17. marraskuuta 2011

Hätävalhe

Minä olen surkea sanomaan kenellekkään ei. Puhelinmyyjät ovat pahin painajainen, sillä en todellakaan tiedä miten saisin puhelun lopetettua.

*Puhelin soi*
Jenni: haloo?
Myyjä: xxx DNA:lta terve, millainen liittymä sinulla on?
J: Telefinlandin
M: Minkä tyyppinen liittymä se on?
J: No kun en oikeen tiedä...
M: No se on aika yleistä...Miten suuria laskuja sulla sitten on kuukaudessa?
J: No... En oikeen tiedä kun en maksa niitä laskuja...
M: Onko tämä liittymä sun nimissäsi?
J: Joo
M: Kuka sitten maksaa sinun laskut?
J: Mun mies, emmä ite yleensä edes kato niitä laskuja...
M: No osaako sun mies sanoa minkä hintaisia ne laskut on?
J: ... ei se tiedä
M: Ahaa...(naureskelee vaivaantuneesti) Entäs teidän netti?
J: Se on saunalahden
M: Onko se kiinteä vai mokkula?
J: kiinteä..
M: Paljonko te siitä sitten maksatte?
J: En mä oikeen sitäkään tiedä.....

Tässä kohtaa loppui onneksi akku, en tiedä mitä tarinoita olisin seuraavaksi joutunut keksimään!
Olisihan se ollut helppoa sanoa vaan että "Ei kiitos" ja sulkea luuri - taito jota minä en hallitse.
Vielä selvennän että minä maksan kaikki meidän talouden laskut ja kyllä tiedän paljonko mikäkin maksaa. Puhelun jälkeen nauroin omalle tyhmyydelleni ihan kippurassa, ja vähän hävetti.

Miten te muut hoidatte puhelimyyjien ei-toivotut puhelut?

15 kommenttia:

 1. "Kytky, ei voi vaihtaa"

  VastaaPoista
 2. Yleensä lyön luurin korvaan. Tiedän, huono tapa. :D

  VastaaPoista
 3. Toi kytky on hyvä tai sit *piipittävällä äänellä* "oon vielä alle 18 ja äiti maksaa" :D koska puhelinmyyjät ei saa ala-ikäisille myydä :D

  VastaaPoista
 4. mä oon ihan samanlainen, en ikin osaa sanoo ei vaan kuuntelen aina kiltisti kaikki tarjoukset ym. :D mut yks miten saa kans nopeesti lopetettuu esim. lehtimyyjien puheet ni sanot et oot just muuttamassa ulkomaille. toimii :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on tekstiviesti-liittymä ja sen ku kuulevat, niin yleensä niillä ei ole antaa parempaa tilalle. Kaikista suurinta nautintoa saan kuitenki siitä, ku nettiä kysellessä ilmoitan että MEILLÄPÄ ON ILMAINEN TALOYHTIÖN LAAJAKAISTA. Jos voitte laittaa paremmaksi ja antaa nopeamman veloituksetta, niin sehän vaan sopii. :-D

  VastaaPoista
 6. Mäkään en osaa sanoa niille ei, senpä takia meille tulee kuukausittain kolme lehteä ja kuulutaan myös kahteen kirjakerhoon :D Mulle onneks harvemmin puhelinmyyjät soittaa kun on prepaid ni ne ei saa numeroa mistään.

  VastaaPoista
 7. Mä yleensä sanon et oon just duunis ja kokous alkamassa, moikka. tai sit sanon et koputuspalvelun mukaan duunista soitetaan, joten en ehdi enää puhua, moikka. kerran sanoin (mikä oli totta) et oon tässä just espanjassa et tää lasku tulee teille varmaa kans aika isoks??ja johan lopetti :D

  sit asiasta toiseen..luin joskus pari vkoa sitte kaikki sun tekstit läpi. muistaakseni (sori en nyt jaksa alkaa ettimään et missä tekstissä se oli ja oliko kommenteissa vai missä) sanoit jossain, ettet tykkää mennä yksin nukkumaan ja miehesi tulee paljon myöhemmin..ootko keksiny syytä, tai miten selität sen miehellesi et miksi näin on että et halua mennä yksin? mulla on sama ongelma, et vihaan yksin nukkumaan menemistä..sit mies just jää pelaa pleikkaa tai kattoo jotain nhl matseja ja saattaa tulla nukkuu joskus viiden aikoihin..ongelmaks taitaa tulla se, etten osaa selittää ollenkaan miehelle et miks jaksan aina vinettää sen nukkumaan tulosta, mut en saa edes unta yksin vaan pyörin. ongelmaa taas ei tuu, jos mies on vaikka yöt töissä tms kun tiedän että se ei nukkumaan ole ollenkaan tulossa enkä kuule ääniä toisesta huoneesta (vaikkei se nytkään mitään meteliä pidä).. nukahdan vaan niin paljon paremmin jos kuulen toisen hengityksen ja voin ottaa vaikka kädestä.. ei nuo miehet, ainakaan mun, kelpuuta tätä selitykseks vaan totee vaan et enhän mä nukkuessa tiedosta onko se siinä vai eikö >.<

  Anteeks kun kirjotin tällasen romaanin (ja toivottavasti se oli just sä joka puhu tästä nukkumaanmenosta, oon lukenu nii paljon blogeja nyt ajankuluks läpi et oon jo ihan sekasin) ja utelen, mutta tuntuu ettei kauheen monella ole tällasta ongelmaa :o

  VastaaPoista
 8. Haha, joo täytyy alkaa keksimään parempia valheita vastaavissa tilanteissa.

