9. syyskuuta 2016

Köyhät lapset kulkevat ryysyissä

Meidän perheessä on meneillään ikävä kehitysvaihe. Nimittäin polvetpuhki-kausi. Jokaisen lapsen lähes jokaiset housut ovat hajonneet ellei molemmista, niin ainakin yhdestä polvesta. Uusimmat housut ovat pari viikkoa sitten ostetut ja pirtsakka syysviima kutittelee jo paljasta ihoa polvien kohdalla. Myönnän, että ärsyttää suunnattomasti housujen jatkuva hajoaminen. Se ärsyttää niin paljon, etten edes vaivaudu ostamaan uusia housuja lapsille. Parsimista harrastan silloin tällöin, mutta sekin on vain väliaikainen ratkaisu sillä mun ompelutaidot ei toteuta kovin kestäviä paikkauksia. Mitä järkeä, kun ne silti hajoavat heti? Minua ei haittaa, jos lapsi menee polvista risoissa housuissa päiväkotiin, kerhoon, neuvolaan, pihalle tai ruokakauppaan. Lapsia ei yleensä häiritse tuuletusaukot. Mutta pitääkö ympäröivä maailma meitä homssuisina, köyhinä, ryysyläisinä? Onko sosiaalisesti paheksuttavaa pukea lapsensa rikkinäisiin vaatteisiin? Säälitäänkö lapsiamme, analysoidaanko taloudellista tilannettamme, tuomitaanko meidät huonoiksi vanhemmiksi? Vain koska lapsemme onnistuvat hetkessä rikkomaan joka ainoat housut jotka jalkaansa vetävät.

ryysyt_3

Risojen housujen lisäksi pyykkiä kerääntyy perheessämme aivan älyttömät määrät lyhyessä ajassa. Suurpiirteisen puhtaina säilyneitä vaatteita pyritään pitämään ainakin pari-kolme päivää päällä, koska onhan se turhaa kiikuttaa pestäväksi jokainen vaatekappale heti sen käytyä hetken aikaa lapsen päällä. En minä omiakaan vaatteita ihan joka käyttökerran jälkeen pese, varsinkaan housuja. Alusvaatteet ja sukat toki vaihdetaan päivittäin, mutta ei välttämättä päivävaatteita. Joskus paita tahriintuu ruokapöydässä ja pahimmat pyyhitään toki heti pois. En silti jokaisesta pienestä sotkusta lähde vaatteita vaihtamaan. Tiedän, että vaatteet sotkeutuvat viimeistään seuraavalla aterialla tai viimeistään ulos lähtiessä. Taas, ei minua haittaa jos lapsen paidassa on jokin pieni tahra, eikä lapsiakaan haittaa. Osa vaatteista jää pesun jälkeenkin kestolikaisiksi, kun tahrat eivät irtoa pesussa. Mutaliejut, voikukkatahrat ja mustikkasoseen jämät. Puhtaana kaapista otettu paita voi siis näyttää hieman likaiselta jo valmiiksi, mutta ei tämäkään mielestäni ole syy jättää vaatetta käyttämättä. Silti mietityttää taas ne yhteiskunnan tuomitsevat katseet. Tarhainen paita, hyi että! Polvet puhki, oi voi. Tuossa köyhät kulkevat risoissa ja paskaisissa kuteissaan. Häpeäisivät.

