1. huhtikuuta 2017

Aprillipäivän juustoleivät

Tänään on aprillipäivä ja sosiaalinen media on pullollaan toinen toistaan hassumpia juttuja. Mitään lukemaansa ei voi uskoa, toki muinakin päivinä kannattaa muistaa lähdekritiikki nettiä selatessa. No, koska aprillipäivänä on täysin sallittua huijata ja jekuttaa, näin mekin teimme.

Kerroin joskus syksyllä lapsille jekusta, jonka teimme sisarusteni kanssa vanhemmillemme aprillipäivänä vuosia sitten. Askartelimme paperista ja keltaisesta kontaktimuovista juustoviipaleita, jotka piilotettiin vanhempiemme leipien sisään aamiaisella. Jekku ei toiminut kovin hyvin, sillä me söimme aamiaiseksi normaalisti aina puuroa ja vanhemmat epäilivät siis jo tekemäänne leipäaamiaista. Meidän perheen iskä syö kuitenkin leipää aamiaiseksi joka aamu, joten jekku olisi varmasti toimivampi. Oli ehkä virhe kertoa pojille tästä jekusta niin aikaisin, sillä seuraavien kuukausien aikana pojat kyselivätkin usein, että mamma koska me laitetaan sitä paperia iskän leipään? 

aprilli_3 aprilli_2

Tänään ryhdyttiinkin salaa hiljaisuudessa askartelemaan juustoa iskän aamiaiselle. Koska kaupoista ei löytynyt keltaista kontaktimuovia, käytettiin sen sijaan keltaista kartonkia ja päällystettiin ne läpinäkyvällä muovilla. Päällystäminen on fiksua siksi, että juusto on helppo ottaa leivän välistä pois ja jatkaa syömistä normaalisti. Pelkkä paperinpala saattaa vettyä ja muuttua mujuksi margariinin ja leivänpäällisten välissä eikä sitä ole kiva noukkia leivän välistä pois.

aprilli_1

Jekku meni ihan täydestä! Iskä ihmetteli, mihin hän oikein iski hampaansa ja pojat naureskelivat kippurassa. Tätä vinkkiä kerkeää vielä käyttää vaikka iltapalalla! Tai jos ei enää tälle päivälle kerkeä, niin onpahan hyvä vinkki ensi vuoden aprillipäivälle lasten kanssa askarteluun ja jekutteluun!

Aprillia, syö silliä ja juo kuravettä päälle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!