6. joulukuuta 2011

10+2

Ja pahoinvointi. Se on vähentynyt, sitä ei esiinny enään kokoajan. Illalla kuvottaa niin että alkaa oksettaa jo pelkän suun avaaminen. Hampaiden pesu on mahdotonta, sillä hammasharjan laittaminen suuhun tuottaa kakomisrefleksejä ja oksentamisen tunnetta. Kun pahoinvointi menee ohi voisin ruokaa syödä kilokaupalla. Syön liikaa, tulee ähky ja pahoinvointi tulee takaisin. Joelia odottaessa mulla ei ollut mitään pahoinvointia, mutta väsymystä oli koko ajan! Nyt valvon myöhään iltaisin ja heräilen öisin.
Painoa ei ole vielä tullut lähes yhtään (kotipuntarin mukaan 900g) eikä turvotusta näy, joten luottavaisin mielin ahtautudun hääpukuuni vajaan kahden viikon kuluttua.

Kuinka pitkään teillä on kestänyt raskausajan pahoinvointi? Miten olette pärjänneet sen kanssa?

4 kommenttia:

 1. Nooan kans kesti rv 16 asti Juha Mietona, toisin kun tään Pipan. Kaikki kauheus alko ehkä rv 7 ja kesti rv11 asti RAJUNA!! Maattiin Nooan kans vaan sängyssä monta päivää putkeen!

  VastaaPoista
 2. Miula alko joskus rv 7, päivittäinen öklöttävä olo ja oksetus oli varmaankin sinne rv 23 asti. Sen jälkeen vähän helpotti mutta aina tuonne rv 30 asti sillätavalla säännöllisen epäsäännöllisesti tuli aamuöklötys jonka jälkeen oksetus. Nyt rv 39+4 ja tuossa toissapävänä taisin oksentaa. Että ei se ihan vielä ole loppunu mutta hyvin harvoin on enään sellaisia aamuja kun on oksettava olo. :) Ja mie pärjäsin oikeestaan kuitenkin ihan hyvin, vaikka nyt tuntuukin että miten sitä jaksokin. Kävin töissä ihan normaalisti, mikä kyllä auttoi koska töissä ei joutanut sohvalla makaamaan, oli vaan mentävä eikä kerennyt niin ajattelemaan pahaa oloa.

  VastaaPoista
 3. Mulla alko joskus rv 7 kun odotin meidän poikaa, se kestikin sitten sinne rv 27 asti. Joka ikinen päivä tuli oksenneltua ainakin kahdesti joten ei se helppoa ollut :) kokeilin kaikki maailman niksit mutta ehei, öklötys jatkui...

  Nyt kun sain tuon meidän tyttösen tuossa puolivuotta sitten niin ei ollut ollenkaan pahaa oloa ! Eli vissiin aika raskauskohtaista tuokin juttu.

  ¨Ja nyt kun odotan kolmatta sinttiä (rv18) niin taas se sama ökkis olo kun poikaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 4. Mulla kesti ensimmäiset 7kk :D Johonkin rv 20 asti oksentelin aamusta iltaan ja en pystynyt pitämään vatsassa mitään kuin vasta illalla klo 20 jälkeen (sen seurauksena tietty painoni laski). Sen jälkeen oksentelin aina muutaman kerran päivässä ja vihdoin 7kk jälkeen en oksennellut enää ollenkaan. Eipä tossa auttanut mikään muu kuin levätä ja maata vain sängyssä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!