Tottakai osaan katsoa tilanteen mukaan, voiko rikkinäistä vaatetta vielä käyttää vai onko ne heitettävä pois tai pestävä. Tahraisista vaatteista olen tarkempi ja sellaiset saatetaan vaihtaa ennen lähtöä ihmisten ilmoille. Lapsi ei saa kärsiä siitä, etten jaksa hössöttää tiptop-vaatteista jatkuvasti. Vaatteiden pitää olla sään mukaiset jottei lapsi palele. Reiän paikka myös vaikuttaa: polvessa oleva reikä on ookoo, puhki kulunut pylly taas ei sovi. Tietenkin haluan, että lapseni näyttäytyvät julkisesti jotakuinkin huoliteltujen näköisinä. Joskus on vaan oikaistava polkua pitkin ison tien sijasta. Kaikki energiani menisi päivisin siihen, että kyttäisin ja putsaisin ja varjelisin vaatteita likaantumasta tai hajoamasta. Lapsille se olisi taakka. Ei saisi leikkiä ja olla vapaasti, jos pitää koko ajan varoa vaatteitaan. Vaatteita koko ajan vaihdettaessa vaatekertoja kuluisi päivässä varmaan viidet per muksu ja sehän tietäisi ylitsepääsemättömän suurta pyykkivuorta ja tyhjinä ammottavia hyllyjä vaatekaapissa. Ja taas pitäisi olla ostamassa lisää vaatteita. Meidän perheessä tämä ei ole rahan asia, vaan järkevän ajattelun lopputulos. Uusien vaatteiden ostaminen vain huomatakseen niiden heti hajonneen on paitsi turhauttavaa myös todella epäekologista. Yleensä poikkaisen vielä polvista puhjenneet shortseiksi kesää varten, ellen yritä paikata niitä. Älytöntä heittää kaikki pois kuin mitäkin kertakäyttötavaraa.

ryysyt_1

Tahraiset ja risat vaatteet sopivat ihan mainiosti kotioloihin. Ja hiekkalaatikolle, askarteluvaatteiksi sekä landevaatteiksi joissa rauhassa rymytä. Kyllä me suurpiirteisesti katsotaan, että lapsilla on ehjät ja siistit vaatteet kotoa poistuessamme, mutta ei se tosiaan haittaa vaikka olisikin polvista puhki menneet verkkarit jalassa. Siistit housut ja kauluspaidat ovat juhlia varten ja niitä varjellaan hieman tarkemmin. Silloin saa istua suklaakeksiä syövän lapsen vieressä ja tarjota serviettiä tämän tästä, koska tietää ettei lapsi ole oppinut paidanhelman ja käsipyyhkeen eroa. Miljoonan opetuskerran jälkeenkään. Ei kuitenkaan juhlissakaan olla sotkunatseja. Jos kakkupala tipahtaa lusikalta rinnuksille, niin sitten tipahtaa. Lapset on lapsia sotkua ei todellakaan voi aina estää. Tahrat kuuluvat elämään, kuten joku pesuainemainoksen slogani huutaa telkkareissa mainoskatkoilla.

Kaksinaismoralismivuoren huipulla loistavat tyylikkäät äidit valmiiksi risoina ostetuissa farkuissa ja muotirikkinäisissä kuteissaan. Aikuisella rikkinäiset vaatteet ovat cool, lapsella taas merkki alemman luokan kansalaisuudesta. 

Kuinka tarkkoja te olette siitä, että lapsillanne on aina ehjät ja puhtaat vaatteet päällä?

25 kommenttia:

 1. Meillä on kans 5v pojalla sellainen vaihe menossa, että housut kuuluu polvista puhki tosi nopeaa. Menevä lapsi, enkä estele. :) Mulla raja menee vähän siinä, että kuluma ja hiekan jättämät tummentumat ei haittaa, mutta siinä vaiheessa, kun kuuluu läpi puhki niin housuista tulee kotihousut. Ja jos reikä on isompi kuin peukalon kynsi niin sitten lentää housut jo roskiin. Eli en ole mikään ihan nipo, mutta haluan kuitenkin, että lapset näyttää suht. Siistiltä päiväkodissa ja kaupungilla. :)
  Haha, tuli mieleen, että pitäiskö noita pieneksi jääneitä pikkureikäisiä sittenkin säästää ja kysellä, jos joku niitä haluaisi. Voisihan ne polvet toisaalta vaikka paikata nätisti, jos olis kätevä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin kyllä pääosin pidetään rikkinäisiä/kestotahraisia kotona tai pihalla, mutta ei mua haittaa jos sellaiset eksyy päälle myös päiväkoti/kerhopäivänä. Oon joskus paikkaillut noita housuja, mutta mun taidot ei ainakaan ole kovin hyvät :D

   Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Meillä on myös tämä polvienpuhkikulutus vaihe kahdella isommalla lapsella menossa, niiiiin raivostuttavaa. Meillä käytetään jotain pikkuvikaisia vaatteita kyllä lapsilla, esim just polvessa joku pieni reikä mut sitten kun alkaa tosissaan hajoamaan niin lentää kyllä heti roskiin. Likaisia vaatteita meillä kyllä vaihdetaan useatkin päivän aikana, en itsekään kulje likaisissa vaatteissa niin ei tarvi lastenkaan kulkea, pienet hiekka/ruokatahrat toki vielä menee hetken mut viimeistään jos johonkin omaa pihaa pidemmälle liikutaan niin vaihdetaan puhtaat vaatteet päälle. Melkeimpä järjestään myös päivän aikana vaatteet on sen verran likaantuneet että päivän päätteeksi ne laitetaan pesuun. Likaisia vaatteita ei laiteta enää seuraavana päivänä päälle. Pyykkiä tosiaan siis kertyy kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa. Onni on kuivausrumpu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset on itse kiintyneet tiettyihin vaatteisiin eikä niitä saa heittää pois vaikka olisivat kuinka rikki. Kerran esikoinen itki tunteja pesukoneessa riekaloitujen kalsareiden perään ja kävi vielä salaa noukkimassa ne roskista takaisin kaappiin :D

   Meillä yleensä paidat joutaa pesuun joka päivä ja tottakai jos ihan sotkuiseksi menee niin vaihdetaan kyllä kesken päivänkin. Housut saattavat säästyä niin puhtaina, että niitä kehtaa käyttää 2-3 päivää :)

   Poista
 3. Meillä on myös tämä polvienpuhkikulutus vaihe kahdella isommalla lapsella menossa, niiiiin raivostuttavaa. Meillä käytetään jotain pikkuvikaisia vaatteita kyllä lapsilla, esim just polvessa joku pieni reikä mut sitten kun alkaa tosissaan hajoamaan niin lentää kyllä heti roskiin. Likaisia vaatteita meillä kyllä vaihdetaan useatkin päivän aikana, en itsekään kulje likaisissa vaatteissa niin ei tarvi lastenkaan kulkea, pienet hiekka/ruokatahrat toki vielä menee hetken mut viimeistään jos johonkin omaa pihaa pidemmälle liikutaan niin vaihdetaan puhtaat vaatteet päälle. Melkeimpä järjestään myös päivän aikana vaatteet on sen verran likaantuneet että päivän päätteeksi ne laitetaan pesuun. Likaisia vaatteita ei laiteta enää seuraavana päivänä päälle. Pyykkiä tosiaan siis kertyy kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa. Onni on kuivausrumpu. <3

  VastaaPoista
 4. Lapset ovat kuitenkin lapsia. Ei heidän tarvitsekaan kulkea siisteissä vaatteissa. Kaikki tietävät että lapsi remuaa, sotkee ja konttaa. Vaatteiden kuuluu olla lapsen näköiset. Juhliin sitten siistit vaatteet.

