8. toukokuuta 2017

6 kummallista tapaani

Lapsena olin aikamoinen vesipeto ja hypin, sukelsin sekä uin kuin kala vedessä. Mitään ikävää minulle ei ikinä ole vedessä tapahtunut, mutta nykyään pelkään todella paljon uida syvässä vedessä sekä sukeltaa. Mua pelottaa uida vedessä, jossa en näe pohjaan ja jos uin kirkkaassa vedessä jossa näkee pohjan vaikkapa 2-3 metrin syvyyteen, mua pelottaa myös. Uimahallissa uiminen ei yleensä pelota, mutta viime viikolla hotellin uima-altaassa ihan yksin uidessani pelkäsin jonkun mysteerisen voiman vetävän minut veden alle, vaikka allas oli niin matala että yletin joka paikassa jaloilla pohjaan. Pelkäsin jopa tummana länttinä pohjassa näkyvää lattiakaivoa aina uidessani sen yli.

En muista koskaan syöneeni hampurilaista Hesburgerissa. Ennen kuin kirjoitin tämän jutun olisin ollut ehdoton siitä, etten ole syönyt koskaan hesen burgeria, mutta tarkemmin ajateltuna olen saattanut joskus lapsena syödä hesessä enkä vain muista sitä. Hampurilaisiin liittyen olen syönyt mäkkärissä ainoastaan niitä lasten juustottomia perushamppareita ja kanahampurilaista sekä euron juustoja. Euron juustojakin maistoin ekaa kertaa vasta parikymppisenä.

IMG_20170502_133709_230

Muistelen kahdesta perspektiivistä. Kuulostaa näin sanottuna ehkä hassulta, mutta osaan jostain syystä nähdä menneisyyteni tapahtumat ja muistot kahdesta eri näkökulmasta - niin, miten olen ne itse aikanaan kokenut ja niin, että katsoisin tapahtumia ulkopuolisen silmin vähän kuin kärpäsenä katosta. En ajatellutkaan, että tämä olisi mitenkään epänormaalia kunnes yhdelle kaverille asiasta kertoessani hän piti mua vähän hulluna.

Näen päässäni todella paljon absurdeja kauhukuvia kaikenlaisista tilanteista. Meillä esimerkiksi on parvekkeella kanaverkkoa kissojen jäljiltä, mutta myös sen takia että lapset voivat kesäisin vapaasti oleskella parvekkeella. Kauhukuvani ovat luokkaa kun lapsi kiipeää parvekkeen tuolille ja katsoo verkon läpi metsään, näen mielikuvituksessani kuinka hän kaatuu verkkoa päin ja tippuu sen läpi muuttuen spagetiksi. Eli ihan mahdottomia, epätodellisia ja absurdeja worst case scenario mielikuvia. Näitä tulee sitten lähes joka asiassa, osa realistisempia ja osa täysin absurdeja. Jos en hetkeen näe ulkona olevia lapsia pihalla ovat he heti kidnapattu tai jos miehelläni kestää kauppareissulla normaalia pidempään näen kauheita auto-onnettmuuksia ja muuta ikävää.

IMG_20170401_134138_192

Minulla on pakkomielle syödä etenkin herkkuja joko pari tai viiden satseissa. Tai vaihtoehtoisesti yksi jokaista väriä. Esimerkiksi sirkusaakkosia on aina otettava punainen, keltainen, vihreä. Jos karkit eivät ole värikoodattuja, on niitä otettava kaksi tai viisi. En tiedä mistä tämä pakkomielle on saanut alkunsa tai miksi se on niin vakavaa mun mielestä, mutta jotenkin on todella vaikeaa syödä karkkeja "sääntöjen" vastaisesti. Nykyään olen kuitenkin kehittänyt myös sellaisen säännön, joka hieman höllentää noita edellisiä sääntöjä, eli irtokarkkeja ostaessani saan ottaa yksivärisiä karkkeja kolme per lajike ja erivärisiä sitten yksi joka väriä. Sillä tavalla ei myöskään tule ostettua liikaa karkkia kerralla.

Näen monesti etenkin iltaisin nukkumaan mennessäni jonkunlaisia valveunia. Olen siis hereillä, mutta näen pääni sisällä jo unta ja tiedän "katsovani" unen tapahtumia. Tässä muutama päivä sitten juteltiin Samin kanssa sängyssä maatessa vielä ennen nukahtamista ja yhtäkkiä aloin kommentoimaan untani hänelle "ei tuosta ikinä pääse yli, kun tuo lauta on niin ohut". Sen jälkeen jatkoin normaalia keskusteluamme. Unessani olin korkean rotkon äärellä legoukkeleiden kanssa ja yritimme ylittää rotkoa lahon laudasta tehdyn sillan avulla. Unet tuntuvat ihan todellisilta, mutta samalla tiedostan makaavani sängyssä ja olevani hereillä.

Millaisia outoja tapoja teillä on? Kertokaa kommenttiboksissa tai kirjoittakaa aiheesta oma blogipostauksenne!

4 kommenttia:

  1. Hah tuo viimeinen kohta kuulostaa tutulta, me myös miehen kanssa molemmat nähdään illalla väsyneinä ennen nukahtamista sellaisia "uniajatuksia" kuten mä niitä kutsun :D Sitten kommentoidaan toisillemme aina jotain vaikka että "arvaa mä näin just sellasen jutun että kaks pingviiniä yritti kiivetä tikapuita mutta niillä oli liian lyhyet jalat niin ne liukastui ja putosi" XD

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!