5. lokakuuta 2016

Huohottava punainen hikipirkko

On kulunut melkein viisi kuukautta rintaleikkauksestani. Kahden kuukauden liikuntakielto rintaleikkauksen jälkeen loppui jo ajat sitten, mutta minä laiskana otin vähän omaa lomaa treenaamisesta siihen päälle. Mukavuudenhalun lisäksi olen myös epäillyt kroppani valmiutta ja lihasteni kestävyyttä. Liikuntakiellon loppumisen ja tämän päivän välillä tekemäni treenit taitavat olla laskettavissa yhden käden sormilla. Nyt kuitenkin kyllästyin olemaan löysä, laiska ja väsynyt. Treeni tuo energiaa päiviin ja mieli pysyy virkeämpänä kun tekee jotakin. Olen ainakin itse huomannut, kuinka laiskotellessa väsyy entisestään ja muuttuu ihan passiiviseksi.

treeni_02

Tänään siis päätin, että laiskottelu loppu NYT! Olen seurannut Kayla Itsinesin Bikini Body Guidea reilun vuoden ajan ja tänään kaivoin treeniohjeet esiin ja ryhdyin huhkimaan. Kaylan treenit ovat kestoltaan "vain" 28 minuuttia, mutta helppoja ne eivät siitä huolimatta ole. Ensimmäiseksi kunnon treeniksi sujui oikein hyvin. Kevyt hyppiminen sujuu, kunhan on varovainen ja punnerrusasentokin onnistuu jo. Olen ollut ehkä liiankin varovainen rintalihasten käyttöön leikkauksen jälkeen, mutta ainakin tämän päivän treenissä en huomannut ongelmia. Saa nähdä miten käy ylihuomenna, kun vuorossa on enemmän käsitreeniä ja punnerruksia. 

Minä varsinkin olen sellainen, että suunnittelen ja lupailen itselleni kaikenlaista terveellisen ruokavalion ja ahkeran treenaamisen suhteen, mutta liian helposti pyörrän päätökseni ja huomaan taas muuttuneeni pelkäksi herkuttelevaksi mätisäkiksi sohvannurkassa. Isojen päätösten ja mahtipontisten kesäkuntoon 2056 -lupausten sijaan aionkin pitää jatkossa kiinni siitä, etten aseta itselleni mitään paineita tai tavoitteita. Pyrin toki syömään pääosin terveellistä, tavallista kotiruokaa ja treenata ohjelman mukaisesti. Jos joku treeni jää välistä niin sitten jää ja jos suuhun eksyy jotain epäterveellistä, se ei ole maailmanloppu.

treeni_01

No miten se eka treeni sitten menikään? Voitte varmaan kuvitella, kun taustalla tosiaan on 4,5 kuukautta lojumista. Jalkoja alkoi särkemään jo neljännen kyykyn jälkeen ja treenin loputtua peilistä katsoi takaisin tomaatinpunainen huohottava ihmisvarjo. Portaiden kävely tunti treenin jälkeen tuntui jo kauhealta, puhumattakaan kytkimen pohjassa pitäminen liikennevaloissa. En edes halua tietää millainen meno on huomenna sängystä noustessa! Hirveät lihassäryt on kuitenkin samalla hyvän tuntuisia, siitä tietää että on tehnyt jotain!

Onko muita, jotka herättelevät uinuvaa treeni-intoa? Entä löytyykö ruudun takaa kenties bbg-siskoja?

9 kommenttia:

 1. Mä herättelen treeni-intoa, itselleni ihan uudessa itsepuolustuslajissa ja mua katsoi peilistä ihan samanlainen tomaatti ensimmäisten harjoitusten jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tsemppiä sullekin aloitukseen! Uuden lajin kokeileminen on varmaan jännää :) kai se helpottaa ajan myötä :D

   Poista
 2. Eikö toi Kaylan treeni ole hirveän kallis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä minkä hintainen se uusi Sweat with Kayla-sovellus on, mutta mä käytän noita e-kirjoja jotka saa ostettua nettisivuilta. Esim tää BBG 1 maksoi muistaakseni 50e ja se kestää siis 12 viikkoa mut sen voi tehdä aina alusta uudelleen eli siinä mielessä ei kyllä oo yhtään kallis verrattuna esim perus kuntosalin kuukausimaksuun. :) Vaikka saman ohjelman tekis monta kierrosta se haastaa kyllä aina uudelleen, mut täytyisi kyllä ostaa toi kakkonen myös niin sais vähän vaihtelua :)

   Poista
 3. BBG on kyllä hyvä. En ole varsinaista ohjelmaa ostanut, vaan latasin ilmaisen kokeilun joka sisälsi perusmenetelmän yhdelle viikolle. Olen keräillyt treeniliikket instasta ja teen niitä itse soveltaen. :D Nyt tosin on ollut piiiiitkä tauko, ja ajatus olisi palata ruotuun taas, mutta tuntuu, että tällain syksyllä on ihan väsynyt koko ajan johtuen koulusta ja ihan vaan hämärtyvistä illoista. Mutta kun sääkin kerta, niin ehkä määkin taas alan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaylan fbssä ja blogissa on muuten paljon sellaisia extra treeniohjelmia, joita kannattaa keräillä talteen! :) mä haluaisin kyl uskoo et vaikka onki väsynyt ja poikki ja sohva kutsuu mua nimellä, niin treeni tuo nimenomaan lepäämiseen verrattuna lisää energiaa! Nyt reippaasti vaan me molemmat! :D

   Poista
 4. Moikka! Piti tulla tänne kommentoimaan ku snapissa oli niin monta Jenniä etten tienny kelle se menee.. :D Näin sinun snäpin ku olit takkipäällä sisätiloissa. Onko sulta tarkistettu kilpirauhasarvoja? Kuulostaa niin tutulta tuo palelu silloin ku itse kärvistelin sairauden kanssa. Nyt siis omani on tasapainossa vuosien taistelun jälkeen mutta sisätiloissa (ja jopa saunassa) palelu on melkein kamalinta mitä tiedän. Oli joulu tai juhannus niin oli ulkotakki sisällä päällä, karvalakki päässä ja hanskat sormissa.. Kannattaa pyytää kilpparikokeita ihan varmuuden vuoksi jos sinulta ei oo niitä aiemmin tutkittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Lina! En itse asiassa muista varmaksi mut luulen kyllä että multa on joskus tutkittu kilppariarvot... Pitää ehkä varmuuden vuoks käydä tsekkailee uusiks, kiitti vinkistä! Ainakin pikagoogletuksella aika monikin oire täsmää, mutta moni taas on ihan vääriä. Hmm :D

   Poista
  2. No, tämä onkin sellanen sairaus ettei sitä kultaista keskitietä taida olla :D Toisilla on enemmän oireita ku toisilla. Kannattaa vaikka ihan vaan varuilta tarkistaa ne ja kun olet ottanut niin pyydä ne paperille. Jos lääkäri tai hoitaja sanoo puhelimessa että viitteissä ovat niin se ei kerro mitään :D Kannattaa siis pyytää paperille ja katsoa onko esim ala vai yläkanttiin vai keskellä vai mitä. Valitettavan moni lääkäri ei osaa hoitaa kunnolla kilpparisairauksia..

   Poista

Kiitos kommentista!