12. elokuuta 2016

Lapset kaupungissa

Tänään lähdin poikien kanssa viettämään iltapäivää Helsingissä. Suuntasimme Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunkiin, joka on lapsille suunnattu museo, jossa Helsingin historiaa ja menneistä vuosikymmenistä kerrotaan leikin kautta. Lapsille tavallisissa museoissa käyminen saattaa olla tylsää, kun mihinkään ei saa koskea ja pitäisi olla hiljaakin. Lasten kaupungissa asiat on toisin. Siellä saa koskea kaikkeen, leikkiä museoesineillä, eikä kukaan myöskään hyssyttele liian kovaäänisiä leikkejä (paitsi ehkä tämä äiti omiaan, joiden kiljahduksista saattaa alkaa päätä särkemään). Kaiken lisäksi museossa on maksuton sisäänpääsy. 

_DSC0286_1 _DSC0295_1 _DSC0288_1

Seuraksemme saatiin kaksi ihanaa ystävääni lapsineen, kolmen aikuisen voimin kaitsittiin yhteensä seitsemää lasta. Meno oli aikamoinen, mutta pääasia oli että lapsilla oli hauskaa! Poikien lemppareiksi nousivat mummola, eli 70-luvun tyyliin sisustettu keittiö-olohuonekompleksi, sekä alakerrassa 1700-luvun vanha laiva, jossa kaverukset kalastelivat ja tippuivat yli laidan. Näiden lisäksi Lasten kaupungissa on myös suutari, vanhat hevoskärryt, nukketeatteri, 1930-luvun koululuokka, naamiaisvaatteita ja vaikka mitä mielenkiintoisia leluja. Elokuun aikana museossa voi myös omatoimisesti askarrella käpyolentoja askartelupisteellä. 

_DSC0266_1 _DSC0272_1 IMG_20160812_181046

Lasten kaupungissa saa tunteja kulumaan ja se on oiva retkikohde sekä paikallisille että kauempaa Helsinkiin tuleville lomailijoille. Kannattaa ehdottomasti käydä visiitillä jos liikkuu lähistöllä. Senaatintorin kulmassa sijaitsevan museon lisäksi voi samalla ihastella uljasta Helsingin Tuomiokirkkoa sekä käydä vaikka Kauppatorilla tutkimassa kaikenkirjavia myyntikojuja. Riippumatta siitä onko Helsinkiläinen tai pääkaupunkiseutulainen vai jostain muualta päin maailmaa, niin kannattaa kiertää maamme kaunista pääkaupunkia silloin tällöin turistilasit silmillä.

Oletteko te jo käyneet Lasten kaupungissa?

2 kommenttia:

  1. Kiva paikka! Me käytiin muutama viikko sitten tuolla, 3v ja 5v olisivat viihtyneet varmaan koko päivän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meidän porukan lapset viihtyivät myös super hyvin :)

      Poista

Kiitos kommentista!