4. tammikuuta 2012

Näin käy joskus...

Olipa kerran yö, jolloin lapsi heräsi kiukkuamaan ja huutamaan kymmenen minuutin välein. Äiti juoksi oman ja pojan huoneen väliä laittamaan tuttia suuhun ja hyssyttelemään poikaa takaisin uneen kunnes kyllästyi, haki peittonsa, kääriytyi sen sisälle ja jatkoi nukkumista pinnasängyn vieressä. Lattialta käsin hänen oli helppo taputella poika uneen kymmenen minuutin välein. Varhain aamulla puoli seitsemän aikaan äiti uskalsi vihdoin siirtyä omaan sänkyynsä, jossa ehti levätä puolitoista tuntia ennen kuin poika heräsi.

Mukava peti

Aamulla poika oli iloinen ja aurinkoinen, mutta äitiä väsytti. Yhdeltätoista tuli ruoka-aika. Äiti oli rättiväsynyt eikä poika halunnut syödä. Äiti yritti kaikkensa, antaa kiltisti, lorutella, hymyillä ja tehdä hassuja ääniä. Poika käänsi päänsä pois ja painoi suunsa kiinni. Äiti yritti vihaisella äänensävyllä, pakottaa, uhkailla, kiristää ja itkeä. Pojan suu pysyi kiinni ja äidillä meni hermot. Äiti itki puhelimessa miehen töistä kotiin. Äiti tyhjensi sosepurkin sisällöt pöydälle, iski lusikan pojan kouraan ja meni tupakalle. (Kyllä! Tupakalle, vaikka onkin raskaana, moralisoijat hiljaa kiitos).

Nam nam
Hauskaa sotkemista

Äidin tullessa sisään poika sotki iloisesti soseen kanssa. Äiti kaapi sosetta sormella pöydältä ja syötti pojalle. Sose oli ehtinyt jäähtyä ja oli ihan kylmää. Silti tämä keino onnistui ja poika söi loput soseesta!

Viimeinen keino onnistui!

40 kommenttia:

 1. ikinä ei sais jättää lasta yksin syöttötuoliin! mitä jos joel ois tipahtanu ja vammautunu!?!??!?!?!

  VastaaPoista
 2. Mulle on kans käyny ihan samalla tavalla, turhauttaa ettei lapsi nuku vaan kiukuttelee ja sitten ruokakaan ei maistu !! Ja ei toi yks tupakka maailmaa kaada eikä pientä masuasukkia kolhi millään tavoin, sen ymmärtää kun on niin paljon stressiä että tarviin jotain mikä rauhottaa ! :)

  tsemppiä jensku !!

  VastaaPoista
 3. Helvetin hyvä äiti sinäki ! ensin huudat lapselle!! noin pienelle. sitten jätät sen vielä YKSIN! ei ton ikästä saa jättää vaan yksin ja mennä TUPAKALLE! noin todellakin käy joskus mutta kannattais miettiä kestääkö tollasta ennen ku hankkii lapsia!

  VastaaPoista
 4. Kaikilla menee joskus hermo riippumatta äidistä ! Ei yksikään jaksa loputtomiin väsyneenä. Tsemppiä jensku :)! Olet ihana

  VastaaPoista
 5. varsin aikuismaista käytöstä.

  VastaaPoista
 6. Hei, eiköhän Jensku oo kuitenkin vahtinut poikaa samalla kun on tupakalla. Ja tosiaan, ei yksi tupakka tee pahaa masussa asustelevalle ihmisenalulle, mutta jatkuva tupakointi kyllä.

  Itse olen ainakin muutamasta kuvasta saanut sellaisen käsityksen, että parvekkeelta näkee keittiöön ja voi vahtia pientä.

  VastaaPoista
 7. Hahah tää oli hauska vaikkei varmaa kyseisessä tilanteessa ollu kovin hauskaa! Ja uskon kyllä että hermo meni, menis mullaki jos kävis noin! Tsemppiä vaan ja anonyymit voi taas pitää päänsä kiinni kun eivät tiedä mistään mitään ja se nimiki jotenki kummasti aina unohtuu ku on jotai idioottimaista sanottavaa :------D

  VastaaPoista
 8. Jokainen äiti menettää hermonsa joskus ja se on ihan normaalia. :)

  Sitten tuosta tupakoinnista. Kysehän oli vain yhdestä tupakasta ja meillä ainakin on parvekkeelta suora näköyhteys keittiöön. Ja moni äiti jättää lapsensa esimerkiksi leikkimatolle siksi aikaa kun käy tupakalla. Eikä se ole kiellettyä, niin kuin joku anonyymi sanoi. Kunhan varmistaa, että lähettyvillä ei ole mitään mihin lapsi voisi itsensä loukata.

  Meilläkin muuten poika heräilee öisin monta kertaa ja joskus vaatii sen, että mies jää pinnasängyn viereen lattialle nukkumaan. :D

  VastaaPoista
 9. Hei te toiset anot, miks ihmeessä haukutte jenskua lapselliseksi ja huonoksi äidiksi ? Tottakai kaikki äidit väsyy ja tekee mieli raivota, en usko että jensku tarkoitti huutamisella ihan sitä kaikkein pahinta huutoa. Ja sen verran tiiän ettei jensku ole vastuuton, tuskimpa olisi lähtenyt tupakalle eillei näe joelia koko ajan !! Miettikää hei ihan oikeesti ennen kuin kirjoitatte jotain tälläistä.

  Jensku, itellä on käyny ihan sama homma, joten tiiän miltä susta tuntuu, yritä pärjäillä ja älä huomioi nuita arvostelijoita ! olet ihana ja paras äiti joelille ja tulevalla pikkunyytille ! <3

  VastaaPoista
 10. ei se ole moralisointia sanoa että raskaana ollessa EI POLTETA, kyllä se on ihan vaan fakta. Mun kuvani susta muuttui aika täysin.

  VastaaPoista
 11. Voisko Joelilla olla hampaita tulossa? Ainakin meillä vaikuttaa öihin ihan huomattavasti ja ruokakin maistuu silloin vaivoin. Ja oon huomannu, että tykkää silloin syödä (sen vähän mitä syö..) viilentyneenä.

  VastaaPoista
 12. Viisaat anonyymit... Tosiaan oon kans huomannu että teidän ruokiapöytä on parvekkeen ikkunan vieressä. Kyllä äidilläkin saa vituttaa!! :) Mullakin kävi mielessä että oisko hampaita tulossa?

  VastaaPoista
 13. Mitähä helekutin vanahojapiikoja sielä huutelee? Puolukat pillussa pyörii ja purkaa pahaa oloa naamattomana toisiin. Kekkähä ne lapsellisia on?
  Jos yhtään tätäkään lukenu nii tietää varsinki hyvin, että Jenskun partsilta näkkee suohran sisäle.

  Ja kyllähä se kuule poka joskus vituttaa. Äitiki on kuitenki vaan ihminen, ei mikhän super robotti. Eikä se tarkota, että ekana ois lastaan pieksemässä tai seinään heittämässä. Kukkupöö..

  Ja tupakointi on jokasen oma asia, yks tupakki ny ei lapselle saa aikaseksi kolmatta silimää tai kahta päätä. Eihä se ny tervettä ole mutta joha ne kännykät aiheuttaa syöpää, ilimansaasteet aiheuttaa reikiä keuhkhoin ja mikrosta saapii näppylöitä. Jeejee..

  Voi Jenni, kaikki tsemit sinne! Hampaita se mieki aavistelen :)
  -Martta

  VastaaPoista
 14. Voi kyllä sä nyt olet helvetin hieno ihminen kun oikeen myönnät että poltat raskaana :) Voi olla että sun oma lapsi moralisoi sua kun saa allergioita,astman tms vaan sen takia kun äitiä vähän vitutti.
  Aika lapsellista, jokainen äiti on joskus kyllä väsynyt ja vihainen, ikinä ei ole kuitenkaan itse tarvinnut tuollaista tehdä..

  VastaaPoista
 15. Anonyymi 12:54, Onhan siinä riskinsä, mutta poijalla on selän takana iso tyyny, joka tekee liikkumisesta tuolissa lähes mahdotonta. Lisäksi näin koko ajan mitä Joel puuhasi.

  Anonyymi 12:57, Kiitos :) Tiedänkin että jokainen (äiti tai ei) menettää joskus hermonsa.

