31. toukokuuta 2011

2 kk neuvola

Tänään kävimme neuvolassa ja mulla oli jälkitarkastus. Mulla on kaikki paikat palautunut hyvin ja lääkärillä ei ollut mitään huomautettavaa. Paino on palautunut ennalleen, imetys sujuu ja alapää on kunnossa. Ehkäisy imetyksen aikana kondomi. Imetyksen jälkeen ehkäisyasioiden mietinnässä on hormonikierukka. Onko kellään kokemusta hormonikierukasta? Onko se esim parempi kuin yhdistelmäpillerit?

Pojalla kaikki hyvin, ja kasvu on sujunut ehkä liiankin hyvin, aika yläkäyrillä painonnousu muuhun kasvuun suhteutettuna. Keuhkot ja sydänäänet hyvät, aukile, silmät ja vatsa OK, kivekset OK ja iänmukainen pään kannattelu.

1kk 3vk mitat:
Paino:5210 g
Pituus 55,8 cm
Päänympärys: 39 cm

Poika sai mylös ensimmäisen suun kautta otettavan ROTA-virus rokotteen, ja komeasti nieli koko putkilon verran lääkettä, ilman pahempia kitinöitä. Muutenkin oikein kiltisti oli poika sekä oman että äidin tutkimuksen aikana. Seuraava neuvola-aika varattiin siihen 3kk paikkeille.

Nykyään poika nukkuu yöllä 7 tuntia, ja aamusyötön jälkeen jatkaa unia vielä 2-3h. Päivisin syödään 3-4 tunnin välein ja nukutaan kahdet 2-3 tunnin päiväunet. Korvikemaitoa ei enää tarvita yhtä paljon kuin ennen, vaan poika syö enimmäkseen pelkkää rintamaitoa. Tämä luultavasti johtuu siitä että maidon nousu ja heruminen on alkanut sopeutumaan vauvan tarpeisiin. Poika katselee mielellään seiniä ja telkkaria, myös punaiset sohvatyynyt ovat kiinnostavia! Lelua seurataan katseella, ja nyt on alkanut pääkin kääntymään äänen suuntaan. Poika puhuu paljon, hymyilee ja päästää joskus pienen naurahduksen. Mahallaan ollessa poika kannattelee päätä jonkin aikaa ja potkii jaloillaan, vetää niitä alleen ja heiluu käsillään - eteepäin olisi kova kiire! Kääntymisellä sen sijaan ei näytä olevan kiire, äidin ja isän odotetaan kääntävän mahalleen tai selälleen jos tarvetta on.

Sunnuntaina on ristiäiset, ja vieraita on tulossa huimat 70-80, mutta kuten pappi sanoi, on hyvä että ihmiset haluavat olla läsnä tässä ilon juhlassa. Tarjoiluksi tulee munariisi- ja lihariisipasteijoita, keksejä ja pikkuleipiä, kaksi täytekakkua: suklainen ja marjainen, sekä kahvia, teetä, mehua ja limua. Emme siis halunneet mitään suurta ja yliampuvaa, vaan pelkkä simppeli kahvitarjoilu. Kummeiksi pojalle tulevat kaksi ystävää, minun veli ja S:n sisko. Nimikin on jo päätetty.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!