6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän illallinen

Tänään vietimme Suomen itsenäisyyspäivää vanhempieni luona kolmen ruokalajin illallisen merkeissä. Paikalle kokoonnuttiin vanhempieni, siskoni sekä veljeni ja hänen tyttöystävänsä kanssa. Sami oli aamupäivän töissä, mutta hänkin kerkesi paikalle juuri sopivasti. Minä ja pojat lähdimme vanhempieni luokse jo aamupäivällä, jotta Hugo saisi nukuttua päiväunet ja minä kerkeäisin auttaa valmisteluissa. Pojat viihtyvät isovanhempiensa luona mainiosti, heillä on siellä oma leikkihuone automatolla ja paljon minun ja sisarusteni vanhoja leluja, pelejä, kirjoja ja autoja. Poikien huoneessa on myös vanha pöytätietokone johon on asennettu 90-luvun parhaita lastenpelejä. Lapset viihtyvät siis mainiosti ja me vanhemmatkin saamme hieman hengähtää, kun pojat touhuavat yläkerrassa keskenään.

Itsenäisyyspäivän menu 2016
Tzatziki-kakku, frittimuikkuja ja keitettyjä kananmunia 
Naudan ulkofilettä, peruna-pekoni-salaatti ja smoky hickory-marinoitua kukkakaalia   
Täytetyt mokkapalat ja kahvi

_DSC0395_1 _DSC0402_1 _DSC0404_1 _DSC0411_1 _DSC0413_1

Suunnittelimme ja toteutimme siskoni kanssa illan ruokalistan. Kaikki perheenjäsenemme rakastavat tzatzikia, joten hyydytetty tzatzikikakku oli hyvä valinta alkupalaksi. Kakku olisi kuitenkin kaivannut jotain lisuketta, koska se oli melkein kuin olisi syönyt pelkkää tzatzikia lusikalla. Isäni sekä meidän kaksi vanhinta poikaa ovat frittimuikku-faneja, niitä on oltava jokaisella yhteisellä aterialla. Itse en välitä ollenkaan kalasta, jossa on silmät ja sisälmykset jäljellä, vaikka ne kuinka maistuisivat sipseiltä. Pääruoan pihvi on varma valinta joka kerta. Pihvin kaveriksi teimme todella herkullista smoky hickory-marinoitua kukkakaalia. En oikein tykkää savuisesta bbq-kastikkeesta (joo, oon tosi nirso), mutta kukkakaalin kanssa se sopi hyvin yhteen. Salaatti koostui erilaisista salaattilaaduista, luumutomaateista, kurkusta, keitetyistä perunoista, rapeasta pekonimurusta, karamelisoidusta punasipulista sekä feta-juustosta. Täytetyt mokkapalat olivat Kinuskikissan reseptin mukaan tehtyjä ja super hyviä! Luulisi, että tuollainen suklaapommi olisi aivan liian ällömakea, mutta sitä se ei kuitenkaan ollut. Illallinen oli kaikin puolin onnistunut!

_DSC0441_1 _DSC0446_1 _DSC0426_1 _DSC0472_1 _DSC0477_1

Itsenäisyyspäivämme sujui siis rauhallisissa merkeissä, eli juuri niin kuin pitääkin - hyvää ruokaa ja hyvää seuraa. Illalla Alexille nousi lämpöä ja lähdettiinkin sitten aika pian kotiin lepäämään ja nukkumaan. Linnanjuhlien vastaanotto pyöri hetken aikaa iltatoimien taustalla ja poikien mentyä yöunille saunottiin Samin kanssa. Huomenna arki jatkuu normaaliin tapaan. Joel ei ole ollut viikkoon päiväkodissa ja odottelee innokkaana että pääsee taas leikkimään kavereiden kanssa. Alex puolestaan saa jäädä kerhosta kotiin lepäämään. 

Mukavia itsenäisyyspäivän viimeisiä hetkiä kaikille!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista!