3. heinäkuuta 2016

Legobileet

Tänään ollaan vietetty Alexin 4-vuotissynttäreitä Lego-teemabileissä. Juhlien teema oli Alexin itse valitsema ja oikeastaan ihan itsestäänselvyys, sillä legot ovat tällä hetkellä The juttu. Duploilla leikitään ahkerasti ja pikkulegoillakin yritetään keretä leikkimään silloin, kun Hugo ei ole häiritsemässä. Pikkulegojen suositusikä on useimmissa paketeissa viidestä ikävuodesta ylöspäin, mutta Alex osaa tosi nätisti leikkiä hävittämättä pieniä paloja ja siivoaa nätisti jälkensä leikin loputtua. Luulen, että tuo ikäraja perustuu rakentamisen vaikeusasteeseen, joten sillä ei ole niin väliä kun häntä autetaan rakentamisessa. Ei yllättänyt, että päivänsankari toivoi lahjaksi vain pikkulegoja ja saikin niitä muiden lahjojen lisäksi aikamoisen kokoelman.

_DSC0127_1 _DSC0147_1 _DSC0126_1

Juhlien teemaa lähdettiin taas toteuttamaan mahdollisimman laajasti koristeiden sekä tarjoilujen suhteen. Etsittiin pinterestistä paljon ideoita ja toteutettiin niistä kivoimmat sekä helposti toteutettavissa olevat jutut. Ilmapalloja klassisissa legoväreissä, eli sinistä, punaista, keltaista ja vihreää. Seinälle legoukkeleiden naamoja keltaisin paperilautasiin piirrettyinä ja tarjoilupöydän mukit samalla tyylillä. Asuntoa koristeltiin myös legoista rakennetuilla ALEX-kirjaimilla sekä serpentiineillä ja juhlapöytä sai ylleen legopöytäliinan.

_DSC0143_1 _DSC0136_1 _DSC0161_1

Suolaisten tarjoilujen suhteen inspiraation löytäminen ei ollutkaan niin helppoa. Lopulta päädyttiin ajankäyttörajoitusten takia tarjoilemaan suolaisina ruokina vain legopalikkapizzaa ja salaattia, joka sai näytellä suurpiirteisesti kulhollista irtolegoja. Pizza ja salaatti ovat molemmat aika neutraaleja tarjoiltavia, jotka maistuu suurimmalle osalle juhlaväestä. Pizzavaihtoehtoina meillä oli tomaattipizza sekä chorizo-pizza. Salaattiin laitoin salaatinlehtien lisäksi tomaattia, kurkkua, paprikaa sekä viinirypäleitä. Oltiin oikeassa, hyvin maistui koko porukalle! Juomana tarjoiltiin meillä jo klassikoksi noussutta sitrus-granaattiomenaboolia. Koristelin boolin mansikoilla sekä legopalikan muotoisilla jääpaloilla.

_DSC0140_1 _DSC0130_1 _DSC0167_1

Makeina tarjottavina oli kakun lisäksi rocky road legopaloja, jotka siis päällystin candy meltsillä ja mini smarties-karkeilla. Neljää eri väriä, neljää eri makua. Suklaan ja vaahtokarkkien lisäksi käytin lisukkeina pistaasipähkinöitä, kuivattuja marjoja, keksimuruja ja lakritsia. Tarjolla oli myös keltaisella candy meltsilla päällystettyjä vaahtokarkkeja hedelmävartaissa, piirsin noille vielä mustalla elintarvikekynällä legoukkojen kasvot. Kakkua mietin pitkään, sillä en uskonut osaavani tehdä yhtään samankaltaisia luomuksia kuin Pinterestin upeudet. Päädyin lopulta tekemään mehevän mansikka-suklaamoussekakun ja käyttämään koristeita apuna loihtimaan kakun sopimaan lego-teemaan. Siinä auttoi jääpalamuoteilla tehdyt lego-ukkelit ja legopalat.

_DSC0175_1 _DSC0202_1

Juhlat olivat oikein onnistuneet ja juhlakalu tuntui olevan varsin tyytyväinen lahjoihinsa sekä juhlapöydän herkkuihin. Kaikin puolin onnistuneiden synttärijhlien jälkeen voi huokaista helpoituksesta ja nauttia juhlien jälkeisestä hyvän olon uupumuksesta. Kiitos kaikille kanssamme juhlineille sekä Alexia muistaneille. 

8 kommenttia:

 1. Ihanasti olet toteuttanut teeman! Paljon onnea sankarille ♡

  VastaaPoista
 2. Ihanat legopartyt! Ja sun hiukset on tosi hyvän väriset, ei yhtään liian tummat! :)

  Ja saako udella mitä kaikkee tohon booliin tulee? Täytyis itekin väsätä joku ihana alkoholiton booli juhliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Booli on ihan helppo: granaattiomenamehua ja sitruunalimua. Koristeeksi voi laittaa sitruunaviipaleita, mansikoita, mitä tahansa :) Toi on koko meidän suvun lemppariksi noussut lapsiystävällinen booli!

   Ja noista hiuksista, alkuun pelkäsin että niistä tulee liian tummat ja olinkin sitä mieltä. Nyt oon jo tottunut ja olenkin super tyytyväinen! :)

   Poista
 3. Kivasti oot taas jaksanut nähdä vaivaa :) Noi mukit etenkin on tosi hauskat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) niitä oli hauska askarrella, lapset etsivät googlesta naamoja ja minä piirsin käskystä samannäköisiä :D

   Poista
 4. Kivalta näyttää :) Mistä löysit nuo Legon keltaiset kerttisastiat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ne taisivat olla juhlahumua.fi verkkokaupasta :)

   Poista

Kiitos kommentista!