3. huhtikuuta 2011

Stressi vastaan innostus

Muistan kesällä, kun oli menkat myöhässä. Joka vessakeikka oli stressin paikka, kun toivoi menkkojen alkavan. Ja aina kurkistaessani vessanpönttöön tai paperiin niin ei näkynyt menkkoja missään. Joka kerta kun menin vessaan tunsin sen pienen kutkuttavan ajatuksen päässäni, että nyt ne alkaa. Mutta koskaan niitä ei näkynyt, ja vessankäynnit rupesivat käymään piinaavaksi, kun menkkoja kuitenkin odotin, eikä niitä näkynyt missään. Lopputuloksenahan sitten oli positiivinen raskaustesti.

Nyt kun laskettuun aikaan on viisi päivää, eikä edes monen tunnin aktiivinen siivous tuota pieniä supistuksen tuntemuksia, seksi ei näytä auttavan, eikä saunottua tule kovin usein, olen keksinyt uuden (mutta melko tutun) idean stressata (mahdollisesti) lähestyvää synnytystä. Nimittäin Projekti: limatulpan metsästys. Periaate on siis sama kuin menkkojenmetsästyksessä: joka vessankäynnin yhteydessä mahassa kutkuttaa että nytkö se limatulppa tulee, nytkö sitä limaa tulee, ja joka vessankäynnin jälkeen on pettynyt, mahdollisesti hieman huojentunut olo, eihän sieltä vieläkään mitään tullut. Alkaa pikkuhiljaa masentaa koko synnytys, ja usko siihen usein kuultuun "kukaan lapsi ei ole koskaan jättänyt tulematta ulos" alkaa olla menetetty. Tämä yksilö ei millään tahdo edes yrittää esittää että valmistautuisi syntymään. Laskettu aika on ihan käsillä eikä ole oireen murustakaan näkyvissä.

Ehkä kannattaa olla vielä hieman positiivisin mielin, olihan menkkojen tulemattomuuteenkin syy, ehkä tämäkin asia ratkeaa niin kuin on tarkoitettu. Mutta silti alkaa olemaan kärsivällisyys aika pulkassa, kun tämä fyysinen rasitus on niin rajua, eikä oikein mihinkään pysty ilman että särkee. Jalat särkee, maha särkee, alapäätä särkee, selkään särkee ja valitus voisi jatkua loputtomiin. Mutta huomenna on kuin onkin bilsan koe, joten lähden tästä lukemaan hieman lisää ennen nukkumaan menoa.

rv 39+2

3 kommenttia:

  1. Sisko sai tossa 9.1 esikoisen ja la oli 2.1 kävihän seki monta kertaa sairaalas et nyt se tulee mut ei sit halunnukkaa pois sieltä masusta ja sekää ei jaksanu odottaa. Joka pvä puhuttii et nyt sais tulla jo. :D

    VastaaPoista
  2. mulla ei missään vaiheessa tullu limatulppaa, tai ainakaan en itse huomannut. mitään synnytykseen viittaavia merkkejä ei ollu, ei siis mitään. supistuksia kuitenkin oli paljon, mut niitä nyt oli viimeset 10 viikkoo ollutkin. kohdunsuu oli ihan epäkypsä ja lapsen pää ei ollut laskeutunut eikä kiinnittynyt ja neuvolassakin sanottiin et yliajalle menee.. ei ollu minkäänlaisia oloja tai tuntemuksia, että synnytys olis lähellä. mutta synnytys lähti käyntiin lapsiveden menolla kuitenki 39+3 :) ja synty seuraavana päivänä.

    VastaaPoista
  3. Ei mullakaan tullut limatulppaa, kun vasta kalvojen puhkaisun jälkeen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!