29. heinäkuuta 2011

Alennusvaateostoksilla!

Käytiin ihan urakalla ostamassa Joelille vaatteita tänään, syynä se, ettei 62 tai 68 kokoisia vaatteita ole kovin paljoa. Yhteensä maksettiin kolmestatoista vaatekappaleesta 70e ja säästettiin 40e kiitos alennusten. Kaupasta tarttui mukaan kolmet potkuhousut, kahdet haalarit, kolmet housut ja viisi bodya.

Kahdet potkuhousut ja haalarit (kokoa 62)
Kahdet bodyt ja kolmet housut (kokoa 62) ompas pienen näköiset noi viimeiset
Potkuhousut, haalarit ja kolme bodya (kokoa 68)
Olen nyt myös pakannut pois liian pieniä vaatteita, kaikki 50 ja 56 kokoiset, sekä joitakin pienempiä 60 ja 62 kokoisia. Ne ovat tosi hyvässä kunnossa, ja säästetään mahdolliselle toiselle pojalle, ja unisex värisiä myös mahdolliselle tytölle. Mulla on varastossa jo yksi täysi laatikollinen ihania tyttövaatteita, jotka saatiin tutuilta ennen lapsen syntymää, kun ei ollut sukupuolta tiedossa. Näistä poimin käyttöön poikaystävälliset ja laitoin loput takaisin varastoon. Ehkä meidät joskus siunataan myös tyttövauvalla, vaikka on toinen poikakin tervetullut kunhan seuraavan lapsen aika on.

Joel kuolaa aivan kamalasti, on jo kuukauden verran. Meillä saattaa mennä kolmetkin kappaleet vaatteita päivisin, kun ovat kuolasta märkiä. Neuvolassa ennustettiin että hampaita saattaa alkaa näkyä aikaisin, ehkä jo neljän kuukauden ikäisenä. Milloin teidän vauvat ovat saaneet ensihampaansa?

Joel on jo puolentoista kuun ajan nukkunut öitä ilman syöttöjä, hän nukahtaa 22-23:30 välillä, herää 05-07 aikaan syömään ja jatkaa nukkumista 09-11 asti. Ollaan mietitty josko kokeiltaisiin laittaa poika omaan huoneeseen. Miten teillä muilla, nukkuuko lapsi omassa huoneessa? Minkä ikäisinä olette laittaneet/ suunnitelleet laittavanne lapsi omaan huoneeseen?

9 kommenttia:

 1. Meidän poika on 2kk, ja on kans alkanu kuolaamaan aikalailla. Saa nähdä tuleeko hampaat aikaisin. Isosiskon poika alko tekeen hampaita kahden kuukauden ikäisenä, ja sillä sitten pukkas kaks alahammasta samaan aikaan ku oli 4kk. Ja kaverin pikkusiskolla oli yks hammas jo syntyessään :D

  Meilläki on nukuttu nyt jo viikko kokonaisia öitä, ja on se kyllä aika luksusta :) 20-22 nukahtaa ja herää 6-7 aikaan syömään, jonka jälkeen jatkaa unia 10 asti :) Meillä saa poika oman huoneen varmaan lähemmäs vuoden ikäisenä.

  - Jonna (entinen itkua & potkuja -blogin pitäjä)

  VastaaPoista
 2. Pakko kysyä, että ootko lopettanu Joelin kans siis "tahallisesti" yösyötöt vai onko se ihan ite ottanu ton että se ei herää öisin enää syömään? Voi kuinka helppoa olisi jos tääki vauva alkas sitte ittekseen lopettaa yösyötöt . :) Koska joka tapauksessa oon miettiny että joskus 5-6kk iässä alan lopettelemaan yösyöttöjä, ku oon kuullu muutamilta tutuilta (jotka eivät ole enää esim 5 kuukaudesta eteenpäin syöttäneet yöllä) että he saavat nukkua paljon paremmin öisin ja luonnollisesti pitempiä yöunia, kun ei tartte herätä syöttämään. :) Saattaahan se alussa melkosta tappelua olla,mutta tuttia ovat kuulemma tarjonneet ja eiköhän se ajan kanssa sitte helpota luulisin:)

  VastaaPoista
 3. Meijän tytöllä alko myös se kuolaaminen 2kk iässä ja ikenet oli ihan turvonnu ja punaset heti. Kaikki oli sitä mieltä että kohta tulee hammas! No ei ihan tullu, eka hammas tuli pikkasen läpi tytön ollessa 11kk! :D Nyt 1v 1kk ja 6 hampia suussa, sekä lisää tulossa :)

  VastaaPoista
 4. Meillä ei vielä hampaita näkyvissä mutta varmasti tulossa, tosta kuolan määrästä päätellen ja hirveesti kaikkea hinkkaa koko ajan ikeniin :>

  Meillä nukkuu vielä Iida meijän kanssa samassa huoneessa johtuen siitä että asutaan kaksiossa, mutta heti kyllä kun saadaan kolmio niin laitetaan omaan huoneeseen ihan sikskin että en sitten heräis jokaiseen pieneen ääneen, meijän neiti kun on hirmu eloisa unissaankin :D

  VastaaPoista
 5. Laura, ihan itse Joel lopetti yösyömisen! pari kertaa on viime 1,5kk aikana halunnu yöllä ruokaa, josta kerran se heräs 2h välein syömään. Onhan se toki helpompaa, koska mä saan nukkua yöt, ja jaksan siksi paremmin :)

  VastaaPoista
 6. meillä poika alko kuolaamaan myös 2-3kk iässä tosi paljon mut ekat hampaat puhkes vasta 6kk tienoilla...

  VastaaPoista
 7. No ompa teillä sattunu hyvä tuuri ku poika on ite alkanu lopetella yösyömiset. :) Varmasti jaksat ite paremmin, ku saat nukuttua yöt kunnolla!

  VastaaPoista
 8. Niin tai sitten meille siunaantuu tyttövauva! Tuitui, mitä kledjuja! Terkkuja kummituspojalle<3

  VastaaPoista
 9. Ida tais olla 5kk kun nukkui ekan yön omassa huoneessaan. Hyvin meni, tai no siitä lähtien Idan nukkuminen on ollut sitä 10-14h putkeen.. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!