16. elokuuta 2011

Häämekko!

Käytiin eilen katselemassan morsiuspukuja. Mulla oli sovitusajat kahteen eri liikkeeseen. Ensimmäisessä liikkeessä nimeltään Niinatar oli juuri alkaneet alennukset, jossa mekkoja oli -15% ja -20% normaalihinnasta. Lisäksi siellä oli rekki täynnä mekkoja tasahintaan 500e. Niinattaressa oli hyvä se, että saatiin itse etsiskellä rekeistä mekkoja ja myyjä otti esille valitsemamme mekot. Valitsin itselleni seitsemän mekkoa, ja pääsin kokeilemaan niitä. Ensimmäinen mekko oli ihana, aivan ihana! Toisesta en niinkään tykännyt, mutta kolmas oli taas ihana! Siinä oli mustia ja hopeisia koristeluja, joten se oli huono puoli, musta ei oikein innostanut. Kolmannen mekon jälkeen laitoin taas ensimmäisen päälleni, siihen kyllä taisin ihastua!

En kuitenkaan heti halunnut päättää, joten lähdimme viereiseen liikkeeseen, Stilissimaan. Siellä mielestäni oli todella pienet valikoimat, eikä sieltä oikein löytynyt mitään heti ihastuttavaa. Päädyin kuitenkin kokeilemaan neljää mekkoa. Yksi oli aivan kauhea! Kolmatta mekkoa kokeillessani tuli pakokauhu, että entäs jos joku tämän tunnin aikana on ehtinyt hakea sen mekon Niinattaresta, koska sen halusin! Joten äkkiä lähdettiin takaisin Niinattareen, ja sielä se mekko vielä odotti. Joten ostin sen! Se maksoi yhteensä 527 euroa, kun siihen tuli säilöntämaksua ja jotakin päälle. Löysin sen siis 500 euron rekistä. Tietty mekkoon tulee lisää hintaa helmojen lyhennyksestä ja yläosan kavennuksesta, mutta yhteensä se on alle 700 euroa. Todella hyvät kaupat, sillä mekolla oikea hinta olisi ollut yli 1100 euroa!

Kaiken kaikkiaan en olisi uskonut että ensimmäisestä liikkeestä ensimmäinen sovittamani puku olisi se oikea! Olin mielessäni ajatellut kiertäväni kymmeniä myymälöitä kokeillen kymmeniä pukuja ennen kuin olisin sopivan löytänyt. Noh, säästyinpä vaivalta. Kuvia en valitettavasti laita näytille, koska mieheni lukee myös tätä blogia, enkä halua hänen näkevän kuvia!

Muistakaapas vielä käydä linkittämässä blogeja täällä!

12 kommenttia:

 1. Voi ihan tulee hääkuume, kun luen jo kahta blogia, jossa kirjoitellaan häävalmisteluista! Mäkin haluan naimisiin tai oikeastaan haluaisin niin jo suunnitella häitä ja sovitella pukuja! :D Pitää vielä säästää rahaa, että saadaan isot häät. :)

  VastaaPoista
 2. Mullakin on niin kova hääkuume, päätin että mennään miehen kanssa uudestaan naimisiin! Kyllähän me halutaan ne oikeatkin häät :D

  VastaaPoista
 3. Miksi noin kalliillaa menit ostamaan?
  Siellä espoossa espoontorilla olis mahtava kauppa kun zazabella. Siellä voi suunnitella tyyliin koko puvun itse!
  Mä ostin sieltä mun vanhojentanssimekon. Makso 450e Ja siinä sai siis valita mallin ja sai valita puvun värin.. ja sai valita koristeen värin. Sai myös valita että onko kiinnitys korsetti vai vetoketju. Oli siinä joitain muitakin etuuksia joita en nyt muista.. Mutta nyt kyl tuli sulla tehtyy aika huono valinta :DDD

  VastaaPoista
 4. ensinnäkin varmaan sen takia että monissa liikkeissä on toimitusajat 12-18 viikkoa, eli ajattelin ettei oo paljon aikaa ruveta miettimään... zazabellan nettisivuilla puvut sekä mittatilauspuvut ovat alkaen 650e, jotka on kaikista simppelimmät ja ilman yksityiskohtia... Yleensäkin vanhojentanssimekot ovat halvempia, riippuu materiaalista jne..ainakin silloin kun itse vanhojentanssimekkoa etsin. oon kyllä tosi tyytyväinen tuohon minkä löysin! :)

  VastaaPoista
 5. En ymmärrä miksi joku maksaa noin paljon mekosta, jota käyttää huonoimmalla tuurilla kerran elämässään. Ellei sitten ajatellut tiskata ja pyykätä se päällä himassa tai solmia uutta avioliittoa samassa vaatteessa :D Nykyään kermakakku-unelmamekko ei todellakaan ole pakollisuus. Mistä teillä edes on rahaa noin kalliiseen?

  VastaaPoista
 6. En sanoisi että "huonommalla tuurilla" käyttää kerran elämässään... tarkoitus on että just KERRAN elämässä menee naimisiin, ja silloin siihen päivään voi panostaa! On jokaisen oma päätös millaisen mekon haluaa, ja paljonko siitä on valmis maksamaan. :) Meillä on varaa koska miehelläni on hyväpalkkainen työ, ja sukulaiset auttavat hääjärjestelyissä!

  VastaaPoista
 7. mitä ihmettä noi vinkuu, toihan on nimenomaan halpa mekko! ja varmasti ihana, en malta oottaa että nään sen ;) ja toi määkiminen "nykyään ei oo pakko olla kermakakku-unelmaa" - ööö kai ihminen ostaa sellasen mekon minkä haluaa -.-

  VastaaPoista
 8. niih, ja se oli tosiaan ovh 1170e tai jotai.. sain tosi hyvän alennuksen! :) oon sitä mieltä että hääpäivään pitää kyllä panostaa, menkööt muut vaikkapa H&Mn koltussa naimisiin jos haluaa :)

  VastaaPoista
 9. Ihme kommentti toi valittava anonyymi... Ensinnäkin 500e saa pulittaa häämekosta jo vuokrauksen yhteydessä, eli mielummin minäkin ostaisin samalla hinnalla sen ihan kaappiin roikkumaan kun että maksan 500e ja joudun silti viemään sen takasin!

  ja mitä se sille kuuluu onko teillä varaa vai ei?!?! selvästikkin on varaa, kyl mä sen verran oon lukenu sun blogia et vaikka en henkilökohtasesti sua tunne niin vaikutat todella fiksulta ja down to earth naiselta, ettet todellakaan menisi ostamaan mitään kermakakkuhärpäkettä miljoonalla eurolla, vaan tekisit juuri näin viisaan päätöksen kuin mitä nyt olet tehnyt! odotan innolla kuvia sitten häistä!

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että puku löytyi noin helposti!! toivottavasti päästään se näkemään ;)

  VastaaPoista
 11. Hei! Satutko muistamaan paljonko Niinattaressa maksoi puvun kavennus ja lyhennys? Kiitos!

  VastaaPoista
 12. Mulla mekkoa työstettiin aika paljon, sillä se oli kokoa liian iso, joten kavennuksia ja helman lyhennystä tuli aika paljon. Hinta oli vajaa 200e, mutta se riippuu ihan tapauksesta että kuinka paljon kyseesä olevaa mekkoa pitää korjata :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!