  Anonyymi 14:58, Missä vaiheessa olen sanonut että huusin lapselle? Vihainen äänensävy on eri asia kuin huutaminen. Luuletko että jättäisin lapset hankkimatta vain yhden huonon päivän takia? Uskon että jokainen ihminen, myös sinä, menettää joskus hermonsa.

  Sara, olen samaa mieltä. Kukaan ei jaksa ikuisesti. Kiitos :)

  Anonyymi 15:07, Ei ehkä, mutta parempi kuin kuristaa lasta tai muutä mitä viime aikoina on uutisissakin kuultu äiden tekevän.

  Lalla, juuri näin. Parvekkeelta on suora näköyhteys keittiöön ja näin pojan koko ajan. Yksi tupakka ei tosiaan tee mitään haittaa.

  Viivi, just näin :) Yksi tupakka tuskin tekee mitään pysyvää haittaa lapselle. Taidan hankkia ylimääräsen patjan Joelin huoneeseen :D

  Anonyymi 15:27, Kiitos. Parvekkeelta näkyy suoraan keittiöön. Enkä kyllä huutanut, vaan sanoin "vihaisella" äänensävyllä. Kiitos :)
  Oma mielipiteeni siitä millainen äiti olen ei muuti siitä miten joku anonyymi minua haukkuu.

  Anonyymi 15:59, Yksi tupakka ei kaada koko maailmaa. On niitä sellaisiakin raskaana olevia jotka polttaa kaksi askia päivässä. Ja joka tapauksessa se on jokaisen oma asia.

  Hiljanen, voi olla, mutta tällaisia öitä meillä on todella harvoin. Joelille vasta puhkes yks hammas joten voi olla että sen kasvaminen aiheuttaa ärsytystä.

  ac, Näin on. Jokaista vituttaa joskus. Voi olla hampaiden takia, mutta tää on eka tällainen yö/päivä pitkään aikaan, ja päivän kaikki muut ateriat on mennyt hienosti.

  Martta, Kyllä parvekkeelta näkee kaiken mitä sisällä tapahtuu. Tosiaan tuo on aika vähän verrattuna sellaisiin mitä on uutisista kuullut että äidit on tehneet lapsilleen hermojen mentyä. Kiitos :)

  17:41, Kyllä poltin yhden tupakan. Se ei tarkoita että poltan raskaana. Lapsi ei saa allergioita, astmaa tai mitään muutakaan yhdestä tupakasta, jonka äiti poltti raskaana ollessaan.

  VastaaPoista
 16. Hirveää olisi, jos poika olisi kaatunut sillä syöttötuolillaan. :(
  Toivottavasti stressisi vähenee, ettei tarvitsisi kovin usein käydä polttelemassa. :(

  Voimia silti! Itsellänikin menee välillä hermot ja haluaisi vain pois tilanteesta.

  VastaaPoista
 17. voi ei, voin jotenkin niin kuvitella miltä susta on tuntunu! eikä se yks tupakka raskaana ollessa maailmaa kaada, enemmän vauvalle varmaan olis ollu haittaa siitä jos oisit koko loppupäivän ollu ihan raivona ja stressannu :)

  VastaaPoista
 18. Nauratti nuo kuvat ja se kun mietin sut kippaamassa soseet pöydälle, varmasti ollut Joel iloinen!:D
  Vielä enemmän nauratti nuo anonyymit!:D
  Kuinkahan moni nuista on äiti..? Meille sitä paitsi _neuvottin_ neuvolassa, että jos tuntuu että menee hermot niin mieluummin mennä sinne pihalle tupakille ja jättää lapsukainen sisään, kuin että alkaa hakkaamaan lastaan niinkuin valitettavasti jotkut äidit tekee..

