15. maaliskuuta 2011

Neuvola ja pettymys

Kävin tänään neuvolassa. Kaikki oli hyvin, mutta pää ei ole vieläkään kiinnittynyt. Tuli todella pettynyt olo, sillä alan jo toivomaan että tulisi edes jonkinnäköisiä merkkejä siitä, että synnytys lähestyisi. Vaikka viikkoja on laskettuun vielä kolme ja puoli, niin en todellakaan jaksaisi enään tätä fyysistä rasitusta. Alkaa kroppa olla sen verran kovilla. Mutta kai sitä täytyy vain olla kärsivällinen ja odottaa rauhassa synnytystä.

Sokeria näkyi taas virtsassa paljon, joten olen virallisesti tuoremehukiellossa loppuraskauden ajan. Harmi, sillä tuoremehu on parasta nestettä mitä tiedän. Muutakin kivaa, nyt on paino noussut yli 10kg, ja painoa tällähetkellä on 10,6kg enemmän kuin ennen raskautta. Onneksi ei vieläkään paljon, eli uskallan vielä toivoa pääseväni kiloista eroon ennen parhaimpia rantakelejä.

Omituisinta oli, että SF mitta oli pienentynyt?! Viime viikolla 34cm ja nyt vain 32cm. Onkohan tämä edes normaalia? Ei siitä kyllä sen enempää mitään mulle sanottu, eli ehkä tämä ihmetys on vain pääni sisäistä. ehkä kohtuni ei olekaan kutistunut, vaan ehkä onkin ihan normaalia ja riippuu lapsen asennosta mahassa.

4 kommenttia:

 1. Voi hyvin olla, että vauva on eri asennossa kun viime mittauskerralla ja siitä toi 2cm muutos, tai sitten muksu on jo vähän laskeutunut :) Luulisin :p

  VastaaPoista
 2. Luultavasti vauvan pää on laskeutunut alemmas lantioon, siitä se sf-mitan pienentyminen. Niin tapahtuu melkeen aina kun pää laskeutuu. Vai oliko sulla eri mittaaja kun viimeksi? Itellä ei ole kokemusta vauvan pään laskeutumisesta, koska meijän neidillä ei pää ikinä laskeutunut saatika kiinnittynyt.. Silti lähti synnytys käyntiin 39+3. Et toivoa on vaikkei merkkejä synnytyksestä oliskaan :)

  VastaaPoista
 3. Pieni lohdun sananen: nuorempi tyttäreni ei myöskään kiinnittynyt ollenkaan. Iloisesti polski "ylhäällä" synnytyksessäkin, ja vasta ponnistusvaiheessa sitten ponnisteltiin ensin vauva alemmas ja sitten vasta ulos :) Ja synnytys käynnistyi ihan luonnollisesti supistuksilla.

  Jaksamista. <3

  VastaaPoista
 4. Vänta bara tills den fyller typ 14 o börjar teineilee så önskar du att den sku ha hållits i dej lite längre :D:D:D:D nånej nånej... Men hej int e de länge kvar!^^ Jee!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!