  Anonyymi, en ihan tarkkaan osaa sanoa miksi en tykkää mennä nukkumaan yksin, kai se on vaan tottumuskysymys. Vaikka itse nukun yleensä ihan sängyn reunassa selkä keskellepäin, niin se on ihan eri asia jos tiedän että Sami on siinä sängyssä. Jos sänky on tyhjä niin mulla menee ikuisuus nukahtaa.

  Sami ei sinäänsä ymmärrä että miksi on näin, enkä mä osaa selittää miksi. Silti se on huomannut että mä valvion väkisin jos se ei halua vielä nukkumaan. Joskus se sitten mua miellyttääkseen tulee makoilemaan mun kanssa sänkyyn kunnes nukahdan, ja sitten jatkaa pelaamista tai mitä ikinä tekeekään :)

  Mutta siis, mun kohdalla se on varmaan ihan vaan tapa, joka tuo myös turvallisuuden tunnetta. Vaikka ei mulla mitään syytä ole tuntea itteeni turvattomaksikaan ... Toivottavasti tää vastaus auttoi sua jotenkin :)

  VastaaPoista
 9. Itse olen ammatiltani dna:n puhelinmyyjä. Ihan ensiksi nousi mieleen tuo epäkohta että puhelinmyyjä lopettaisi koska vastaaja on ulkomailla, että jos dna:lta puhelinmyyjä soittaa ihmiselle joka on ulkomailla niin se puhelun hinta ei tunnu missään tämän kokoisella operaattorille. Huhhuijjaa. Enkä ymmärrä mitä pahaa siinä on jos on puhelinmyyjä. En ymmärrä miksi ihmiset halveksuvat sitä. Vai saatteko itse kuusituntisilla päivillä tiliä kuukaudessa yli 2000? Minä ja työkaverini nimittäin saamme koska olemme hyviä myyjiä ja osaamme asiamme. Mutta ymmärrän senkin etteivät kaikki jaksa puhelinmyyjiä kuunnella, mutta törkeä ei tarvitse olla.

  VastaaPoista
 10. Mä en halveksi puhelimyyjien työtä, mutta mielipiteeni on se, että jos haluan uuden liittymän tai muita palveluja niin otan itse yhteyttä sellaisia tarjoaville.

  Mä en halua olla ilkeä tai töykeä myyjille, sen takia mulle onkin vaikeata sanoa ei tai lopettaa puhelua, jos en ole kiinnostunut. Tämä koskee siis kaikkia puhelinmyyjiä eikä vaan dna:ta :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Olen itse edellinen ano joka sanoi olevansa ulkomailla...noh, sen kerran kun sieltä jostain joku mulle soitti ollessani ulkomailla, puhelinlasku tulee myös minulle. ei minua ainakaan kiinnosta paskaakaan maksaa jollekin dna:lle tai muulle siitä, että ulkomailla jään kuuntelee jotain liittymäkauppiasta.. olen samaa mieltä kun jensku, etten halveksi puhelinmyyjiä. ite en kestäis siinä duunissa varmaan päivääkään! mutta jos haluan johonkin liittymään vaihtaa, niin osaan kyllä itse ottaa yhteyttä. hyvänä esimerkkinä se että mun mies sano viisi päivää sitten liittymäkauppiaalle, ettei tällähetkellä ole kiinnostunut ja ottaa yhteyttä. kyseisestä firmasta on soitettu yli kymmenen kertaa viidessä päivässä...on se kumma kun ei mene perille :D

  jensku: kiitos vastauksesta, auttoihan se :)

  VastaaPoista
 12. sanot vaan ettei ole mun nimissä tää liittymä.. sillon ne yleensä sanoo "okei.. Moikka"

  VastaaPoista
 13. Lehtimyyjille on hyvä sanoa että on sokea :D

  VastaaPoista
 14. Ihanaa kerrankin jollain sama nukkumisongelma kun itsellä! tunnen itteni aina jotenkin tosi typeräks kun yritän puhua jollekkin että kun en osaa/uskalla nukkua yksin. Ei kukaan oo mitään sanonut mutta lähinnä sellasta perus silmien pyörittelyä :D Ja meillä ei kanssa mies ymmärrä miksi näin on, että valvon silmät ristissä kun toinen pelaa pleikkaria tai tekee jotain muuta turhaa aamuviiteen.. Pakko on nukkua samassa sängyssä vaikka olis ollut ihan järkyttävä riita ennen nukkumaanmenoa.. Itellekkin tää tosin on vähän rasittavaa jos mies ei vaikka pääsekkään kotiin yöksi ja sitten kukun koko yön pystyssä kun en saa unta ja säpsähtelen ja sitten kun aamu valkenee nukun ehkä muutaman tunnin. Ps. Päivän naurut sain tosta puhelinmyyntikeskustelusta, ihana!:-D en tajua kuinka joku voi tosta loukkaantua koska sähän koitit olla vaan kohtelias, ite aina pelkurina lyön luurin kiinni.

  VastaaPoista
 15. hah vaikka oonki 20v (ja asun yksin ja maksan kaikki kotiini tulevat laskut yksin) niin onnekseni edelleen liittymäni on äitini nimissä ja hän sen maksaa XD aina heti sanon vaan että mulla on kuule niin hyvä liittymä että kaikkea mahdollista saa 3000minuuttia/kappaletta sillä kuukausihinnalla ja senki maksaa äiti :D ei yleensä saa laitettuu paremmaks...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!