17. heinäkuuta 2011

Perjantai-lauantain kuvapläjäys

Viikonlopun aikana ollaan oltu S:n kanssa kahdestaan ulkoilemassa, sekä vietetty kaveripariskunnan kihlajaisia grillailun ja saunomisen merkeissä. Perjantaina S:n äidin lähdettyä Joelin kanssa, mietittiin mitä tehtäisiin kun ollaan pitkästä aikaa kahdestaan. Isäni vinkistä lähdettiin sitten Hietaniemen hautausmaalle kävelylle. Hautausmaa on todella kaunis puisto-alue, ja siellä voi halutessaan keksiä aktiviteettia kuten taiteilioiden tai presidenttien hautojen metsästys. Me yritimme tätä mutta epäonnistuimme. Hautausmaalle voi myös esim raskaana oleva äiti tai pariskunta lähteä 'nimimetsästykselle' jos on vaikeuksia keksiä lapselle nimi.

Hietaniemen hautausmaan on upea ja omaperäinen puisto
Lisää puistoaluetta
Isoisäni haudalta

Hautausmaan läpi käveltyämme jatkoimme matkaa Hietsun uimarannan ohi soutustadionille, pieneen Regatta -kahvilaan. Sään muuttuessa hieman sateiseksi, istuttiin sisällä pienessä mökissä nauttien korvapuustia, kahvia, limua ja karjalanpiirakkaa munavoilla. Kahvila Regatta on pieni ja omanlaatuinen kahvila, joka on täynnä yksityiskohtia. Sisällä pienessä punaisessa mökissä on paljon pieniä hauskoja koriste-esineitä kuten esim katosta roikkuva Koskenkorvapulloilla täytetty katiska. Myös ulkoterassi on kiva, sillä pöydissä on eri tuoleja, ja se tekee paikasta epätäydellisen tyylinsä ansiosta viihtyisän. WC rakennus on samaa tyyliä, ja kivana yksityiskohtana on peili, joka on asetettu juuri wc pöntön eteen, jotta siellä asioiva voi ihastella itseään (jos tällainen vaikka kiinnittäisi huomion pois itse asioimisesta).

Hauskana yksityiskohtana teksti "ai että, olempa minä kaunis!"

Matkan varrella tavattiin myös viisihenkinen joutsenperhe.

Lauantaina oli sitten aika kihlajasjuhlien. Jälkeen pitkän ja hartaan mietiskelyn, päätimme S:n kanssa koota lahjakassin, jonne keräisimme kaikkea hyödyllistä, ei-niin-hyödyllistä ja hauskaa. Lahjaan sisältyi: 2 kpl pussilakanasettejä (vihreä ja sininen), Parisuhde peli, 2 kpl juomalaseja, sipsejä, karkkia ja suklaata, kortsuja, serviettejä ja 2 kpl Corona -kaljaa.
Kihlajaislahja kokonaisuudessaan

Naisen lasi ja miehen tuoppi

Kortin väsäsin itse, ja olin tyytyväinen lopputulokseen. Tosin Joelin käsi olisi voinut olla hieman nätimpi. Minkäs teet jos poika ei ole yhteistyöhaluinen.

Siinä kauniisti paketoidut lahjat (eivät mahtuneetkaan yhteen pussiin)
Alkuillasta mentiin läheiselle kalliolle pienen suloisen punaisen pallogrillimme kera grillailemaan. Paikka on taloyhtiömme entinen grillipaikka joka teinien vandalisoinnin jälkeen poistettiin käytöstä. Eväinä oli vihannesvartaita, salaattia, makkaraa, nakkeja, perunasalaattia, kanapihvejä, possupihvejä ja lisukkeiksi sinappia, ketsuppia sekä valkosipuli- ja grillimaustevoita.

Vihannesvartaissa maissia, hopeasipulia, paprikaa ja chilimarinoituja valkosipulinkynsiä.

Salaatissa jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, punasipulia sekä salaattijuustoa.


Tässä meidän leirimme.

Kirkkaanpunainen pallogrillimme, jonka maalipinta kärsi pahasti kuumuden takia. (laatu?)

Miehet ja 'täydellisesti kypsyneet possupihvit' maustevoin kera.
Hyvin syötyämme lähdimme takaisin sisään lämmittämään saunaa. Oli todella hyvät löylyt, ja täytyy kyllä hieman kerskua että meidän sauna on tosi hyvä - harvoin sähkösauna tuntuu samalta kuin puulämmitteinen. Saunassa tapahtui myös pahuuksia, sillä miehet tekivät maustevoilla höystettyä kiuasmakkaraa foliossa. Makkarat eivät olleetkaan tarpeeksi hyvin pakattu folioon ja niistä vuosi sulanutta maustevoita joka syttyi tuleen. Onneksi ei sen pahemmin käynyt ja pieni liekki saatiin helposti sammutettua vedellä. 

Ja lopuksi sunnuntai-illan kevennys: kissa kiikaroi talouspaperirullasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!