11. lokakuuta 2011

Puolivuotisneuvola

Joelin 6kk neuvola oli tänään. Olimme ryhmäneuolassa, eli yhdessä muiden puolivuotiaiden äitien kanssa sitten saatiin tietoa ja keskusteltiin ajankohtaisista asioista. Ryhmässä oli meidän lisäksi neljä äitiä lapsineen.

Kukkuu!
 Ennen ryhmän alkua katsottiin staregiset mitat ja Joel on nyt tämän kokoinen (Suluissa 5kk mitat):
Paino: 7930g (7270g)
Pituus: 67cm (64cm)
Päänympärys: 43cm (42,5cm)

Sain vihdoin "karhukävely" asennosta kuvan!
Ihan hyvin kasvaa käyrillä edelleen. Painon käyrä on laskenut hieman, nyt se menee aika lailla keskikäyrillä. Kuulemma vauvat hoikistuvatkin kun oppivat liikkumaan. Ryhmässä sitten keskusteltiin syömisestä, soseiden ja puurojen määrästä, maidon tarpeesta, sormisruokailun aloituksesta, nukkumisesta, hampaista ja istumisesta. Meille uudet asiat olivat puuron syöminen aamu- ja iltapalaksi (tätä ollaan jo vähän huonolla menestyksellä harjoiteltu), hampaiden hoito, sekä sormiruokailun aloittaminen. Hampaita pitää alkaa pesemään aamuin illoin, ja kerran päivässä pitää/voi käyttää tilkka lasten hammastahnaa. Sormiruokailusta, voidaan alkaa antamaan keitettyä perunaa tai porkkanaa, päärynää tai muita hedelmiä, kokeilla miten Joel reagoi niihin ja mitä hän tekee niillä. Lupa saatiin myös istua, koska Joelilla lihakset on kehittynyt jo tarpeeksi hyvin. Poika pysyy hyvin jo hetkiä lattialla istumassa, nousee sitteristä istumaan ja pysyy hyvin syöttötuolissa.

Vaikea kuvata poikaa joka ryömii kameraan kiinni koko ajan
Joelin taidoista vielä sen verran, että viime päivinä tosiaan on oppinut ryömimään ja hurjaa vauhtia etenee! Hampaista mainitsinkin jo edellisessä postauksessa, elikkä alhaalta löytyy kaksi pientä etuhammasta. Uusia ääniäkin tulee koko ajan, esimerkiksi r-ääntä, paljon vokaaleja ja joitakin konsonantteja. "Joel 4/2011" sivulta löytyy erikseen mitä Joel on eri ikäisenä oppinut.

3 kommenttia:

 1. Hei miten oot saanu tehtyä tollaset erilliset sivut? :) Esim just toi Joel 4/2011 =) Haluaisin ite kans tehdä Henristä tollasen mut en vaan osaaa :D

  VastaaPoista
 2. hienosti poika kasvaa :)
  ja pakko kommentoida et meillä on samanlainen matto :D

  VastaaPoista
 3. Laura, laitoin sulle fb-viestin :)
  Ulla, jep :) se on ihan kiva matto!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!