6. syyskuuta 2016

Vastaukset kysymyksiin (+video)

Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille. Joku toivoi vastauspostausta videon muodossa ja vaikka koen olevani luonnoton kameran edessä päätin kokeilla videovastausten tekoa silti. Videolla puhutut jutut ovat kuitenkin myös kirjoitettuna versiona jos joku mieluummin lukee vastaukset kuin katselee mun hölötystä. Kategorisoin vastaukset eri osioihin kysymysten perusteella. 
MINÄ ITSE

Kuvaile itseäsi, siis millainen olet luonteeltasi?
Olen aikamoinen kontrollifriikki ja myös aika itsekäs, mikä ei aina ole hyvä piirre. Olen myös aika ailahtelevainen eli mielialani muuttuu hetkessä hyvästä huonoon ja takaisin. Olen kiltti ja huolehtivainen. 

Millaista elämäsi olisi nyt, jos olisit sinkku eikä olisi lapsia?
Jos mulla ei olisi tätä perhettä, niin uskoisin että minulla olisi silti lapsia ja ehkä parisuhdekin, mutta sitähän ei kysytty. Varmaan opiskelisin tai kävisin töissä ja bilettäisin viikonloput. Sitä kai ikäiseni lapsettomat sinkut tekevät?

Paras lapsuudenmuisto?
Ihania muistoja lapsuudesta on tosi monia Kesät asuntovaunulla kierrellen ympäri Suomea ja Eurooppaa ovat varmaan parhaimpia. Leirintäalueella sai aina uusia kavereita ja sai nähdä maailmaa ja paikkoja joita ei ehkä muuten tulisi nähtyä.

Go-to-vaatteet (eli jos on 5 min pukeutua ihmisten ilmoille, mitä laittaisit päälle ajattelematta)?
Luottovaatteet tilanteeseen kuin tilanteeseen on farkut ja melkein mikä tahansa toppi kaapista + neule. Mulla suurin osa vaatteista on sellaisia, jotka voi heittää milloin tahansa päälle. Yritän myös toteutella hiljalleen projektia, jossa siivoaisin kaapista kaikki vaatteet, joita en käytä ja täyttäisin kaapin sellaisilla vaatteilla, joita oikeasti käytän. Esimerkkejä go-to vaatteista alempana: 

Kyllästyttääkö bloggaaminen ikinä?
En sanoisi että kyllästyttää, mutta joskus inspiraatio on kyllä hukassa. Silloin yleensä jätän kirjoittamatta ja odottelen sopivampaa fiilistä. Väkisinväännetyistä postauksista huomaa usein niiden olevan väkisinväännettyjä. 

Seuraatko mitään sarjoja? Jos, niin mitä?
Samin kanssa katsellaan Big Bang Theorya yhdessä. Itsekseni katselen lasten päiväuniaikaan The Fostersia ja Baby Daddya. Masterchef Australia on myös hyvä, mutta sitä ei ole oikeastaan aikaa katsella. 

Luetko kirjoja? Jos luet, luetko suomeksi vai ruotsiksi?
En ole lukenut muutamaan vuoteen juuri mitään. Vuonna 2013 luin viimeksi Harry Potterit läpi, ruotsiksi (koska suomenkielinen versio käännöksineen on aika karmea). Aiemmin luin enemmän ja silloin ahmin kirjoja kolmella kielellä; suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ja nyt tuli hirveä fiilis uppoutua täysin johonkin kirjan maailmaan!

Mitä haluaisit eniten harrastaa yksin?
Haluaisin edelleen harrastaa minulle rakasta kilpacheerleadingia, mutta ajanpuute tekee siitä mahdotonta. Muuten tykkään yksikseni katsella ohjelmia ja elokuvia sekä käydä vesijuoksemassa.

gotoclothes

KOTI JA PERHE

Äitiyden parhaimmat ja pahimmat?
Pahimmat on lasten kiukuttelut jotka ovat mielestäni turhia, mutta lasten mielestä maailman tärkeimpiä. Kuten esimerkiksi päivittäiset kinastelut siitä, kuka saa oranssin maitomukin. Parhaimmat ovat yhdessä tehdyt asiat ja lasten kanssa käydyt hauskat keskustelut. 

Haluaisitko lisää lapsia?
Tällä hetkellä en halua lisää lapsia, mutta en uskalla tehdä lopullista päätöstä lapsiluvusta. Tällä hetkellä lisääntyminen olisi käytännön asioiden takia mahdotonta, mikä konkreettisesti myös hillitsee vauvakuumetta. Sitä mulla nimittäin on jatkuvasti, vaikken tosiaan lisää lapsia taida haluta.

