13. helmikuuta 2017

Kulttuurimatkalla Tuttiritarin valtakunnassa

Viime vuoden marraskuussa vietettiin Kaksplus-verkostobloggaajien pikkujouluja Tampereella. Yksi tuon tapahtuman sponsoreista oli Tampereen Teatteri, joka tarjosi meille lippuja eri teatterinäytöksiin. Minulla kävi hyvä tuuri, sillä sain kaksi lippupakettia koko perheen seikkailumusikaaliin Tuttiritari ja lohikäärmeen salaisuus. Päätimme jo tuolloin, että vilkas Hugo olisi 2v4kk ikäisenä liian pieni teatteriin ja päätimme jättää hänet mommon ja papan hellään hoiviin Espooseen teatterimatkan ajaksi. Lähdettiin siis matkaan nelistään Samin, Joelin ja Alexin kanssa. En pakannut kameraa mukaan, sillä teattereissahan ei luonnollisesti saa kuvata, joten saatte nauttia suttuisista puhelinkuvista. Saatiin teatteriseuraksi ihana Nea perheineen ja näin meidän pojatkin saivat ihastuttavat daamit treffeille.

DSC_0934_1

Tuttiritari ei ole minulle ollenkaan tuttu, vaikka hänet nimeltä tunnistankin. Sami muistaa Tuttiritari-hahmon jostain lapsuudesta ja Alex tiesi myös Tuttiritarin ennestään. Lähdettiin kuitenkin avoimin mielin tutustumaan uudenlaiseen hahmoon ja hänen elämäänsä. Pojat ovat aiemmin käyneet pari kertaa teatterissa, sekä myös nukketeatterissa ja elokuvissa, mutta oli kivaa päästä oikein isoon teatteriin! Mä olen itsekin lapsesta asti ravannut teattereissa ja baleteissa ja minusta on kivaa ja tärkeää tarjota kulttuurikokemuksia omillekin lapsille. Onhan se aina erityinen juttu, kun saa pukeutua hieman arkea hienommin ja käydä katsomassa hauskaa esitystä perheen kanssa. Onhan oikea teatteri ihan eri asia kuin pelkkä leffojen katselu telkkarista kotisohvalla.

DSC_0927_1 DSC_0932_1 IMG_20170211_154855_604

Esitys kesti kaksi tuntia väliajan kanssa ja se oli juuri sopivan pituinen meidän 4- ja 5-vuotiaille. Pojat jaksoivat istua tosi nätisti ja keskittyivät teatteriin. Väliajalla kerrattiin kahvin, mehun ja donitsien äärellä tähänastisia tapahtumia, pohdiskeltiin hahmoja ja mietittiin, mitä seuraavaksi tapahtuu? Tuttiritari ja lohikäärmeen salaisuus oli poikien mielestä hauska, mutta he eivät osanneet valita mikä oli parasta - kuulemma kaikki! Esitys oli myös meidän aikuisten mieleen ja nauroin itse useassa kohtauksessa. Vuorosanoissa oli hauskoja sanaleikkejä ja sellaisia hauskoja juttuja, joita lapset eivät ehkä tajua mutta aikuiset ymmärtävät. Oli oikein onnistunut ensimmäinen koko perheen teatterikokemus.

IMG_20170212_200536_953

Teatterin jälkeen suuntasimme suoraan kotiinpäin. Päivä oli hieman raskas, sillä matkoihin Tampereelle ja takaisin kotiin meni neljä tuntia ja teatterissakin piti malttaa olla paikoillaan. Takaisin Espooseen päästyämme pojat saivat liittyä pikkuveljensä seuraan yökyläreissulle isovanhemmilleen ja me jatkoimme illan viettoa aikuisten kesken, kun Nea ja Jere liittyivät seuraamme vietyään tytötkin yökyläilemään. Minusta on aivan ihanaa, kuinka mun blogiharrastuksen kautta me ollaan löydetty noin ihania ystäviä! Miehet ovat löytäneet yhteisen peliharrastuksen, joten enää ei olla vain "me ja meidän miehet", vaan ollaan kaikki neljä ystäviä keskenämme ja tykätään viettää aikaa yhdessä, niin vain aikuisten kesken kuin myös lasten kanssa.

Oletteko käyneet teatterissa, konserteissa tai muissa kulttuuritapahtumissa lasten kanssa? Pidättekö kulttuurikasvatusta tärkeänä vai samantekevänä?

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan mahtavalta reissulta! Harmi kun me ei päästy teatteriin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta päivästä 😙❤

    VastaaPoista
  3. Missä ne tärkeimmät jutut oli tuttiritari esityksessä eikö tutit pitäis suussa olla

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!