31. maaliskuuta 2011

Marenkeja!

Iltapäivän innostuksen kohde tänään oli leipominen. Koska kaapista ei mitään kovinkaan erikoista löytynyt, päätin tehdä helppoa ja hyvää: marenkeja. Samalla pääsin kokeilemaan uutta Kenwood Chef yleiskonetta, joka tuli tupaantuliaslahjana mummilta. Toki kokeilin laitetta jo viime viikolla tehdessäni mokkapaloja, ja hyvin toimi!

Tässä siis helppo resepti: Marengit

3 munanvalkuaista
150g sokeria
pari tippaa sitruunamehua

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi (niin kovaksi että kulhon voi kääntää ylösalaisin)


Tee lusikalla tahnasta pieniä kokkareita leivinpaperilla vuoratulle pellille.Paista uunissa 150 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes marengit saavat hieman väriä.
Marengit ovat nyt valmiina nautittavaksi, voilá!
Eipä mulla muuta, huomenna tasan viikko laskettuun, ja innostus senkun jatkuu. Napakoru on todella tulehtunut ja kaikkien rasvojen ja desinfiointiaideiden kokeilujen jälkeen tulin tulokseen että pelkkä vesi auttaa parhaiten. Itsepäisesti aion pitää korun loppuun asti, sillä aikaa on vähän ja sen takia en tahdo reiän menevän umpeen. Totuushan on että oli reiän läpi koru tai ei, niin kun iho venyy niin reikään tulee repemiä, pieniä haavoja, joten korun pitäminen ei siis pahenna asiaa, päinvastoin, reikä pysyy auki eikä tarvitse mennä lävistämään sitä uudestaan.

rv 38+6

2 kommenttia:

  1. Kuinka kauan sulla on ollut se napakoru siinä? Mulla ehti olla 3 vuotta ennen raskautta. Otin sen pois ennen viikkoa 15 ja raskauden aikana en sitä kertaakaan laittanut. Mutta sit synnytyksen jälkeen meni läpi reiästä ihan tosta vaan kuitenkin.

    VastaaPoista
  2. oih marengit on niin ihania ! <3 mäki teen niitä välillä ite :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!