20. toukokuuta 2018

Kesä ilman lomaa

Tämä kesä tulee olemaan meille hyvin erilainen kuin ennen. Siinä missä aiemmin kerhot, harrastukset ja muut ovat olleet kesätauolla toukokuun lopusta pitkälle elokuuhun asti ja kotiäiti on voinut lomailla lapsineen koko pitkän kesän, on tänä vuonna ihan eri meininki. Koska aloitin työt vasta alkuvuodesta, on mulle kerennyt kertyä vain huikeat neljä päivää palkallista kesälomaa. Sami on alalla, jossa työmäärä lisääntyy ja sesonki on parhaimmillaan kesäisin. Missä vaiheessa kerkeää lomailla? Koska lapset saavat ansaitun kesälomansa päiväkodista ja esikoulusta?

_DSC0633 -1_1

Ratkaisimme asian niin, että otin muutaman lomapäiväni lisäksi reilun viikon verran palkatonta lomaa. Kaksi vapaata viikkoa saa riittää, ensi kesänä nautitaan sitten pidemmästä lomasta. Sami, joka on lomaillut ehkä viikon kesässä, korkeintaan kaksi, ei ole vielä omia tämän kesän lomiaan suunnitellut. Yritämme kuitenkin olla lomalla edes hetken aikaa yhdessä koko perhe. Lapset ovat päivähoidossa kesäkuun loppuun asti, mutta saavat olla kotona koko heinäkuun. Vielä kaikki hoitokuviot eivät ole selvillä sille ajalle kun päiväkodit ovat kiinni ja me olemme töissä, mutta sovellamme sitä jollain tapaa. Kiitokset avuliaalle tukiverkostollemme jo etukäteen!

_DSC0644 -3_1 IMG_20180520_133342_599

Vaikka edelleen kolmen kuukauden jälkeen totutellaan kahden työssäkäyvän vanhemman arkielämään ja -rytmiin, ovat lämpimät kesäpäivät tuoneet ihan erilaista puhtia arkeen. Minä olen vasta kuudelta kotona arkisin, mutta iltaisin energiaa on ihan eri tavalla, kun on lämmintä ja valoisaa. Omalla pihalla voi puuhailla nukkumaanmenoon asti ja kyllä sitä kahdessakin tunnissa kerkeää tehdä vaikka mitä. Viikonloppuvapaat tuntuvat paljon pidemmiltä, kuin talvella lojutessamme vain väsyneinä kotona odottaen tulevia maanantaita kauhunsekaisin tuntein. Miten voikaan sama kahden vapaapäivän mittainen viikonloppu tuntua pimeänä talvena raivostuttavan lyhyeltä ja kesäisin taas ihanan pitkältä?

_DSC0626 -1_1

Millaisia lomia teillä vietetään tänä kesänä? 

Seuraa instagramissa @jenskujne

8 kommenttia:

 1. Ei ole lomaa ollenkaan , itse aloitin huhtikuussa uudessa työpaikassa ja lomaa ei ole sitten kertynyt yhtään. Mies lomailee neljä viikkoa elokuussa. Meillä pienin tarhassa kesäkuu-heinäkuu. Isommat saa pärjää keskenään ja mummula on lähellä onneksi jos hätä tulee ja kummallakin on puhelimet että voivat soittaa aina :)
  Olisihan se kiva edes vähän lomailla koko perhe yhdessä mutta nyt saa odottaa ensi vuoteen ja onneksi on viikonloput sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sullakin lomaton kesä tulossa, viikonloput onneks kyl tuo lohtua :) ens kesänä sitten ☀️ kiva, että isommat voi kyläillä mummulassa. Itsekin muistan kesäisin oli parasta kun sai mennä bussilla mummoille päivisin ja ne tarjos aina jätskiä ja herkkuja meille! :)

   Poista
 2. Joko teillä on muuten isommalla oma puhelin? Kun juuri luin keskustelun että nykyään eskarilaisillakin on oma puhelin.
  Mietin vaan että oletteko jo ostaneet vai ostatteko ekaluokkalaiselle? Jääkö yksin päivisin kun menee kouluun vai miten järjestätte esim hoidon? Onko ollut vielä yksin kotona tai kavereilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mietittiin keväällä että ois saanut puhelimen synttärilahjaks, mut päädyttiin kuitenkin odottamaan vielä. Ehkä syksyksi ostetaan, ei olla vielä päätetty. Sitten viimeistään kun alkaa kuljeskella yksinään. Vielä ei olla harjoiteltu yksin kotona olemista, mut pikkuhiljaa varmaan. Ollaan haettu iltapäiväkerhopaikkaa ja jos sellainen irtoaa niin ei oo varmaan tarvetta ihan vielä harjoitella itsenäisempää elämää. Aamuisin onneksi oon kotona ja voin kyyditä kouluun samalla kun vien pienemmät. Saa nähdä, miten tilanne muovautuu syksymmällä :)

   Poista
 3. Itse saan viettää tämän koko kesän kotona, en tiedä tosin kutsuisinko sitä lomaksi tuollaisen pienen vauvan kanssa, koska varsin työntäyteisiä päivät ovat ja äitihän tunnetusti päivystää 24/7 :D

  VastaaPoista
 4. Kesällä elämästä ja kesästä pystyy onneksi nauttimaan vaikka olisikin töissä 👌

  VastaaPoista
 5. Kesäloma on sinänsä epävarma, että haen koko ajan töitä tällä hetkellä työttömänä. Kesäkuun alusta elokuun alkuun lomaillaan lasten kanssa, mikäli ei satu tärppäämään, ja vähintään lomailevat isin kanssa tuosta toisen puoliskon.:D

  VastaaPoista
 6. Minä nautin tämän kesän koti-isyydestä. Vaimo palaili töihin alkuvuodesta, joten hänellä ei pitkää lomaa ole. Heinäkuun kuitenkin lomailemme koko perhe.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!