3. marraskuuta 2016

#YllätäÄiti - Iloa harmaaseen syksyyn

Kaksplussan verkostoblogien keskuudessa alkoi marraskuussa uusi teemapostaussarja, nimittäin #YllätäÄiti -projekti. Tarkoituksena on tuoda iloa kanssaäideille pienen lahjan muodossa. Äidit juovat kahvinsa kylmänä ja syövät jäätelönsä huoneenlämpöisenä. He muistavat kaikki lastensa lempilelut, kaverit, tärkeät päivämäärät ja asianmukaiset ulkovarusteet. He unohtavat varata itselleen ajan kampaajalle, kuskaavat lapsia harrastuksiin ja käyttävät rahansa helpommin lasten talvikenkiin ja kausivaatteisiin kuin omiin hankintoihinsa. Kuka muistaisi äitiä?

Me verkostobloggajaat haluamme muistuttaa, että äitikin ansaitsisi joskus nauttia kahvinsa kuumana ja jäätelönsä kylmänä. Tämä ei kuitenkaan tarpeeksi usein toteudu, joten äiti ansaitsee ainakin pientä hemmottelua silloin tällöin vaikka se kahvi jäisikin edelleen kuppiin jäähtymään. Mikä ilahduttaisi enemmän kuin toisen äidin antama ymmärrys, rohkaisevat sanat ja pieni yllätyslahja? Eihän tässä yksin olla! Marraskuussa verkostobloggaajat yllättävät siis toisiaan pienillä lahjoilla. Kerää #YllätäÄiti -postauksista lahjaideat talteen ja yllätä sinäkin joku toinen äiti!

Minä sain salaiseksi ystäväkseni Mrs Eriksson's Room -blogin Pauliinan. Jo bloginsa esittelytekstissä ilmenee Pauliinan rakkaus irtokarkkeja kohtaan, joten tiesin heti haluavani sisällyttää yllätyslahjaan valikoiman iloisen värisiä herkkuja piristämään harmaata syksyä. Kirjoja ja lukemista rakastavalle Pauliinalle jokin jännittävä kirja olisi ollut hyvä lahja, mutta koin kirjan valitsemisen toiselle henkilölle liian riskialttiina ideana. Blogia tutkiessani huomasin ilokseni että Pauliina on itseni tavoin muistivihoista ja perinteisistä paperituotteista innostuvaa tyyppiä. Mikään älypuhelimeen asennettava kalenteri- tai muistiinpanosovellus ei vaan vedä vertoja kauniille muistikirjalle tai kalenterille, saatika kosketusnäytöllä näpyttely ajan kanssa vihkoonsa kirjoittamiselle.

yllätääiti

Kiertelin kauppojen paperitarvikehyllyjä lumoutuneena ja ihastuin useampaan kauniiseen muistiinpanovihkoon. Tämä lopullinen valintani, tummansinisellä pohjalla oleva seesteinen bambikuosi, tuntui täydelliseltä vaihtoehdolta. Tähän Pauliinan olisi varmasti kiva kirjata muistiinpanoja tai vaikka listoja luetuista kirjoista. Kaveriksi pari kirjan väriskaalaan sointuvaa geelikynää sekä kaunis kortti ja paketti oli valmis. Uskon onnistuneeni piristämään Pauliinaa tällä lahjalla, mutta saa nähdä osuiko blogin perusteella tekemäni ihmistuntemusarvio oikeaan. Monestihan blogissa esille tulee vain pieni osa kirjoittajaa, joten voi olla yllättävänkin vaikeaa keksiä oikeanlainen lahja vain toisen blogin perusteella, jos henkilöä ei tunne oikeassa elämässä. Ideana tämä verkostobloggaajien salainen ystävä-projekti oli kuitenkin ihana ja mieltä lämmittävä. Uskon, että lahja kuin lahja tuo saajalleen iloa, sillä onhan ajatus loppupeleissä tärkein.

yllätääiti_2

Itse vastaanotin ihanan lahjan Kaaos kahdessa kerroksessa -blogin Emmiltä. Jo kaunis lahjapaperi ihastutti, vaikka se repesikin pieneksi silpuksi lasten käsissä alta aikayksikön. Paketista paljastui kasvisruokien reseptikirja. Olemme tässä syksyn aikana alkaneet kiinnittää enemmän huomiota syömiimme liharuokiin, siitä kirjoitin tänne blogiinkin postauksessa "Vähän lihattomampi lokakuu". Tuossa postauksessa totesinkin, etten oikein osaa valmistaa kasvisruokia perus sosekeittoa lukuun ottamatta. Vaikka olenkin itse varsin nirso syöjä ja hyvin ennakkoluuloinen uusia makuja kohtaan, tykkään silti kokkailla ja laittaa ruokaa. Tämä reseptikirja tuli ihan tarpeeseen ja olenkin tutkaillut kirjaa iltalukemisena, vaikken vielä ole kerennyt reseptejä testaamaan. Joskus on hyvä poistua omalta mukavuusalueelta ja kokeilla reippaasti uusia juttuja. Varsinkin, jos saa siihen lempeän ja rohkaisevan tönäisyn joltain toiselta ihmiseltä. 

12 kommenttia:

 1. Ooh, onpas ihanat lahjat! Mä en kohta enää jaksa oottaa, koska on mun vuoro. ;) Pitikin valita loppukuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha! Siksi valitsinkin alkupäästä päivän, koska en malta ikinä odotella tai salailla mitään :D

   Poista
 2. Ihan täydelliset lahjat! Kiva, että on nähty vaivaa! :)

  VastaaPoista
 3. Vitsi mitä lahjoja! Sekä ostamasi että saamasi! Mun pitää odottaa vielä melkein viikko että pääsen hakemaan oman pakettini postista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jännä nähdä mitä sieltä paljastuu! :) Tää on kyllä ollut hauska projekti!

   Poista
 4. Oi että sie oot kyllä lähettäny ja saanut ihanat lahjat! 😍

  VastaaPoista
 5. Onpa hauska tämä teidän #yllätääiti juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Jonna! On kyllä ollut hauska projekti verkostolaisten kanssa :)

   Poista

Kiitos kommentista!