1. marraskuuta 2017

Hei hei, koti!

Marraskuu tuo mukanaan uusia tuulia perheessämme. Me muutetaan! 

Tänään kävimme allekirjoittamassa uuden vuokrasopimuksemme ja nyt asiat ovat vihdoin virallisia. Odotamme uuteen kotiin pääsyä innolla, mutta samalla on haikeaa jättää taakseen tämä kolmio, joka on nähnyt elämää kanssamme niin pitkän aikaa. Muutimme nykyiseen kotiimme reilut kuusi vuotta sitten Joelin ollessa kolmen kuukauden ikäinen. Tässä kodissa ollaan jaettu lähes kaikki suuret perhetapahtumat. Parvekkeella me menimme kihloihin. Tähän kotiin astuimme ensi kertaa aviopuolisoina häiden jälkeen. Tämän kodin kylpyhuoneessa olen pissannut kaksi positiivista raskaustestiä ja tämä koti on toivottanut molemmat nuorimmat poikamme tervetulleiksi kotiin heidän syntymiensä jälkeen. Koti on nähnyt kaikkien lastemme ensiaskeleet ja kuullut kaikkien ensimmäiset sanat. 

_DSC0265_1 lakanat1

Olen todella tunteellinen ihminen ja sen takia olen haikeilla fiiliksillä jättämässä tätä kotia taaksemme. Olemme viihtyneet täällä aivan mainiosti, mutta nyt on aika siirtyä eteenpäin. Uudessa kodissamme on 17 neliötä enemmän asuintilaa. Asunto on kahdessa kerroksessa ja siellä on kolme makuuhuonetta, joten esikoisemme saa pian ihan oman huoneen. Uudessa kodissa on sauna, johon olemme tässäkin kodissa kerenneet tottua. Meillä tulee olemaan myös ihan oma piha, jossa lapset voivat telmiä ja jossa voimme viettää grillibileitä kesällä sukulaisten ja ystävien kanssa. En malta odottaa, että päääsemme sisustamaan ja tekemään asunnosta meille kotia. Täällä näen meidän asuvan pitkään, toivottavasti siihen asti, että me joskus voimme muuttaa vuokra-asunnon sijaan ihan omaan kotiin. 

gkk _DSC0056_1

Vuokrasopimustemme päällekkäisyyksien takia joudumme pitämään molempia asuntoja kahden viikon ajan. Positiivista tässä on se, että ei ole ollenkaan kiire tehdä muuttoa. Kahdessa viikossa kerkeää ihan rauhassa käydä läpi kaikki tavarat ja miettiä, miten ne asetellaan sopimaan uuteen kotiin. Voimme välttää kauheat laatikoiden purku-urakat, kun kaikki asiat voi tehdä pikkuhiljaa. Uuden kodin ehtii siivota rauhassa ennen muuttoa ja vanhan kodin siivoamiseenkin jää reilusti aikaa. Muutto sujuu toivottavasti muutenkin helposti, sillä matka kahden asunnon välillä on naurettavan lyhyt. Vähemmän kivat jutut sitten taas ovat esimerkiksi vuokran maksaminen kahdesta asunnosta sekä myös tuo muuton epämääräisyys. Mikäli hidasta muuttoa ei suunnittele riittävästi käy äkkiä niin, että tarvitsemansa tavarat ovat juuri väärällä hetkellä väärässa asunnossa eikä kumpikaan kodeista ole asumiskelpoinen tavaroiden levitessä kahteen eri osoitteeseen. Saa nähdä miten käy.

aamupäivä_175muok vaatteet

Saamme avaimet uuteen kotiimme jo kahden viikon päästä. Vielä ei tunnu olevan kiirettä pakkaamiselle, vaikka normaalisti olenkin kaikkimullehetinyt-tyyppinen ihminen. Ehkä se on tuo pitkä muuttoaika, jonka takia en jaksa vielä aloittaa pakkausrumbaa. On meillä aikaa vielä. Sen sijaan ostoslista pitenee ja sisustussuunnitelmat selkenevät. Koska kotimme kasvaa yhdellä huoneella, on tietenkin saatava se huone täytettyä. Tämän lisäksi odotan innolla, että pääsemme osasta vanhoista kalusteista eroon. Ei niitä kaikkia saa ihan heti hoidettua, mutta hiljalleen on kiva lähteä uudistamaan kodin sisustusta. Kuten kerroinkin aiemmin olen aika kyllästynyt kotimme ulkonäköön, mutta en ole halunnut panostaa tähän enää ollenkaan odottaessani uutisia muutosta. Nyt ei ole enää kuin taivas (ja säästöpossun sisältö) rajana sisustusunelmien toteuttamisessa! 

4 kommenttia:

 1. Jee 👏🏻👏🏻 Toivottavasti mekin!!

  VastaaPoista
 2. Hienoa ja onnea uuteen kotiin :)
  Sitä on aina kiva sisustaa ja ostaa uutta uuteen kotiin.
  Onko kyseessä siis rivitalo tyyppinen asunto, oma piha on kiva :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Odotan innolla uuden kodin esittelypostausta!

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta asunnosta ❤️ Ajatuskin uudesta kodista tuntuu itestä niin haikealta kun täällä on kanssa koettu kaikki isot jutut. ❤️

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!