16. maaliskuuta 2017

Tästä tunnistat lapsiperheen kodin

Pyykkikori ei tyhjene koskaan. Se on täynnä riippumatta siitä, onko juuri pesty kaksi koneellista pyykkiä vai ei. Ei ole sellaista tilannetta, että likapyykkiä ei vain olisi. Pyykkikorin pohja on nähnyt päivänvalon viimeksi silloin, kun lapsia ei vielä ollut. Jos edes silloinkaan.

Tiskipöytää on hankala nähdä likaisten astioiden alta. Ei väliä, vaikka tiskaisi päivittäin kahden koneellisen verran astioita ja hinkkaisi loput vielä käsin. Vaikka kukaan ei edes olisi ollut ruoka-aikaan kotona, niin tiskivuori se vain kasvaa kasvamistaan.

Tavarat, joita tarvitset, ovat aina hukassa. Avaimia ei löydy millään, mutta niitä etsiessä löytyy puoliksi syötyjä karkkeja, joulukortteja vuodelta 2011 sekä se yksi kauan kadoksissa ollut palapelin palanen.

Keittiön lattia kerää roskia magneetin tavoin. Vaikka imuroisi viidesti päivässä, niin ruokapöydän alle ja jääkaapin eteen kerääntyy aina pinoittain muruja ja ruoantähteitä. Lakaisemalla lattian voisi löytää koko aterian verran syötävää.

lapsiperheenkoti_1
Tästä voi päätellä, kuinka paljon kuopuksemme pitää maissista.

Lattiapinnat ovat lelujen peitossa. Ja vaikka kuinka yrittäisi poikkelehtia lelujen ylitse, niin ainakin yksi viheliäinen legopalikka löytää aina tiensä jalkapohjan alle. 

Ikkunat ovat tahmaisia sormenjälkiä täynnä. Jopa ne kohdat ikkunoista, joihin lapset eivät yletä. Aurinkoisena päivänä on vaikeaa nähdä ikkunasta ulos. Tämä pätee myös peileihin, mutta ehkä on parempi että oman kuvansa näkee hieman suttuisena. Muuten voisi järkyttyä silmäpussien laajuudesta.

Onko tuttu meininki muissakin lapsiperheissä? 

12 kommenttia:

 1. Todellakin tuttua meininkiä! Erityisesti sotkuiset lattiat ja ikkunat kuulostaa hyvin tutulta. Lisäksi keittiönpöydälle kertyy koko ajan tavaraa niin, että kuuden hengen pöydässä mahtuu syömään vain 3 henkeä + 1 pöydän päässä syöttötuolissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on yks taso keittiössä mihin kerääntyy kasoittain roinaa. Ja kun niille ei ole "oikeaa" paikkaa, niin siihen ne sitten jääkin lojumaan :D

   Poista
 2. Lähes sama pätee lapsettomaan talouteen. En ymmärrä miten kaks ihmistä voi saada aikaan niin paljon pyykkiä ja tiskiä :D

  VastaaPoista
 3. Tuttua,niiiin tuttua. Just eilen ihmettelin noita sormen jälkiä ikkunaa, tai siis lähinnä sitä miten niitä voi olla niin ylhäällä?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en myös ymmärrä, miten ne ikkunat klähmiintyy ylös asti :D En itse ainakaan myönnä menneeni sörkkimään :P

   Poista
 4. Tuttua,niiiin tuttua. Just eilen ihmettelin noita sormen jälkiä ikkunaa, tai siis lähinnä sitä miten niitä voi olla niin ylhäällä?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha se on kyllä mahdollista kaikessa mahdottomuudessaan :D:D

   Poista
 5. Lähmäset ikkunat pätee myös koiratalouteen... ;) Ja tavarat mulla on tainnut aina olla hukassa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kyllä oli tavarat hukassa ennen lapsiakin :D Eläintalouksissa sitten vielä ne karvat joka paikassa :D muistan silloin, kun meillä oli kissoja niin vaikka kuinka siivosi niin aina löytyi karvatuppoja joka nurkasta!

   Poista

Kiitos kommentista!