Miten jaat jokaiselle lapselle aikaa yksin äidin kanssa? 
Tällä hetkellä lapsille oman ajan jakaminen on hieman hankalaa ja jää liian vähäiseksi. Yleensä ne ajat ovat kahdenkeskeisiä leikkituokioita tai yhden lapsen ottaminen mukaan ruokakauppaan. Hugo saa paljon omaa aikaa Joelin ja Alexin ollessa kerhossa ja päiväkodissa. 

Onko sulla/teillä paljon sukulaisia ja minkä verran ootte tekemisissä?
Meillä on molemmilla aika isot suvut. Ollaan läheisiä, mutta nähdään kuitenkin melko harvoin, yleensä juhlapyhinä ja synttäreinä.

Miten kaksikielisyys vaikuttaa normiarkeen tai tuoko se esimerkiksi jotain hankaluuksia?
En osaa sanoa että se vaikuttaisi oikeastaan millään lailla. Alkuaikoina oli ehkä hankalaa, jos Sami ei ymmärtänyt jotain mitä puhuin, mutta nykyään sekään ei ole enää ongelma. Sami ei osaa puhua ruotsia, mutta ymmärtää suurin piirtein kaiken mitä puhumme.

Löytyykö teiltä ruokaa, jota jokainen lapsi rakastaa? Mikä ruoka se on? 
Kasvissosekeitto uppoaa kaikille lapsille hyvällä ruokahalulla. Kaikenlaiset bataattiruoat käyvät myös hyvin kaupaksi. Hugo on tosi nirso eikä juurikaan tykkää ruoista, joita Joel ja Alex mielellään söisivät. 

Minkä kokoisessa kodissa asutte?
71,5 neliöisessä saunallisessa kolmiossa

Pidätkö kodistasi?
Pidän joistain asioista ja joistain en. Tilanpuute tai pieni asunto ei ole ongelma. Mitä vähemmän tilaa sen vähemmän siivottavaa, haha. Sisustuksen voisin pistää täysin uusiksi, mutta en pidä sitä järkevänä kun toivottavasti muutamme tästä joskus lähiaikoina pois.

Oletteko muuttamassa sinne isompaan asuntoon, kun kirjoittelit että syksyllä niin tulipa mieleen että joko sitä on pakattu ja kohta muuttamassa vai? Ja onko se nyt lähellä teidän tämän hetkistä kotia?
Ei valitettavasti olla vielä muuttamassa. Kyttäämämme asunnon nykyiset asukkaat rakentavat itselleen omakotitaloa ja aikataulut venyvät helposti sellaisen projektin parissa. Näillä näkymin muuttoon on vielä vuosi aikaa. Emmekä oikeastaan ole edes 100% varmoja että saamme ko. asunnon, sillä loppupeleissä se riippuu vuokranantajasta.

Voisitko kuvitella asuvasi jossain muualla päin Suomea?
En usko. Tai no ehkä jossain muualla täällä pääkaupunkiseudulla. Meille on tärkeää, että asutaan läheistemme lähellä ja heistä lähes kaikki ovat täällä päin.

Voisitko ikinä asua ulkomailla ja jos niin missä?
En usko tätäkään. Ehkä sitten eläkeläisenä. 

_DSC0220_2

TULEVAISUUS JA UNELMAT

Mikä olisi unelma-ammattisi (ei tarvii olla mahdollinen!)?
Hmm, tämä olikin hankala. Ehkä se olisi se lapsuuden haaveammatti lentoemäntä, jonka olen kuopannut siksi ettei se mielestäni ole mitä sopivin ammatti perheelliselle. 

Mitä alaa haluaisit/voisit kuvitella opiskelevasi?
Tämäkin on hankala. Jotain mediajuttua, kirjanpitoa tai terveydenhoitoalaa.

Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?
Tuolloin kaikki lapset ovat kouluikäisiä ja me Samin kanssa varmaan työelämässä kumpikin. Toivon että olisin löytänyt itselleni mieluisan alan mitä opiskella tai mieluisan työpaikan. Asuisimme omistusasunnossa, matkustelisimme ja olisimme onnellisia.

Millaiseksi kuvittelit nuorempana elämäsi 25-vuotiaana?
Toivoin aina saavani lapsia nuorena, joten olen aivan varmasti kuvitellut itseni äidiksi. 

_DSC0212_1

SEKALAISET

Minne haluaisit matkustaa?
Roomaan, Hawaiille ja Uuteen Seelantiin. Ranska ja etenkin Pariisi olisivat myös mieluisia matkakohteita vaikka olenkin käynyt siellä muutaman kerran.

Unelmamatkakohde?
Vaikea valita vain yhtä. Ehkä se olisi se Uusi Seelanti joka on mun ja Samin yhteinen unelma.

Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle? (3 asiaa)
Ruokaa, seuraa ja helikopterin jolla voisin lentää pois. 