  VastaaPoista
 5. Mä uskon, että suurin osa ihmisistä ymmärtää syyn siihen, miksi lapset kulkee polvista reikäisissä housuissa, nimittäin sinunkin mainitsema polvet puhki-vaihe on lähes jokaiselle vanhemmalle tuttu vaihe. :) ne housut, joita en kesän aikana ole ehtinyt pätkäistä sortseiksi, olen säästänyt vielä kotirymyhousuina, niin eipähän tarvi miettiä ulkona, että onko kohta taas polvet puhki kun poika rymyää joka paikassa. ;) sitten kun alkaa olla niin viileät kelit, että ulkona pitää olla ulkohousut jalassa, voi heittää loputkin reikäiset pois ja pitää uusiakin housuja vähän huolettomammin lapsilla kun ei enää niin nopeasti ainakaan mene puhki. :)Ostin koko kesän aikana meidän kohta 5-vuotiaalle yhdet uudet sortsit, mutta silti kesän lopuksi kaapissa oli kuudet sortsit, kun leikkasin polvista puhjenneet housut sortseiksi. :D minustakin on ihan hullua laittaa koko housut roskiin jos on vaan polvessa reikä, kun niistä saa vielä aivan mainioita sortseja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, varmasti suurin osa vanhemmista tietää mistä puhutaan, kun puhutaan polvet puhki-vaiheesta. Harvassa taitaa olla sellaiset lapset joilla kaikki vaatteet pysyvät ehjinä. :) Toki joku rikkoo enemmän ja joku vähemmän.

   Shortseiksi tuunaamalla rikkinäisille verkkareille saa paljon lisää elinaikaa ja se on myös ekologinen valinta! :) Ja revitythän on muotia shortseissakin, aikuisilla ainankin.

   Poista
 6. Meillä on nyt joku välivaihe varmaankin. Kun nuorimmainen oli konttausiässä meni lähes kaikki polvista puhki, ja samaan aikaan kaksivuotiaalla remutessa. Se oli turhauttavaa, ja kallista. Sitä kun niin ajatteli että hei kaks poikaa, menee sit toisellekin. No.. Jotku hupparit sit ehkä. :D

  Mä oon aika nipo natsi, mutta silti pojilla on revityt farkut kaapissa, ja lemppispaitoja joihin ei oo tehonnut edes sappisaippua. Mutta kun ne on silti niin kivoja.
  Nyt kun ihan mietin, niin en mä niitä kyllä päiväkotiin oo pukenut. Eli taidan miettiä myös mitä ne muut ajattelee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konttausiässä meilläkin hajosi kaikki. Sitten sellainen 1,5-3v pysyi aika hyvin ehjänä. Nyt varsinkin 4v ja 5v rikkoo kaikki polvet, Hugon housut pysyy vähän paremmin ehjinä :) Eli varoitan vaan, teilläkin alkaa varmaan pikkuhiljaa taas hajoilemaan :DD

   Mäkin kyllä pääosin katson ettei ne tahraiset ja rikkinäiset valikoidu päälle päiväkotiin tai kerhoon, mutta mua ei tosiaan haittaa jos silloin tällöin meneekin. Liian vaivalloista alkaa kiireisinä aamuina pyytämään jo pukeneita lapsia vaihtamaan vaatteita, jos ne on muuten säähän sopivat. :)

   Poista
 7. Aika paljon niitä rikkinäisiä vaatteita myydään lapsillekkin. Joten löytyy meiltä kaapista rikkinäisiä farkkuja ja farkkutakkeja. Olen kuitenkin jo pitkään valinnut ekologisen elämäntavan, tai edes yritän sitä joten useimmat lastenkin vaatteista tuunataan vanhoista tai löydetään ilmaisosastoilta. Ja reikäset vaatteet paikataan erillaisin tavoin, udeammin suurentamalla reikää kunnolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä niitäkin tosiaan taitaa markkinoilla olla. Itse en varsinaisesti kovin ekologisesti elä, mutta olen kyllä viime vuosian yrittänyt ainakin joissain asioissa parantaa tapojani sen suhteen. Luomuruokaa, kierrätystä, kestokauppakasseja ja rikkinäisten tavaroiden uusiokäyttöä jne. Pienetkin jutut ovat parempi kuin ei mitään :)

   Poista
  2. Näin juuri. Jokainen valitsee sen itselleen parhaimma tavan elää ekologisemmin mitä ennen.