  VastaaPoista
 19. Voi näitä kukkahattuanonyymejä :D on aika selvää ettei ne ainakaan itse äitejä ole... Ei ne lapset ole mitään mestariluikertelijoita jotka kiipeevät ja tippuvat heti kun silmänsä kääntää (huom jenksuhan selvästi on jo sanonut että se näki joelin koko ajan :p)... Jensku on sen verran usein blogissaan näyttäny että on hyvä ja viisas äiti ni kai se nyt ite tietää ja tuntee oman lapsensa ja tietää että pystyy satavarmasti jättää joelin syöttötuoliin... Come on, vähän rispektiä porukka hei!

  sitäpaitsi jensku on ihan oikeessa, mielummin menee pois ku tekee lapselle jotai...

  vielä tupakoimisesta sen verran et te moraalisaarnaajat voitte olla ihan hiljaa, itehän jensku sano et ei kantsi moraalisaarnata joten luuletteko oikeesti että teijän HUI TAPAT LAPSESI YHDELLÄ TUPAKALLA VOI EI JUMALA SENTÄÄN JA HELLANLETTAS muuttaa jenskun mieltä ollenkaan?!

  relatkaa anonyymit hei, teijän elämä ei mee pilalle siitä että mussutatte täällä ja jensku ei varmastikkaan korvaansa loksauta teijän kauhistelulle... Menkää vaikka kyttää naapureita jos täytyy mussuttaa :p

  VastaaPoista
 20. Hahahahahah, verkkokalvoihin lävähti hauskat mielikuvat tilanteesta! Heeei, näistä anonyymeistä sai kyl hyvän iltaviihteen :--D onkohan tää yks ano se lääkäriks opiskeleva kuka kertoi mulle Nooan astmam johtuvan mun tupakanpoltosta :----DDDD

  VastaaPoista
 21. Voi tää postaus sai multa niin ihanat naurut! Piti oikee näyttää tää miehellekin ja sama reaktio tuli häneltäkin. :D Oot Jensku paras!
  Tuosta tupakoinnista. Mua niin ärsyttää se miten ihmiset tuomitsee odottavat äidit jos he polttelevat. Eiköhän se ole jokaisen oma asia vetääkö sen yhden tupakin koko odotusaikana vai vetääkö sen askin päiväs. Itse lopetin tupakoinnin vasta kun oli jäljellä 2 kuukautta laskettuun ja enkä koe siitä yhtään huonoa omaatuntoa, minulle syntyi terve lapsi ja on vielä tähän päiväänkin asti pysynyt terveenä!!!

  VastaaPoista
 22. Voi luoja näitä anoja:D hohhoijjaa..Se on helppo tuomita ja huudella mutta sitten ku sattuu omalle kohdalle onkin asiat yhtäkkiä ihan erilailla.

  VastaaPoista
 23. meilläoli tuollaista..se alkoi noin vuoden iässä ja nukuin lapsen huoneen lattialla vielä kun lapsi oli kolmevuotias.
  joten tsemppiä,toivottavasti oli vain tuo yksi yö koska teille on tulossa toinen vauva.
  itse en jaksanut pitkään aikaan mitään,siksi meille tuli toinen vauva vasta kun eka alkoi kunnolla nukkumaan eli siinä neljän vuoden iässä.

  VastaaPoista
 24. Anonyymi 18:20, Niin, mutta tuossa syöttötuoli-tyynyvirityksessä Joel tuskin mahtuu liikkumaan, saatika tuskin tippumaan. Mutta riskihän siinä on. Toivotaan että hermot pysyy kurissa :) Kiitoksia!

  vee, samaa mieltä!

  nenne, näinpä. On sitä kuultu paljon pahempiakin asioita kuin että "äiti jätti lapsen valvovan silmän alla syöttötuoliin ja poltti tupakan" Tuskin sais montaa lukijaa iltalehessä :D Joel oli ihan riemuissaan!

  Anonyymi 20:56, kukkahattu :DD Kiitoksia. Tätä mä lähinnä hainkin tuolla älkää saarnatko, sillä tosiaan se YKSI tupakka ei tee yhtään mitään. Ja tän tiedän itsekin joten sama se mitä joku nimetön mulle blogissa kommentoi. :)

  BUUHANNA, Olihan se loppuen lopuksi aika huvittavaa :D ja joo tosiaan hirveet paasailut sain siitä YHDESTÄ röökistä. hyi kamalaa! varmaan tälle lapselle tulee nyt kauhee astma!

  Anonyymi 22:43, kiitti :D Oon samaa mieltä että tupakointi on äidin/ihan kenen tahansa oma asia, ja niille jotka ei oo koskaan polttanu, on tosi helppo tuomita koska ne ei edes tiedä kuinka vaikeeta on päästä tupakasta eroon. Yhtä lailla mun anoppi on synnyttäny 4 täysin tervettä lasta vaikka tupakoi kaikki raskaudet läpi.