Eläisitkö mielummin puolen hehtaarin metsässä vai muumilaaksossa?
Muumilaaksossa olisi mukava asua, mutta ehkä muumit olisivat naapureina hieman liian hössöttäviä ja yhteisöllisiä. Koti puun rungossa olisi ihana! Valitsen siis puolen hehtaarin metsän. 

Haluaisiko Sami kertoa oman näkemyksensä silareistasi? Tarkoitan ajatuksia siitä ja miten otti asian, kun päätit ottaa ne?
Sami vastaa: Olen aina sanonut Jennille että hän saa olla minkä näköinen itse haluaa ja jos rintaimplantit kohottaa hänen itsetuntoaan niin sitten hän ottaa ne. Tottakai ne on kivan näköiset, mutta ei ne kovin kivat ole kun niihin ei saa koskea! (Jenni huomauttaa: koska ne on edelleen parantumisvaiheessa). Sami: No silti ei oo kivaa!

Oletko sekuntiakaan katunut silareiden ottamista?
En oikeastaan. Alussa heti leikkauksen jälkeen oli jonkun sortin morkkis, mutta se kuuluu ilmeisesti asiaan ja meni nopeasti ohi. Olen ehdottomasti saanut enemmän hyötyä kuin mahdollisia haittoja näistä irti.

Uskotko maapallon ulkopuoliseen elämään?
En taida uskoa, koska sitä ei ole tieteellisesti todistettu. Luulisi ihmisten jo saaneen tietoonsa jos jossain muualla planeetalla olisi elämää.

Jos olisit koira, minkä rotuinen olisit?
Tämä on sellainen ärsyttävä kysymys, jonka oon käynyt heittämässä monen kaksplussan verkostolaisen kysymyspostaukseen, ja nyt jouduin saman kohteeksi itsekin. Olisin varmaan chihuahua, koska se on tietääkseni aika temperamentinen koirarotu. Sopisi mulle räksyttää kiukkuisesti ohikulkijoille pistävällä falsettiäänellä!

_DSC0202_1

Kiitos paljon kaikille kysymyksiä jättäneille! Näihin oli hauska vastata. Mitäs piditte videosta?

9 kommenttia:

 1. Hassua miten erilaisen kuvan susta on saanu kuvien perusteella! Luulin sua ujoksi ja epävarmaksi etkä ookaan yhtään sellanen :D Video oli kiva, mutta äänenpaino meni sillai "luettelomaisesti", en osaa selittää, mutta kivempi olis kuunnella sellaista "tavallisesti" puhuttua.. :) puhutko normaalistikin noin kirjakielellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, epävarma kyllä olen tietyssä mittakaavassa mutta kiva jos se ei välity :D Puhun yleensä semmoista suurpiirteistä kirjakieltä, jos on vähänkään tuntemattomampi/vieraampi ihminen kuuntelemassa. Kavereille sitten en ihan niin asiallisesti. Ja toi luettelo-ääni on myös semmoinen joka tulee automaattisesti jos puhun jollekin vieralle. Töissä, neuvolassa, kameralle tai muissa tilanteissa, jotka ei oo ihan luontevia. :D kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Liikutuin tästä postauksesta ihan kauheasti, koska aloitin seuraamaan blogiasi lukion 1.luokalla ja keväällä valmistuin ylioppilaaksi. Tuntuu vaan niin hassulta, että olen seurannut blogiasi jo niin pitkään! Blogiasi on ollut näin nuoren ja lapsettomankin ilo seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ihana kuulla että oot seuraillut jo pitkään :') <3

   Poista
 3. Olipa kiva, luonteva video! :) Toi Harry Potter -juttu vaan jäi mieleen kun mun mielestä Pottereiden suomennos on ihan ehdottomasti yks parhaimpia suomennoksia ikinä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo se on kyllä hyvin tehty suomennos ja käännökset on oikeastaan aika nerokkaita. En vaan itse tykkää siitä, että roolihahmojen nimiä/paikannimiä yms muutetaan alkuperäisistä ja siksi en siitä tykkää :D

   Poista
 4. Kiva postaus, videoita on aina mukava katsella. Ja kiva kun olit saanut Saminkin mukaan videolle :) Tuli mieleen, että minkälaisia töitä teet, kun pariinkin otteeseen tuossa työt mainitsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neilikki :) Samiakaan ei tarvinnut hirveän paljon suostutella ;) Itse asiassa teen tällä hetkellä sattuman kautta kahta eri osa-aikaista työtä, toista 15h/vko ja toista n. 3-5h/vko. :D Kiirettä pitää!

   Poista
 5. Kiva postaus, videoita on aina mukava katsella. Ja kiva kun olit saanut Saminkin mukaan videolle :) Tuli mieleen, että minkälaisia töitä teet, kun pariinkin otteeseen tuossa työt mainitsit?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!