   Poista
 8. Omalla Pihalla ja kotona saattaa olla rikkinäisiä vaatteita kolme vuotiaalla.
  Isommat lapset itse karttaa rikkinäisiä kuteita,kummatkin jo koululaisia ja kouluun on noloa laittaa jos on pienikin reikä :D
  Ainakin tokaluokkalainen on tosi tarkka vaatteista.
  Pitää olla tietyn värisiä,tietystä paikasta ostettuja yms vaatteita.
  Kirppari vaatteet ei meinaa enää kelpaa vaikka on ihan ehjiä ja pesen aina ennen käyttöä yms.
  Myös tahrat häiritsee ja jos ei lähde pesussa niin lapselle se on kamalaa,sitä vaatetta ei enää käytetä ollenkaan.
  Huoh,joskus ärsyttää tuo mutta minkäs teet kun on niin tarkka kaikesta,ollut ihan pienestä asti.
  Kaupungille/kauppaan puetaan kyllä ehjät vaatteet ja katson ettei olisi ihan mutaisia yms:D
  Ja vaatteet vaihdetaan joka päivä,yleensä on niin likaisia jo illalla että vaihtoon menee kyllä.
  Ainakin kolme vuotiaalla kun römyää pihalla ja miehen kanssa varastosss/autotallissa.
  On joskus ollut jotain öljyäkin vissiin housuissa :D
  Tullut isäänsä kyllä,sotkua siellä täällä.
  Onnea on iso pesukone ja kuivausrumpu.ilman niitä en kyllä halua enää elää koskaan :)

  Kun nuorisokin käyttää niitä farkkuja missä on esim polvet rikki niin en tykkää yhtään :D
  Kyllä itselläni kaikki vaatteet on ehjiä,rikkinäiset menee räteiksi miehelle autotalli hommiin.
  En ymmärrä noita että kaupastakin saa farkut missä on reikiä polvissa/ muuallakin.
  Yöks :D
  Mutta tämä on minun mielipide :)

  VastaaPoista
 9. Pihavaatteet erikseen,sisävaatteet erikseen ja siistit vaatteet erikseen kun lähdetään jonnekin.En pue lapsilleni likaisia tai rikkinäisiä vaatteita.En sellaisia itsekään käytä. Kierrätetään kyllä lapselta lapselle ja kirppareillakin kyllä ostan jos on ehjää ja puhdasta. En ymmärrä käsitettä kestolikainen vaate! Kaikki tahrat kyllä lähtee kun tahrat poistaa heti ja vaatteet pesee oikein. Ihmetyttää kyllä kun kirppareillakin on myynnissä vaatteita jotka on aivan liasta pinttyneitä,haalareita jotka ei ole varmaan pesukonetta nähneetkään!! Kyllähän lapset sotkee ja hajottaa,niin meilläkin,mutta nykyaikana vaatteiden pesu ja huolto on niin helppoa ettei likaisissa ryysyissä kenenkään tarvii kulkea! Se on vain viitseliäisyydestä kiinni.Paikata voi ulkohousuja vaikka silitettävillä paikoilla jos ei edes neulaa ja lankaa omista. Ja satsaamalla laatuun ulkoiluvaatteissa,mm. valmiiksi vahvistetut pylly ja polvet. Omat muksut nyt 9, 7 ja 3- vuotiaat ,kaksi nuorinta poikia ja vilkkaita rymyäjiä eikä meillä kyllä kuljeta polvet vilkkuen ja likaisissa. Töissä käyvä äiti olen ja ehdin kyllä harrastaa muutakin kuin vaatteiden huoltoa!

