17. joulukuuta 2019

Ambulansseja, työsopimuksia ja juhlia

Loppusyksystä on tapahtunut paljon epätavallisia, uusia, ihmeellisiä ja jännittäviä juttuja. Mutta myös ikäviä ja haikeita asioita sekä muutosten tuulia.

Marraskuun alussa kaksisuuntaisen mielialahäiriöni lääkitystä muutettiin. Edellisen lääkkeen kaikki rajuimmat haittavaikutukset ovat kaikonneet ja olo on kuin uudella ihmisellä. Olen iloinen, jaksava, hyvinvoiva, enkä ole kärsinyt ahdistuskohtauksista kuin murto-osan siitä, mitä koin keväästäa alkusyksyyn. Enkä ole edes maanisella tai hypomaanisella tavalla ylipirteä, vaan lähes kuin terve, sairaudeton ihminen. Kirjoittelin sairauden rajusta aktivoitumisesta alkusyksystä ja silloin tilanne tuntui synkältä ja raskaalta. Muutos uuden lääkkeen myötä on aivan mielettömän suuri! Oloa ja oireita seuraillaan edelleen psykiatrisella poliklinikalla.

DSC_2317 DSC_2323-01

Marraskuun lopulla voimakas huimaus ja tajunnan tason raju heikkeneminen ja paikoin erittäin heikko syke johti siihen, että minut kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan kesken työpäivän. Syyksi tähän kirjattiin lopulta vain matalat verenpaineet. Makoilin päivystysosastolla muutaman tunnin seurannassa ja tutkittavana ennen kuin minut jo kotiutettiin. Seuraavat pari päivää olin edelleen heikkona ja mussutin salmiakkia ja lakua kuin viimeistä päivää, vaikken usko että se saisi aikaan suurta muutosta verenpaineisiin. Minulla on verenkiertohäiriö, joka aiheuttaa pyörtyilyä veren kiertäessä jaloista takaisin ylös heikosti ja liian hitaasti. Koskaan aiemmin en kuitenkaan ole kokenut yhtä rajua ja voimakasta kohtausta. Tuon kohtauksen jälkeenkin minua on heikottanut ja pyörryttänyt normaalia useammin. Nyt seurailen oloani tarkemmin, jotta tiedän täytyykö hakeutua vielä tarkempiin tutkimuksiin. Saattaa olla, että huimauksen pahentuminen johtuu myös osittaun uudesta lääkkeestä.

DSC_2556-01 (1) IMG_20191214_204344_747

Viime viikonloppuna juhlistin vihdoin merkonomiksi valmistumistani sukulaisten kakkukahvien merkeissä. Hoidin juhlat ihan super matalalla kynnyksellä tilaamalla kakut valmiina ja ostamalla suolaiseksi salaattia sekä minipizzoja ja hakemalla Alkosta skumppaa. Joulunalusaika oli ehkä huono hetki juhlille, sillä moni ei päässyt paikalle. Halusin kuitenkin hoitaa juhlat alta pois, koska tosiaan valmistuin jo kesäkuussa enkä halunnut enää pitkittää asiaa yhtään enempää. Pienellä porukalla sukulaisia kilisteltiin ja kahviteltiin, sen jälkeen juhlittiin jatkoilla kavereiden kanssa yötä myöten lasten ollessa mummilla yökyläilemässä.

Työrintamalla eletään jännittäviä aikoja, sillä vaihdoin työpaikkaa! Uutta on sekä työtehtävät, työajat että työpaikan fyysinen sijainti. Muutos tapahtui nopealla aikataululla ja siirryin uusiin tehtäviin parin viikon varoitusajalla. Olen mielettömän innoissani uusista haasteista, mutta samalla tosi haikeana jättänyt taakseni entisen työpaikan ja ihanat työkaverit. Olen viihtynyt älyttömän hyvin vanhassa työpaikassani. Uuteen paikkaan tutustuminen on jännittävää mutta innostavaa. Pientä pakokauhua oli jossain vaihessa pinnalla, mutta käydessäni tutustumassa uudella työpaikalla ne huolen rippeet kaikkosivat mielestäni. Ensimmäiset kaksi päivää ovat sujuneet hyvin ja tuntuu kyllä siltä, että tulen viihtymään ja pärjäämään!

DSC_2442-02 IMG_20191213_211206_902

Joulua emme ole valmistelleet vielä juuri ollenkaan. Olen ottanut esille muutamia koristeita ja ostanut kaksi lahjaa, kaikki muu on täysin vaiheessa. Harrastukset alkavat kaikki olemaan jo joululomalla, joten arki rullaa aavistuksen helpommin, kun kaikki illat ovat vapaina. Onneksi on vielä viikko aikaa, eiköhän me jotenkin saada asiat järjestymään. Lahjojen suhteen suunnitelmat ovat jotakuinkin valmiina, täytyy vain käydä ostoksilla. Joulun menyy on myös suunniteltu, toteutus tulee työn alle vasta lähempänä aattoa. Tänä vuonna vietämme joulua kotona ja luoksemme tulee vanhempani sekä sisarukseni puolisoineen, joten tupa on täynnä. Kerkeän itsekin nauttia joululomasta melkein kaksi viikkoa, joten silloin viimeistään täytyy nauttia ja kieltää kaikenlainen stressaaminen!

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla mukavista kuulumisistasi! Ihanaa joulua teidän koko perheelle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!