8. joulukuuta 2011

8kk neuvola

Tänään oli Joelin 8kk neuvola ja lääkäri, virallisesti poika täyttää 8kk lauantaina. Kaikki oli hyvin, vaikka pituuskasvu on hidasta. Tähän ohjeeksi lisää proteiinia ja maitoa. Joelilla menee vuorokaudessa noin 520ml maitoa, ja sitä tulisi mennä vähintään 600ml. Lihasoseita aletaan nyt antaa kahdesti päivässä, ja viljaa tulisi lisätä ruokavalioon enemmän. Kasvukontrolliin mennään noin 9,5kk ikäisenä. Seuraava "virallinen" neuvola on vasta vuoden ikäisenä.

8kk mitat (suluissa 6kk mitat)
Paino: 8620g (7930g)
Pituus: 68,5cm (67cm)
Pää: 44cm (43cm)

Neuvolakortista: Pituutta tullut nyt rauhallisemmin, painoa hyvin. Ryömii, istuu, nousee seisomaan. Ei karsasta, ph +/+. Sydän, keuhkot, vatsa normaalit. Kuulee uikun. Iho siisti. Kaikki hyvin.

Ilonen arpinaama!
Rumpali
Kuten näette, Joelilla on haava kulmakarvan kohdalla otsassa. Eilen illalla noustessaan pöytää vasten seisomaan Joel kaatui ja löi otsan suoraan vastakkaisella puolella olevaan hyllykön hyllyyn. Joten lähddettiin Dextran päivystykseen jossa haava liimattiin. Nyt pitää olla uimatta ja saunomatta 5 päivää, muta muuten ei tarvitse sen enempää välittää haavasta, ellei se ala punottamaan tai märkimään. Arpi siihen tulee, mutta Samin sanoja lainaten "Naiset tykkää ku miehillä on arpia".

3 kommenttia:

  1. Kyllä, ei kukaan tyttö halua mitään siloposkea! Jännä toi neuvolajuttu, kun meille annettiin suoraan 10kk neuvola, toisilla 8kk neuvolan jälkeen seuraava on tosiaan vasta 12kk iässä. Luulis että siihen on joku valtakunnallinen ohje että kaikilla samoilla aikaväleillä. Pöh.

    VastaaPoista
  2. Sä oot jo melkein yhtä huono kuin mä tässä bloggaamisessa! Tekstiä tulee harvoin, mutta meillähän on onneksi paljon painavia syitä :D Olet ihana!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!