  Anonyymi 23:38, On se helppo huutaa nimettömänä.

  Anonyymi 6:50, Kuulostaa rankalta. Onneksi meillä tällaiset yöt on harvinaisia. Saa nähdä millainen nukkuja tuo seuraava sitten on.

  VastaaPoista
 25. Miten voi liittyä tämän lukijaks? :o

  VastaaPoista
 26. hahah :DD ihana joel vaan tykkäs ku sai sotkea soseella :DD mut mietin vaan että miten sulla on tupakkaa, jos et yleensä polta? :)

  VastaaPoista
 27. Anonyymi 13:15, ihan sivun yläreunassa on palkki, jonka vasemmassa nurkassa lukee "Lue", siitä kun painaa niin pääsee liittymään lukijaksi. :)

  Anonyymi 14:34, Mies polttaa ja ostaa useita kartsoja tupakkaa kerrallaan, joten kotona on aina tupakkaa. Sinäänsä huono juttu sillä kiusaus on tietty suurempi itellekin käydä tupakalla kun tietää tupakkaa olevan saatavilla kotona.

  VastaaPoista
 28. ootko valmistunu jo lukiosta? millaset paperit kirjotit, mitä arvosanoja :)?

  VastaaPoista
 29. mullakin kävi heti mielessä, että lasta ei saisi jättää tuolla lailla yksin. sille olisi voinut sattua vaikka mitä, mutta ei onneks sattunut. muista ensi kerralla, jooko? :) hermojen menettäminen sen sijaan on ihan normaalia. että muuten ymmärrän sua oikein hyvin! :) vaikka en mä kyllä hyvänä pidä polttamista raskauden aikana, koska vauvaanhan se vaikuttaa!! toivottavasti tämäkin jäi sitten viimeikseksi!?
  kaikkea hyvää teidän perheelle!
  Aleksandra

  VastaaPoista
 30. Anonyymi 18:15, kirjoitin 6 ainetta viime keväänä joista läpäisin 4. Arvosanat menee adsteikolla 1-7. Ruotsi 5, ranska 5, englanti 5 ja ekonomia (taloustiede) 4. Joel syntyi 3 viikkoa ennen kirjoitusten alkua, joten opiskelu jäi vähälle, mutta olosuhteisiin nähden olen tyytyväinen tuloksiin! Tulevana keväänä kirjoitan matikan ja biologian.

  Aleksandra, Riski on olemassa, mutta luotin tilanteeseen ettei siinä minuutisa mitään käy kun Joel ei pääse lähes yhtäään liikkumaan syöttötuolissa, ja näin hänet koko ajan. :) Toivotaan juu että hermot pysyy kurissa jatkossa, lopultahan tuo soseen kanssa sotkeminen oli lähinnä huvittavaa itsellenikin :) Tottakai pidemmän päälle tupakointi haittaa vauvaa raskauden aikana, mutta tuskin yksi satunnainen tupakka. Kiitos :)

  VastaaPoista
 31. ei se raskauden aikana tupakoiminen kyllä pelkästään "äidin oma asia" ole, se kuitenkin vaikuttaa myös siihen lapseen eikä pelkästään äitiin. Ja juu, yksi tupakka ei haittaa tee lapselle eikä äidillekään, mutta siitä yhdestä on helppo siirtyä toiseen, kolmanteen jne...
  Ja kyllä, olen anonyymi ja minulla on lapsi, muttei olisi tullut mieleenkään polttaa raskausaikana vaikka ennen raskautta olenkin polttanut. että ei tarvitse kenenkään tulla sanomaan että "säet hei mistään tiedä kun et oo polttanu eikä sulla oo lastakaan" :)

  VastaaPoista
 32. Anonyymi 21:03, Totta ettei se ole äidin oma asia, vaan myös lapsen, lapsen isän ja ehkä sukulaisten asia. Mutta ei se ole kenenkään 'ulkopuolisen' asia, varsinkaan jos kyseistä tupakoivaa äitiä ei edes tunne.
  Onhan se vaikeata anonyyminä kirjoittaa hyviäkin mielipiteitä, sillä kukaan joka sen kommentin lukee ei tiedä susta mitään, ilman että juuri tuolla tavalla joudut selittämään itsestäsi miksi olet mitäkin mieltä ja millainen tausta sinulla on siihen mielipiteeseen jne :)

