26. syyskuuta 2016

Elämäni kalleimmat vaatteet

Tykkään pukeutua mekkoihin. Useimmiten mekkojen kanssa tarvitaan sukkahousuja, jottei paljaat jalat palellu Suomen kylmässä ilmastossa. Sukkahousut, huoh. Riippumatta kuinka montaa eri merkkiä, laatua, väriä ja kokoa kokeilen olen aina samassa pulassa. Ne saamarin kapsitukset repeävät. Karkeasti arvioituna 87% sukkahousuistani rikkoutuvat ensimmäisellä käyttökerralla. Loput 13% sukkahousuista ehtii käyttöön ehkä kahdesti ennen kuin huomaan niiden hajonneen. Syitä on miljoona. Kynsi repii kankaan sukkahousuja pukiessa. Jalka hipaisee lapsen tarralenkkareiden tarrapintaa. Koira hyppää syliin tervehtiäkseen. Joskus se ruma viiru ilmestyy ihan itsestään, hiljaa hiipien reittä pitkin.

sukkahousut

Luulisi maailman fiksujen insinöörien tähän mennessä jo keksineen rikkoutumattomat sukkahousut. On vedenalaisia älypuhelimia, avaruussukkuloita, ydinaseita. On gps-paikantimia, itsekseen ajavia autoja ja robotteja. Mutta sukkahousut ne vaan tuottavat ongelmia maailman naisväestölle. Muissa vaatteissa reikä ei yleensä lähde purkautumaan. Sukkahousussa pienikin silmäpako juoksee Usain Boltin lailla läpi koko kankaan. Joku ostaa tuhansien eurojen Gucceja ja Pradoja, minä se vaan investoin kympin kertakäyttösukkahousuihin. En edes halua tietää kuinka monta sataa euroa mulla on kulunut pelkkiin sukkahousuihin. Olen googlannut, opiskellut ja kokeillut vinkkejä vinkkien perään tuloksetta. Aina ne sukkahousut hajoavat. Kaipa se on vaan todettava, että naisen elämä on vaikeuksia täynnä.

Samaistujat, jakakaa vinkkinne parhaimpaan sukkahousukokemukseen? Alkaa olla niin suuri varasto hajonneita sukkahousuja, että kaikki Pirkka-niksitkin on jo kokeiltu.

20 kommenttia:

 1. Ei kyllä oo varsinaisesti mitään vinkkejä, sukkahousut on ihan sietämätön vaatekappale :D Omasta kokemuksestani parhaimmat/kestävimmät halvat sukkahousut löytyy Prismasta/muista S-ryhmän kaupoista House-merkiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kokeilla niitäkin. Ihan tyhmää kyllä, että ne vaan hajoilevat. Mutta jos haluaa käyttää hameita niin eipä oo paljon vaihtoehtoja :D

   Poista
 2. Itse olen löytänyt kaikkein kestävimmät sukkikset cubukselta. Ei nekään nyt ihan terästä ole, mutta kestävät kuitenkin jalassa ehkä just sen kaks kertaa :D

  VastaaPoista
 3. Mä lähden siitä, että kevyt wtb-narkkilook kuuluu sukkiksiin, varsinkin mustiin sukkiksiin 😅 Ostin pitkään kalliita Woldorfin sukkiksia, kunnes totesin niiden repeytyvän yhtä äkkiä kuin S-ryhmän oman merkin "kolme paria kahdella eurolla" -sukkikset 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just, eli hinta ei todellakaan kerro laadusta.
   Teininä käytin tahallaan rikkoutuneita sukkahousuja :DD Laitoin pinkit alle ja mustat riekaleiset siihen päälle :'D

   Poista
 4. Mä oon tehnyt ratkaisuni niin, että välttelen ohuiden sukkahousujen käyttämistä niin paljon kuin mahdollista :D Ja silloin kun niitä tarvin, ostan suosiolla ne halvimmat, kun on varmaa, että ne on kertakäyttökamaa joka tapauksessa. Jos arkisin käytän (käyttäisin...se on aika harvinaista) mekkoja niin valkkaan suosiolla sellaiset paksummat sukkikset. Mut viimeksi tein sellaisen huomion, että sellaiset liukaspintaiset sukkikset on edes hieman kestävämmät, ennen oon aina ostanut sellaisia mattapintaisia, mutta sitten testasin niitä liukkaita ja ne kesti melkein koko päivän ehjänä, hajosi vasta 9h käytön jälkeen ja se taitaa olla mun henkilökohtainen ennätys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi onkin kyllä fiksu ratkaisu, että vaan välttelee niitä paskoja :D Mä oon myös huomannut että mattapintaiset on jotenkin vielä heikommat. Pitäis löytää jostain sellaiset kivan näköiset, paksut "lastensukkikset" eikä käyttää noita surkeita kreppareita :/

   Poista
 5. Ahahaa I FEEL YOU! Mun lemppareita on ne oikein ohuet mustat takasaumalliset sukkikset. Ne maksaa vielä vähän enemmän kuin perus s-markettisukkahousut, mutta hajoaa kyllä takuuvarmasti nopeammin. Kirottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo... Naisen elämä on hankalaa :D Mä ostan sellaisia super slimmaavia joissa on vielä joku reisiresorikin, nekin on ihan perusmalleja hieman kalliimmat ja hajoaa ihan yhtä helposti :/

   Poista
 6. Ahahaa I FEEL YOU! Mun lemppareita on ne oikein ohuet mustat takasaumalliset sukkikset. Ne maksaa vielä vähän enemmän kuin perus s-markettisukkahousut, mutta hajoaa kyllä takuuvarmasti nopeammin. Kirottua.

