10. huhtikuuta 2017

6-vuotiaan kaverisynttärit

Tänään meidän esikoinen täyttää kuusi vuotta. Ai kauhistus, miten iso poika hän jo on! Eilen juhlittiin synttäreitä sukulaisten kanssa ja tänään juhliminen jatkui kaverisynttäreiden merkeissä. Olin itse ajatellut, että aloitettaisiin kaverisynttäri"ura" vasta eskarissa tai koulussa, mutta koska päiväkodissa muutkin ovat järjestäneet kaverisynttäreitä niin mekin päätettiin tehdä niin. Hugo ja Alex saivat lähteä juhlia karkuun tädille sekä isovanhemmille, Sami taas jäi minulle apukäsiksi ja henkiseksi tueksi stressin keskellä.

_DSC0827_1

Päivänsankari sai kutsua kuusi kaveria, koska täytti kuusi vuotta. Ajatus siitä, että kutsuisi koko 20 hengen päiväkotiryhmän oli liian kauhistuttava. Myöskään ei voitu kutsua esimerkiksi kaikkia ryhmän poikia, koska Joel halusi myös tyttövieraita. Päädyttiin siis siihen, että Joel sai valita kuusi parasta kaveria mukaansa juhlimaan. Seitsemän pientä lasta saivat aikaiseksi jo sellaisen metelin, että korvatulpat olisivat olleet tarpeen. Hyvin vieraat sekä päivänsankari silti tuntui viihtyvän ja sehän on tärkeintä.

Koska nämä olivat ensimmäiset järjestämämme kaverisynttärit en oikein tiennyt mitä sellaisiin pitäisi sisällyttää. Olisiko leikkejä? Vai riittäisikö pelkkä vapaa leikki ja ruokailu? Päädyttiin miettimään muutamaa leikki-ideaa ja käyttämään ne tarpeen tullen. Joel avasi lahjat perinteisellä pullonpyörityksellä ja saikin hienoja dinoja, legoja ja leluja. Lastenhuoneessa pauhasi monsteridisco ja lapset riehuivat hirviöilmapallojen seassa. Lapset saivat myös tasapainoilla viivaa pitkin suussaan lusikka, jossa oli tomaatti tai juustonaksu. Hienosti kaikki pääsivät viivan loppuun asti ja saivat palkinnoiksi tikkarit. Paras leikki taisi lasten mielestä kuitenkin olla se, kun he juoksivat ympärilläni paketointinarun pätkän kanssa ja sitoivat minut kiinni vangiksi. 

_DSC0735_2 _DSC0746_2 _DSC0752_1 _DSC0754_1

Juhlapöytä katettiin värikkääksi Juhlahumua.fi-verkkokaupasta saaduilla kertakäyttöastioilla sekä tarjoilukipoilla ja teema oli eilisten juhlien tapaan monsterit. Oli fiksua pitää juhlat peräkkäin, koska saimme tarjolle myös osan eiliseltä jääneistä herkuista. Pidemmän aikaa ei olisi viitsinyt tarjottavia säilyttääkään. Tuoreiden nakkikääröjen lisäksi tarjolla oli suolaisiksi paloiksi tomaatteja, viinirypäleitä ja juustonaksuja. Makeina tarjoiluina taas eilisestä jääneitä keksejä, muffinseja sekä karkkeja. Juhlien lopuksi pistettiin vielä pystyyn jäätelöbuffetti strösseleineen ja kastikkeineen. 

_DSC0763_2 _DSC0726_1

Lopulta tuli kotiinlöhdön aika ja lapset saivat mukaansa ilmapallojen lisäksi myös pienet lahjapussukat, joihin pakattiin muutaman herkun lisäksi tarroja sekä monsteri-teemaan sopivat saippuakuplat. Vieraat lähtivät iloisina ja päivänsankarin mielestä kivointa juhlissa oli ihan kaikki. 

*Osa kattaustarvikkeista sekä koristeista saatu yhteistyönä Juhlahumua.fi-verkkokaupasta.

4 kommenttia:

 1. Kivan näköiset juhlat! Onnea 6-vuotiaalle! Meillä juhlat parin viikon päästä.

  VastaaPoista
 2. Ihanan värikkäät juhlat! Meillä ei vielä tarvitse kaverisynttäreitä miettiä, mutta kaikki inspiraatio on aina tervetullutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inspiraatio on aina kivaa, vaikkei olisikaan ajankohtaista :)

   Poista

Kiitos kommentista!