  VastaaPoista
 33. Itsekin oon äiti ja vielä yksinhoitaja. Asun kahdestaan mun tyttären kanssa ja en saa apua mistään, joten on pärjättävä yksin, vaikka menisi kuinka hermo!
  Neuvolassa sanotaan joo että pois lapsen luota jos meinaa hermo mennä että rauhoittuu ite mielummi toisessa tilassa ku tekee jotai lapselle, kyllä. Mutta neuvolassa sanotaan myös että lasta ei saa jättää KOSKAAN yksin hoitopöydälle tai syöttötuoliin!
  Vaikka kuinka oot kokoajan nähny Joelin, paljon se hyödyttää jos näät lasin takaa kun se kaatuu tuolillaan tai tippuu tuolista ? Et sä kerkeä heittämään sitä tupakkaa maahan ja juoksemaan sisälle ottamaan kiinni sen pojan ennen kuin vahinko jo on sattunut..
  Vielä oikeesti kun sulle on toinenkin lapsi tulossa, ei luulis olevan vaikeeta ottaa Joel vaikka lattialle leikkimään siks aikaa kun käyt tupakalla..
  Tuskin antaisit ikinä itselles anteeks jos Joelille sattuis jotain sen takia, että sulla oli niin kiire pois siitä että annoit sen sit tippua.
  Ymmärrän että hermot voi mennä ja ei se tupakointi maailmaa kaada, mutta oikeesti ota enskerralla Joel pois siitä syöttötuolista ennen kuin lähet huoneesta.

  VastaaPoista
 34. Tsemppiä Jensku! Ei yksi tai kaksikaan tupakkaa nyt tapa oikeasti ketään :)

  VastaaPoista
 35. Chill kaikki, Joel on elossa ja kaikki hyvin......:D

  VastaaPoista
 36. Anonyymi 23:08, Riski on aina että lapsi tippuu syöttötuolissa, mutta tiedän kyllä miten Joel pysyy meidän syöttötuolissa, eikä sitä kyllä hevillä kaadeta. Jos Joel olisi ollut lattialla, niin riski on suurempi kun se kaatuilee paljon enemmän kun kiipeilee pöytiä ja hyllyjä pitkin, kun ei tasapaino oikein pysy. Mutta ymmärrän mitä tarkoitat, vaikka eipä se lattialle siirtäminen mitenkään vaikuta siihen että on toinen lapsi tulossa?

  Sini, kiitti!

  Annina, jep näin on!

  VastaaPoista
 37. mulla muuttu niin kuva sinusta tuon tupakin takia. yks lukija vähemmän

  VastaaPoista
 38. Sille kun en voi mitään. Olisinhan voinut olla hiljaa tuosta tupakasta, mutta en mä kaunistele täällä mitään saadakseni enemmän lukijoita. Hyvää jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 39. Huh, en ymmärrä noita anonyymejä :D Ei se tosiaan maailmaa kaada jos yhden tupakan polttaa sillon tällön. Kaverilenni jopa sanottiin että jos stressaa niin parempi jopa polttaa edes yks sillon tällön jos se auttaa, koska se stressikin on pahempi sitä masuvauvaa kohtaan..
  Vaikka itse en polta ollenkaan ja en pidä siitä että jotkut polttaa, mutta en mä nyt rupea ketään tuomitsemaankaan sen takia :D Niinkun tuo yks anonyymi että "nyt on yksi lukija vähemmän"hohhoh...

  Ja tuosta hermostumisesta, kyllä mullakin on käyny noin että kun Iida ei suostu syömään niin hermo menee (se on todella raivostuttavaa oikeesti, eikä sitä voi tajuta ennenkun on omia lapsia) Ja sillon annan lautasen sille ja saa sotkea niin paljon kun tahtoo, kuhan vaan syö!

  Tsemppiä, olet varmasti paras äiti Joelille ja pikku masuvaaville <3

  VastaaPoista
 40. Kannattaa hommata syöttötuoliin sellaiset valjaat tai vyö mitä näkee paljon päiväkodeissa kun on monta pientä lasta ja vain muutama käsipari. Mutta lasta ei saa jättää kyllä yksin niidenkään kanssa kuin pieneksi hetkeksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!