20. toukokuuta 2011

Ne ihanat yöt

Enään on turhaa ylpeillä kuinka lapsi nukahtaa litayhdeksältä, herää syömään yhdentoista aikaan syömään ja nukkuu sen jälkeen rauhallisesti aamukuuteen asti. Viimeisen viikon aikana Möykky on nukkunut päiväunia lyhyissä pätkissä yhteensä 2-3 tuntia, hän valvoo pirteänä yhteen asti ja sen jälkeen nukkuminen on täyttä hullunmyllyä. Tuttia pitää laittaa suuhun puolen minuutin välein kun hän sylkee sitä pois, mutta tahtoo sen heti takaisin. Parin tunnin tuttirumban jälkeen poika nukkuu 2-3 tuntia ja jatkaa aamuvarhain valitustaan. Mikään ei kelpaa, ei syli, vaipanvaihto, tutti, tissi, mahallaolo, ilmavaivojen jumppaaminen mahasta ulos, ei mikään. Tämä poika ei nuku.

Onko teillä muilla äideillä kokemusta tällaisesta? Onko aivan normaalia että lapsi nukkuu vuorokauden aikana yhteensä 6-7 tuntia?

2 kommenttia:

  1. Laita lisää tuttikuvia tuosta ihanasta otuksesta :)

    VastaaPoista
  2. On ihan normaalia.. Tuossa iässä vauvalla rytmit on muutenkin vielä tosi hakusessa, ettei ole vielä selvää päivärytmiä. Meijän tytöllä alkoi selvät rytmit olla siinä 4kk iässä. Siitä lähtien on yönsä nukkunut kokonaan sen 12-13h. Ja niihin aikoihin myös lopetin imetyksen. Sitä ennen oli just tuota mitä teilläkin nyt. Ekat pari kuukautta nukkuttiin päivät ja valvottiin yöt. Kyllä se siitä sitten asettuu ajallaan. Oletteko kokeillu sitä, että illalla laitatte valot hämäräksi ja "leikit" pois, että vauva tajuaa että on "nukkumaanmenoaika"? Myös katsekontakti ja höpöttely piristää vauvaa. Ja joka ilta kannattaa toistaa samat jutut, esim. iltamaidot, kylpy ja jos teillä vaikka on joku tietty juttu iltaisin niin siitä vauva sitten vähitellen ymmärtää yön ja päivän erot. Vaikka ei se hetkessä tapahdukaan, mutta kannattaa aloittaa se rytmittäminen ja vuorokausirytmin opettelu ihan hyvissä ajoin, siitä on sitten myöhemmin hyötyä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!