7. maaliskuuta 2017

Uutta lastenhuoneessa (sis. linkki arvontaan)

Olen viime aikoina kaivannut lastenhuoneeseen uutta ilmettä. Lapsille huone kelpaa tietenkin ihan sellaisenaan, eivät he mieti huoneessa leikkiessään mitään sisustuksellisia asioita kuten äiti tekee. Muutama asia huoneessa häiritsee, mutta olen liian saamaton tekemään niille mitään, joten ne häiritköön edelleen. Olen siis aloittanut huoneen päivittämisen niistä helpoista ja kivoista jutuista jättäen ärsytyksen aiheet jollekin toiselle ajankohdalle, vaikka olisi fiksua ensin hoitaa ne isommat jutut pois alta ja lopulta keskittyä yksityiskohtiin. Ensinnäkin vaatekaapin oven hajonneen peilin liimajäljet pitäisi rapsuttaa pois. Punainen nojatuoli on pelkkä pölyä keräävä turhake ja sen tilalle pitäisi hankkia vaikkapa pieni pöytä ja pari tuolia, että lapset voisivat piirtää ja askarrella muuallakin kuin keittiönpöydän äärellä. Lasten sänkyihinkin pitäisi keksiä jokin päiväpeittosysteemi, jolla välttäisi tyynyjen ja peittojen heittelyn sekä aluslakanoiden rypistelyn päiväsaikaan. Ei auta sanoa, ettei sängyissä leikitä päivisin.

_DSC0396_1 _DSC0407_1

No, jätin nämä ärsyttävät asiat myöhemmälle ja aloitin huoneen virkistyksen pienistä asioista. Tummansiniset verhot vaihtuivat mustiin. Ero oli lähes huomaamaton, mutta ajatuksena olisi selkeyttää lastenhuoneen värimaailmaa edes hieman, joten värejä oli hieman karsittava. Nyt huoneessa on nimittäin värikäs automatto, valkoisia kalusteita, ruskea kaappi, siniset verhot, keltaisia, sinisiä, valkoisia ja vihreitä lelulaatikoita sekä punainen nojatuoli. Aikamoinen värisuora siis. En halua tehdä lastenhuoneesta liian tylsää, mutta olisi kiva hieman selkeyttää yleisilmettä ja keskittyä muutamaan pääväriin - valkoiseen, keltaiseen ja mustaan. Suurimmat kalusteet ovat valkoisia, keltaista huoneessa on jo valmiiksi jonkun verran ja musta on hyvä perusväri sen kaveriksi.

_DSC0405_1 _DSC0412_1

Ikean keittiön lapset saivat joululahjaksi ja se on ollut kovassa käytössä joulusta asti. Erityisesti Hugo ja Alex ovat innokkaita kokkailijoita ja innostus on vain kasvanut uuden keittiön myötä. Pojilla on leikkiruokien lisäksi käytössään myös meidän vanhoja oikeita kattiloita ja paistinpannuja. Aterimia ja astioita tosin tarvittaisiin vähän enemmän, koska nyt keittiöstä löytyy vain kaksi lautasta ja kaksi mukia. Expedit-hyllyn lelulaatikot ovat oikeasti aika huonoja, ne menevät lyttyyn tosi helposti, mutta koska liikkeiden tuotteet vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja värit vaihtuvat uusiin niin noita keltaisia laatikoita ei enää ole saatavilla ja uudetkin laatikot ovat mitoitettu uudistettuun Kallaxiin. Meillä on pari keltaista varalaatikkoa odottelemassa, mutta mitäpä turhaan vaihdella niitä kun uudet hajoavat ihan yhtä nopeasti.

_DSC0411_1
batman

Lastenhuonetta piristämään sain MaxPlaylta tuon ihanan Pixistuffin Batman-hyllyn. Niin äiti kuin pojatkin ihastuivat siihen, mutta se etsii lastenhuoneen uudistuksessa vielä omaa paikkaansa. Toistaiseksi hylly saa siis seistä hyllyllä, mikä nauratti miestäni aika paljon. Hylly hyllyllä, ha-ha! Mutta kyllä se mielestäni toimii tuollein pelkkänä koristeenakin ihan hyvin! Ajattelin tämän hyllyn olevan paikkansa löydettyään täydellinen säilytyspaikka Alexin silmälaseille yön ajaksi. Tällä hetkellä hän laittaa lasikotelon yleensä leikkikeittiön mikroon yöksi. Ehkä ne pysyvät lämpiminä. MaxPlayn verkkokaupassa on muuten paljon kivoja sisustustuotteita ja muita lasten juttuja, kannattaa tutustua!

Mun Instagram-tilillä käynnistyi juuri arvonta, jossa yksi onnekas voittaa samanlaisen söpön Batman-hyllyn kuin meilläkin. Arvonta löytyy siis täältä: @jenskujne ja osallistumisaikaa on 13. maaliskuuta klo 22 asti. 

2 kommenttia:

  1. Eikö Kallaxissa pitäisi olla sama toi "sisälaatikon" koko kuin Expeditissä? Eli ulkoreunat ois vaan kapeammat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi muuten olla, pitää tarkistaa! Kävin viime viikolla ikeassa niin siinä tuotelapussa luki isolla että "Mitoitettu Kallax hyllyyn" niin menin hämilleni ja tein johtopäätöksen että ne on väärän kokoisia Expeditiin :D

      Poista

Kiitos kommentista!