8. elokuuta 2011

Minä vuosien varrella

Vihdoin! Sain aikaiseksi tehdä tämän postauksen, jota olen luvannut jo jonkin aikaa tehdä. Kuvia etsiessäni huomasin kuinka paljon olenkaan muuttunut vuosien varrella, joten tämä oli aika kiinnostava juttu tehdä.

Synnyin maanantaina 1.7.1991 klo 21.25 Jorvin sairaalassa Espoossa mitoin 3400g ja 52cm. Sain nimeni Jenni Sofia elokuun 4. päivänä. Olin koliikkivauva ja kuulemma tyynnytys kävi helpoiten kopassa tiskipöydällä, vesihana täysillä. Olin aika temperamenttinen vauva ja siitä vanhemmat osasivatkin päätellä että teininä olisin vaikea. Vauvana paras leikkikaverini oli kolme vuotta vanhempi siskoni.

Tältä näytin 3,5 kkn ikäisenä
Vuoden ikäisenä leikin edelleen siskoni kanssa, tykkäsin kovasti duplo-legoista ja keittiön kaappien muoviastioista. Myös mopo, palikat, leikkiastiat, keinuhevonen ja nukenvaunut olivat kivoja.

Yksivuotiaana
Yksivuotissynttärit
Tässä kuvassa olen kaksivuotias
Vajaan kolmen vuoden ikäisenä perheeseen syntyi poika, ja pikkuveljeni myötä minusta tuli isosisko, keskimmäinen lapsi. Kolmevuotiaana menin seurakunnan päiväkerhoon, jossa kävin kaksi kertaa viikossa, ja myöhemmin viisivuotiaana kolme kertaa viikossa. Aloitin myös muskarin ja aloin pitämään todella paljon uimisesta. Olin kuulemma aika tosikko, eikä naurattanut jos joku pilaili kanssani. Tässä iässä lempilelut olivat duplo-legot, barbiet, palapelit ja värityskirjat.

Kolmevuotiaana rannalla
Kolmevuotias Lucia-neiti
Viisivuotiaana rannalla isän paitaan pukeutuneena
Kuusivuotiaana aloitin esikoulun. Sain monia uusia kavereita, joidenkin kanssa vielä pari vuotta sitten oltiin yhteyksissä. Eskarissa oli kivaa ja silloin kovinta huutoa oli Tamagotchi -lelu. Seuraavana vuonna aloitin koulun, jossa pärjäsin hyvin etenkin lukemisessa. Ekalla luokalla aloitin myös kuoron, jota harrastin vielä viidennellä luokalla kunnes lopetin.

Kuusivuotiaana
Tässä kuvassa olen kahdeksan, ja siskoni yksitoista
 Kahdeksanvuotiaana aloitin tanssin, jota harrastin kaksi vuotta, ja yhdeksänvuotiaana aloitin telinevoimistelun jota harrastin aina kolmentoista vuoden ikään asti. Olin hyvä koulussa ja pidin paljon lukemisesta ja piirtämisestä, sekä urheilusta.

Yhdeksänvuotiaana näytin tältä
Kymmenenvuotias Jenni

Yksitoistavuotiaana viidennen luokan koulukuvassa
Kaksitoistavuotissynttäreilläni
 Kolmetoistavuotiaana menin yläasteelle, sain paljon uusia kavereita ja kaveripiirini muuttui melkein kokonaan. Silloin aloin kuunnella rock- ja punktylistä musiikkia ja pian vaatetyylinikin muuttui siihen suuntaan päin. Tätä kesti kasiluokan loppuun asti, ja hiusvärini muuttuivat tiuhaan: vaaleanruskeasta tummanruskeaan,  tummanpunaiseen, oranssiin ja mustaan, jonka jälkeen värjäsin taas ruskeiksi.

Tältä näytin seiskaluokan alussa, 13 vuotiaana
Seiskaluokan lopussa, edelleen 13 vuotiaana
Juuri 14 vuotta täyttänyt, "erittäin tyylikäs" Pariisissa.
Kasiluokan alussa halusin olla porkkana (huoh)
Tämän identiteettikriisin jälkeen halusin olla enemmän "normaalin näköinen" joten muutin taas tyyliäni. On ihme kuinka monella eri tavalla olen ehtinyt pukeutua lyhyen aikajakson ajan. Oli mulla jossakin vaiheessa sellanen melkein goottivaihekin, jossa pukeuduin mustaan ja sheivasin kulmakarvat pois ja piirsin ne tilalle.

Ripillepääsy keväällä 2006, 14 vuotias minä ja paras kaverini Petra
Näin "normaalilta" näytinkin jo kasiluokan lopussa. Kuva Floridasta.
Ysiluokan alussa hurahdin japanilaiseen musiikkiin ja halusin olla "j-rock". Joten muokkasin taas normaalia tyyliäni erikoiseksi. Tämä vaihe meni (nyt jälkeenppäin voin sanoa "onneksi") aika nopeasti ohi.

J-rock vaihe 15 vuotiaana.
Värjäsin hiukseni blondiksi (keltaiset) ja olin tosi j-rock.
Taas näytin "normaalilta" ysiluokan keväällä
16 vuotiaana. Olin kesän blondi, ja lukion alussa.
16 vuotiaana. Olin taas keväällä tummatukkainen.
17 v. Olin taas vaihteeksi vaalea kesällä
Ja talvella tumma, melkein musta. 17 v.
Vuosien saatossa mun tyyli on vaihtunut paljon, nykyään se on aika neutraali. Käytän harvoin mustaa. Tykkään legginseistä ja pitkistä paidoista, värikkäistä ja valkoisista t-paidoista, hatuista. Väreinä kivoja ovat liila, ruskea, oliivinvihreä, beessi, vaaleankeltainen ja valkoinen. Toki muitakin värejä löytyy vaatekaapistani runsaasti. Kesällä ehdottomasti farkkusortsit ja tpaita/toppi, talvella suosin legginsejä ja hameita/mekkoja/pitkiä paitoja. Musiikkimakuni on nykyään laidasta laitaan suomiräpistä tranceen ja hiphop/r'n'b tanssimusiikista suomipoppiin ja iskelmään. Reggaeta tulee myös kuunneltua paljon.

18 vuotiaana tajusin että tumma tukka sopii mulle paremmin.
19 vuotiaana edelleen tummatukkainen. Kuva viime syksyllä Pariisissa ja luokkakaverini Katri.
Tällainen olen siis kahdenkymmenen elinvuosieni aikana ollut. Oli tosiaan jännää käydä läpi vuosien kuvakokoelmia ja etsiä erilaisia kuvia itsestäni. Tässä huomaa kuinka tärkeätä valokuvaaminen on, kuvissa säilyy niin paljon muistoja, joille voi naureskella myöhemmin. Ja tietty voi naureskella kuinka kamalalta on joskus näyttänyt ja minkä näköisenä on kehdannut lähteä ovesta ulos.

3 kommenttia:

  1. hahhah helt bäst!! p.s. du e ännu också helt likadan att du blir sur om man skämtar me dej :D:D:D o ah ja hade helt glömt dendä härliga dubbster klänningen! ja ville allti låna den o ja va så avundsjuk att ja int hade en sån! den sötaste bilden e absolut den när du e 6 :D

    VastaaPoista
  2. "Tältä näytin seiskaluokan alussa, 13 vuotiaana" -kuvassa näytät siltä että olisit hiippailemassa salaa ulos? :D

    VastaaPoista
  3. se oli jossakin kerimäellä, oiskohan ollu joku vanha "kylä" nähtävyys... :D josta siis hiippailen poies :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!