  VastaaPoista
 10. Meillä ei vielä ole sellaista vaihetta että vaatteet kuluisivat puhki vaikka Noel onkin kova rymyämään ties missä. Ehkä se vaihe on vielä tulossa. Olen kyllä kuullut moneltakin tuon vaiheen turhauttavuudesta. Enkä kyllä itsekään haluaisi olla ostamassa jatkuvasti uusia vaatteita taas huomatakseni että ne ovat hetkessä rikki. Siinä mielessä ymmärrän erittäin hyvin pointtisi. Olen kuitenkin itse aika tarkka siitä mitä Noelilla on päällään, välillä jopa liian tarkka. Vähän ehkä hävettää myöntää mutta meillä vähät välitetään ekologisuudesta. Vaihdan nimittäin Noelin vaatteet lähes aina kun ne likaantuvat ja heitän roskiin jos ne ovat rikki tai edes hyvin kuluneen näköiset. Vaatteita saatetaan vaihtaa päivässä kolmekin kertaa ja sen mukaan kertyy kyllä sitä pyykkiäkin :D Toki ehkä pieni ekoteko meidän perheessä on se että meille tulee kyllä paljon vaatteita kirppiksiltä, ja niitä myös myydään siellä. Toki siis sotkea saa se kuuluu lapsen elämään, mutta sitä varten sitä pyykkiäkin sitten pestään. Meiltäkin kyllä löytyy näitä tahraisia/pikku-reikäisiä vaatteita joita en ole heittänyt pois ajatuksella "kyllä näitä voi käyttää kotona tai vaikka pihalla" mutta todellisuudessa en ole käyttänyt kertaakaan sillä en ole nähnyt tarvetta. Joskus Niko on löytänyt näitä vaatteita Noelin päälle ja koska olen oikeasti pakkomielteinen niin käyn aina vaihtamassa Noelin päälle jotain omaa silmää mielyttävää vaikka olisimmekin koko päivän kotona. Nikoa tämä tapani välillä ärsyttää eikä hän kovin usein Noelille vaatteita valitsekaan koska tietää että vaihdan ne kuitenkin jos en niistä pidä. Ymmärrän kyllä että on turhauttavaa pukea toinen jos kohta joku tulee ja vaihtaa taas vaatteet, mutta en voi sille mitään. Voin kyllä hyvin antaa Noelin hengailla koko päivän yöpuvussa vaikka meillä olisi vieraitakin, mutta nuhjuiset, rikkinäiset tai likaiset vaatteet ovat nounou! Mua ei kuitenkaan yhtään häiritse muiden lasten likaiset vaatteet sillä äitinä tiedän että sotkua tulee pakostikkin, eikä kaikilla varsinkaan usean lapsen äidillä ole aikaa tai edes halua pestä jatkuvasti pyykkiä tai vaihdella. Voi hyvinkin olla että kun meidän perhe kasvaa ja työn määrä tuplaantuu niin en itsekään enää jaksa olla yhtä tarkkana siitä mitä lapsilla on päällään.

  VastaaPoista
 11. Ihmettelen että teidän päikyssä ei ole vielä mainittu noista rikkinäisistä vaatteista! Meidän päiväkodissa ainakin annetaan jo alkuun lappu jossa kerrotaan mitä lapsi päivähoidossa tarvitsee. Siellä lukee että sopivan kokoiset, ehjät ja puhtaat vaatteet. Js ymmärrän kyllä täysin miksi. Päiväkodissa saa herkästi osakseen sääliviä katseita jos on rikkinäiset tai erittäin likaiset vaatteet. Toki varmaan kaikilla lapsilla on siellä joskus kastikkeet paidalla, sitä tuskin kukaan paheksuu mutta isommat liat ja varsinkin reijät. Nuo kuvien reijät on jo niin isoja että niitä ei enää päiväkoti käyttöön "huolita" varmasti joku mainitsee niistä jos eksyy jatkuvasti jalkaan. Toki pienemmät reijät eivät ole haitaksi. Oletteko ostaneet polvista vahvistettuja housuja? Tai jos si löydy niin ommelkaa itse vahvikkeet ennen käyttöön ottoa! Pidentää ainakin jonkin verran käyttöikää. Ei ole kivaa jos lapsi tulee tahattomasti leimatuksi köyhäksi, välinpitämättömäksi tai likaiseksi. Nykyajan lapset ovat julmia ja jopa näin pienistä asioista aletaan herkästi kiusaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy heti tulla tähän kommenttiin vastaamaan, että kuvissa näkyvät ovat kyllä ääriesimerkkejä ja vähän provosoivasti valittu tähän postaukseen. Toki se vääristää myös mielikuvaa siitä mitä kirjoitan ja se mun on tietenkin otettava vastaan. Ihan näin hajonneita vaatteita ei kuitenkaan käytetä julkisesti tai oikeastaan edes kotona. Noukin nämä "shortseiksi leikattavien" pinosta kuvia varten :)

