17. tammikuuta 2017

DIY: Tuunaa polvista puhjenneet housut ehjäksi

Meidän perheen lasten vaatetuksessa on yksi ongelma. Polvet kuluvat puhki alta aikayksikön. Harmittaa heittää roskiin vasta ostettuja vaatteita vain siksi, että polvet ovat kuluneet puhki. Aina ei näin tehdäkään, vaan ihan hyvin niitäkin housuja voi vielä käyttää - joskus ainakin oli muotia kulkea reikäisissä housuissa. No, lasten vaatekaapin perälle on kuitenkin kerääntynyt isot pinot polvista rikki menneitä housuja ja suunnittelin tekeväni niistä shortseja leikkaamalla lahkeet lyhyiksi. Shortseja käytetään kuitenkin vain lyhyen kesän ajan, eikä niitäkään tarvitse kymmeniä per lapsi. Pitkille housuille on paljon suurempi tarve. Siitä sainkin paremman idean!

polvetpuhki_1 polvetpuhki_2 polvetpuhki_3

En ole hyvä ompelija, vaan täysin amatööri. En omista hienoja saumureita enkä lankoja kaikissa sateenkaaren väreissä. Mutta otin tuumasta toimeen, leikkasin, mittasin ja ompelin. Yhdistin kahdet risat housut ja voilà! Koska tosiaan olen ihan amatööritason kädentaitaja, niin ompelujälki on kaukana täydellisestä ja langatkaan eivät soinnu kankaan väriin täydellisesti. En osaa edes sen kummemmin kertoa mitään ohjeita tälle, koska kokeilin, improvisoin ja muutin suunnitelmaa toteutuksen mukaan. Tyyli on vapaa, kunhan saa uudet lahkeet yhdistettyä vanhoihin. Tavoite täyttyi ja housut saivat pidemmän käyttöiän. Mielestäni housuista tuli ihan hauskan näköisetkin erivärisine lahkeineen. 

Tuunaatteko te rikkinäisiä vaatteita, vai heitättekö ne surutta roskiin ja ostatte uudet?

12 kommenttia:

 1. Nerokas vinkki! Kiitos idean jakamisesta :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava idea !��

  VastaaPoista
 3. Siis todella loistava idea! Ja jos onnistuu noin hyvin ilman saumuria ja sen suurempaa ompelutaitoa, niin tätähän kokeilen minäkin! Meillä noita "polvista puhki"-housuja on kans enemmän kuin shortseihin ikinä tarvii. :) Kiitos tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ainakaan multa vaatinut hirveästi ompelutaitoa! :D Tai siis, mulla kun ei sellaista taitoa ole :P

   Poista
 4. Tosi hyvännäköiset housut! En olisi arvannut että on itse "kootut" housut, jos et olisi kertonut. :)
  http://jasmiinah.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Hei ihan huikee idea! Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 6. Heippa, toivoisin postausta, joka koskisi sinua. Kertoisit itsestäsi, tulevaisuuden toiveistasi sekä urasuunnitelmistasi. Mitä toivot minkälaista elämäsi olisi vaikka viiden vuoden päästä? Terkkuja, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, pahoittelen viipynyttä vastausta mutta pistän toiveen korvan taakse! :)

   Poista

Kiitos kommentista!