi ovenkahvaan ja raapi ovea öisin. On pari keinoa siihen, jos vaan jaksamista on niitä toteuttaa. Ensinnäkin jos mahdollista, niin kannattaa säätää ovenkahva niin, että se ei ole normaaliasennossa, vaan sillain alaspäin, niin kissa ei ainakaan ovea saa auki. Toinen keino on, että laitat jonkun ison astian (esim. vaikka Joelin ammeen tai muun vadin) oven eteen kahvan alapuolelle. Tällöin jos kissa yrittää kahvaan hypätä, niin se päätyykin vesiastiaan, eli ei varmaan mitenkään mieleinen juttu kissalle. Meidän kissamme oli kyllä niin piruilainen, että sai astian siirrettyä kahvan alta pois, jotta pääsi hyppelemään. Joten astian ympärille kannattaa laittaa jotakin painavaa, ettei sitä saa liikutettua, tai sitten itse astiaan joku painava juttu. Toivottavasti lopettaa sen hyppimisen, tiedän kuinka rasittavaa se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Mua tosiaan raivostuttaa se, kun nyt vain nousen ja suihkepullolla räpsin vettä kissan päälle :) varmaan on edes vähän helpompaa jos laittaa jonkun vesiastian siihen niin ei tarvitse itse nousta sängystä :D ärsyttävää onkin se, että kissa on ollut meillä reilu puoli vuotta ja nyt vasta aloittanut tuon oveen hyppimisen/raapimisen..

   Poista
 11. Hela bloggens kohokohta: VAR FÖRSIKTIG NÄR KATTEN HAR TRATTEN PÅ HUVVE :D:D:D:D hahhah men kiva om loro trivs me tratten :D ja måste ta av den av tifa efter bara en dag för de enda hon gjorde med den på va skrek o backa överallt :D p.s. luna kanske hoppar nu om hon också får juoksut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hördu Luna e vårt nästa problem fö nu ha den också börja pissa allenstans :D bra att du har rolit min kustannuksel :(

   Poista
 12. Hyi toi vauva on ruma .d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö tuo nyt oo vähän törkeää!! Mielipiteitä ihmisillä on varmasti ihan joka asiasta, mutta mitä iloa sinä siitä saat, että alat toisen lasta haukkumaan!! Pitäisit ajatuksesi ihan omana tietonasi!

   Joel on ihana söpö pikku poika! <3

   Poista
  2. Totta, mielipiteitä saa olla, mutta joitakin ei tarvitsisi sanoa ääneen. Ellei sitten tarkoituksena olekin tuottaa toiselle pahaa mieltä.

   Poista
  3. Taitaa kyseisellä anonyymillä olla huono itsetunto ja pitää itseään rumana,ja sillä etsiä jtn...
   Joel on erittäin söpö pikku poika! :)

   Poista
 13. att människor orkar aukoo päätä bara för att fösöka få nån på dålit humör :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. De finns människor som bara vill göra andra sura fö skojs skull :)

   Poista
 14. Joel on niin sulonen, ihana seurata kun se kasvaa :)

  http://leppakerttukuppi.blogspot.com

  VastaaPoista
 15. Onpas hurjasti vauva kasvanut ihan lyhyessä ajassa kun viimeksi masuasi kuvasit! Minullakin oli muka poikamaha ja poikasykkeet ymym ja tyttö sieltä tuli, sitä ei kannata lähteä etukäteen arvailemaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!