11. syyskuuta 2020

Toimistopäivän asu

20200902_122657-01-01

Liki kuusi kuukautta olen ollut etätöissä. Käytännössä tämä merkitsee muutoksena toimistolla työkentelemiseen ainoastaan entistä epäergonomisempia työasentoja sekä työpukeutumisena lähinnä aamutakkia ja pesemätöntä tukkaa nutturalla. Työn kulku itsessään ei ole muuttunut, samalla tavalla hommat hoituu kotoa käsin ellei jopa paremmin. Kotona ei ole työkavereita kenen kanssa juoruta kahvitauolla ja näin ollen tauot jäävät huomaamatta lyhyiksi ellei jopa pitämättä. Toki kaiken sosiaalisen kanssakäymisen puuttuminen on joskus raskasta, mutta onneksi on etäpalavereita ja etäkahvitaukoja työkavereiden kanssa. Mutta se ei kuitenkaan ihan yllä samalle tasolle kuin kasvokkain juttelu. 

Kotona työskentelyssä on monia hyviä puolia, kuten lyhyt työmatka ja siitä johtuva ajansäästö. Positiivista on toki myös se, että voit nousta suoraan sängystä koneen ääreen ja töihinlähtöä edeltävä laittautuminen jää pois säästäen aikaa sekin. Pitkässä juoksussa kuitenkin aamutakissa hengailu aamusta iltaan päivästä toiseen käy tylsäksi ja kaikki ihanat vaatteet jäävät kaappiin lojumaan. Harvemmin sitä jaksaa etätyöpäivän takia pukeutua nätisti, koska mitä väliä?

20200902_122626-01-02

Työpukeutumisessa olen aina tykännyt siitä, ettei varsinaisia työasuja ole. Aiemmassa työssäni asiakaspalvelussa töihin sai pukeutua miten halusi, toki hyvän maun mukaisesti. Nykyisessä toimistotyössä on samat säännöt, eli vapaa mutta asiallinen pukukoodi. Minä olen tulkinnut pukeutumissuosituksia niin, etten esim verkkareissa tai jumppahousuissa mene toimistolle, mutta huppari on farkkujen kanssa ihan riittävän siisti. Harvoin kyllä käytän huppareita muutenkaan. Yleensä suosin mekkoja tai farkkuja ja neuleita.

Pitkän etätyöskentelyn myötä satunnaiset toimistopäivät ovat tuoneet lisäintoa pukeutumiseen, kun kerrankin voi vetää niskaansa kivemmat vaatteet kuin sen mainitsemani aamutakin. Olen aika epäergonominen, sillä käytän usein korkkareita, vaikka tiedän jalkojeni olevan kipeät illalla tai viimeistään seuraavana päivänä. Toimistolla suosin sähköpöydän ääressä seisomisen mieluummin kuin istumisen, mikä rasittaa jalkoja korkkareissa entistä enemmän.

20200902_122739-02 (1)-01

Tämä kuvissa näkyvä asuni viime viikolta koostuu mun all-time favorite hameesta (New Yorker), avoselkäisestä paidasta (fb-kirppis), maailman parhaista sukkahousuista (BikBok) ja jaloissa yllättävän mukavista nilkkureista (Citymarket). 

Millaiset työvaatteet teillä on? Onko virallista työasua tai pukeutumiskoodia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!