   Ja tosiaan pääosin kyllä ehjissä vaatteissa mutta ei lähdetä vaihtamaan jos sattuu joku päivä risat löytämään jalkaan. Hyvä pointti kuitenkin, täytyykin miettiä altistanko lapseni mahdollisesti kiusaamiselle olemalla hälläväliä asenteella. Sitä en todellakaan halua vaikka kiusaaminen on ihan yhtä väärin oli toisella sitten ehjät vaatteet tai ei. Kiitos kommentista!

   Poista
 12. Kuten jo puhuttiinkin, niin meillä tosiaan käytetään vähän rikkinäisiä vaatteita ja vähän likaisiakin vaatteita :-) Enkä todellakaan katso kieroon, jos muiden lapsilla on likaista tai rikkinäistä vaatetta :-D Tietenkin kohtuus tässäkin asiassa, mutta aika höllä olen tässä asiassa, ja mies ehkä vielä höllämpi :-D

  VastaaPoista
 13. En minäkään heitä vaatteita pois ensimmäisestä reiästä polvessa tai ensimmäisestä ikitahrasta, joka ei pesussakaan irtoa. Oon vähän huithapeli vaatteiden kanssa, enkä välitä, jos joku on kiskaissut kauppareissulle liian pienet, rikkinäiset, vähän likaiset tai kuoseiltaan keskenään riitelevät vaatekappaleet. Silti vähän ihailen (ja toisaalta vähän ihmettelenkin) niitä perheitä, joissa lapset puetaan yövaatteisiinkin niin, että kaikkien kuuden lapsen vaatteet mätsäävät sukkia myöten toisiinsa. :´D

  VastaaPoista
 14. Eikös rikkinäiset housut oo nyt juuri IN? Ei muuta kuin sakset käteen ja tekemään siistit reiät kaikkiin housuihin polvien kohdalle jo ennen kuin ne menee käyttöön! :D

  http://tassaetnyt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 15. Kun mä olin itse lapsi niin meillä äiti laittoi aina sellaiset silitysraudalla kiinni silitettävät paikat polviin kun ne meni puhki, sai vähän aikaa lisää käyttöikää :D (kyllä me tytötkin vissiin osattiin rikkoa vaatteita!)

  VastaaPoista
 16. Nyt on päällä uusi housujen rikkomisvaihe, kun koululaiset pelaavat futista. Kun 40€ verkkareihin tulee reikä alle viikossa, niin housut eivät todellakaan päädy roskiin vaan ne paikataan. Itse en omista ompelukoneen, vaan mummi hoitaa palkkaaminen. Alle kouluikäiset tytöt taas käyttää melkeinpä pelkästään legginssejä. Ne eivät kovin pitkään kestä. Lempileggareita yritän parsia. Niitä käytetään sitten kotona.

  VastaaPoista
 17. Nythän on muotia kulkea polvista ja muualtakin risaiset housut jalassa. Mun mielestäni risat vaatteet ei sovi aikuiselle, mutta lapsella ne ei haittaa. Kun mun poikani oli pieni, mulle riitti, että itse tiesin vaatteiden olleen aamulla ok puhtaat ja suhtkoht ehjätkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!