  VastaaPoista
 7. Juhlasukkiksina käytän Pirkka-merkkisiä kiiltäviä sukkiksia, ne on parhaita. En käytä koskaan arkena sukkahousuja, joten en osaa oikein sanoa muuta kuin, että mitä paksummat niin sen kestävämmät eli kannattaisko kokeilla jotain paksuja sukkiksia arkikäyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paksuja oon etsinytkin mutten oo vielä törmännyt sellaisiin tarpeeksi kivoihin. Ostan sit aina ohuista niitä paksuimpia mut nekin on vaan 30 deniä.. :D

   Poista
 8. Kyllähän se on valitettavasti niin, että sukkahousujen keston määrää tarve myydä uusia sukkahousuja. Televisiosta tuli aikoinaan ohjelma, jossa kerrottiin kuinka tutkijat onnistuivat kehittämään uuden kuidun, josta pystyttiin tekemään todella kestäviä sukkia. Testien jälkeen tutkijat olivat innoissaan kunnes tuli yrityksen johdolta määräys, jonka mukaan kuitua piti heikentää, jottei sukat kestä liian kauan.
  Olis se hienoa ostaa yhdet sukkahousut kuukaudessa, vaikka niitä käyttäisi päivittäin. Valmistajan kannalta vaan on parempi myydä 30 paria kuukaudessa. Valitettavasti näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotain tällaista mä mietkinkin, että pakko on olla joku sukkahousuvalmistajien salaliitto kuluttajaa kohtaan.. :D Ihan paskaa, mutta raha puhuu.

   Poista
 9. Ihan niitä ohuimpia sukkahousuja en käytä ollenkaan. Alkaen 30 denieriä, tavallisimmin 40-60 deniä. Talvella tietysti mm. villaisia. Ja merkkivalikoima aina Prisman House-sukkahousuista Wolfordeihin. Paksummat tietysti kestävät paremmin. Kastelen ja märkänä venyttelen aina uudet sukkahousut. Aluksi käytin tätä niksiä vain ohuempiin sukkahousuihin, nykyään kaikkiin joissa vaan on lycraa mukana. Lycra, siis elastaani saattaa kuivahtaa jos sukkahousut ovat kauan pahvipakkauksessaan. Jotain vaikutusta olen tällä niksillä huomannut olevan. Mutta minkään merkkiset sukkahousut eivät kestä loputtomiin.

  Vahvikkeellisia sukkahousuja on vaikea löytää, kun niiden tekeminen nostaa hintaa. Melkeinpä vain tukisukkahousuista löytyy myös kanta- ja pohjavahvike. Halpisketjujen sukkahousuissakin on ihan kohtuullisen kestäviä, mutta Falken ja Kunertin sukkahousuja käytän myös paljon. Wolfordejakin ajoittain. Varmaan kuitenkin Voguen sukkahousuja löytyy minun laatikoista eniten.
  P.S. Prisman House 40 denierin sukkahousuihin on tullut nyt myös kanta- ja pohjavahvike. Täytyy nuo testata seuraavaksi ovatko muuten muuttuneet, kuin hinnaltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! :) Mä ostan yleensä vähintään 30 denierin sukkahousuja, nyt oon kokeillut myös 50 denin, ja eri merkkejäkin kokeillut. Osa pitää paremmin, osa edelleen yhtä huonosti :D

   Poista
 10. Nyt olen testannut nuo uusitut House 40 den sukkahousut. Ihan nämä on arkeen kelpoiset, jopa hyvätkin hinnan puolesta. Oikeastaan jopa tykkään näistä sukkahousuista. Sääriosa on pitkäkoipisellekin riittävä ja vyötärönauha nousee tarpeeksi korkealle, pysyvät ylhäällä. Ja ovat säilyneet ehjänä, varmaan juuri noiden vahvikkeiden vuoksi. Vähän tyyliin joka toinen päivä ollut jalassa pari kolme viikkoa. Ainoastaan värejä puuttuu. Löytyy vain ne tavanomaiset musta, ihonväri ja tummempi ruskea. No kun värejä kaipaan, vaihdan Voguen Colore sukkahousuihin. Joita minun laatikoista löytyykin varmaan kahtakymmentä väriä.

  VastaaPoista
 11. Halvemmista sukkahousuista löysin itse kestävät Esda merkkiset arkisukkahousut, joita valmistetaan eri paksuuksina ja eri kokoina. Tosin värivaihtoehtoja Suomessa on vähän. Saksalaisia Esda sukkiksia Suomessa myy ainakin ateliergs.fi. Esda oli alunperin tunnettu itä-saksalainen (DDR) sukkien valmistaja, mutta valmistaa niitä edelleen.

  VastaaPoista
 12. Mr Tokmannin Pola sukkahousuissa on kanta- kärki- ja pohjavahvikkeet. Ainakin 40 tukisukkahousuissa. Suosittelen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!