5. kesäkuuta 2016

Kaksi pientä salaisuutta

Nimen valitseminen lapselle on jännittävä ja hauska prosessi. Nimivaihtoehtojen etsiminen, makustelu ja yhteen sovittaminen sukunimen kanssa on mielenkiintoista ja oikeastaan aika vaikeaakin. Täytyy ottaa huomioon tulevan vauvan sukupuoli, miltä hän näyttää ja tuleeko lapsi olemaan nimensä näköinen? Vaihtoehtoja on monia, mutta mikä onkaan se lopullinen valinta? Haluaako lapselle antaa kaksi vai kolme etunimeä? Meidän lapsista Joelilla on kaksi etunimeä ja Alexilla ja Hugolla on kolme etunimeä. Meillä ei ole tiettyä kaavaa nimien määrästä, vaan ollaan menty sen mukaan mikä sointuu parhaiten yhteen. 

Koska me olemme jättäneet sukupuolen selvittämättä kaikkien lasten raskauksissa, olemme aina miettineet nimiä sekä tytölle että pojalle. Tämän takia minulta onkin tasaisin väliajoin kysytty, millaiset nimet meidän lapsemme olisivat saaneet eri sukupuolen edustajina. En tiedä miksi pidän tätä aihetta niin kamalan salaisena, mutta en ole tainnut kovinkaan monelle kertoa poikiemme tyttönimiä. Ehkä se johtuu siitä, että samat nimet olisivat saattaneet saada käyttöä vielä tulevilla lapsilla. Maailmassa on kuitenkin niin monta kaunista nimeä, että vaikka lukkoon lyödyt nimet ovatkin ihania, ne ovat myös muuttuneet ajan saatossa.

Vaikka olemmekin tyytyväisiä lapsilukuumme eikä enää suunnitella perheenlisäystä, ei olla kuitenkaan täysin poissuljettu ajatusta neljännestä lapsesta. Onneksi tässä asiassa saa muuttaa mieltän jos siltä tuntuu, eikä tehty päätös ole kiveen hakattu. Ehkä elämäämme mahtuu vielä joskus neljäs lapsi, ehkä ei. Nimet meillä on kuitenkin valmiina sekä tyttölapselle että poikalapselle, jos niitä vaikka joskus vielä tarvitsisi. Ajattelin nyt kuitenkin paljastaa Joelin ja Alexin vaihtoehtoiset nimet, sillä niille ei enää ole käyttöä. Hugolle suunniteltu tyttönimi pysyy vielä tallessa mieltemme sopukoissa, säästössä mahdolliselle vauvalle.

joeltytt_1

Joelille mietimme pitkään antavamme nimen Henri. Muita nimiehdotuksia pojalle olivat mm. Toni, Benjamin, Kim, Matias ja Daniel. Lopulta päädyimme kuitenkin Joel-nimeen ja hyvä niin. Jos Joel olisi ollut tyttö, olisi hänen nimekseen tullut Ida Karoliina. Muita ehdotuksia tytölle olivat mm. Nora, Jasmin, Isabella, Iris, Lilja ja Mia. Kauniita nimiä kaikki, mutta enää en valitsisi tytölle enkä pojalle näistä ehdotuksista nimeä.

alextytt_1

Alexin kohdalla meillä oli oikeastaan vain kaksi vaihtoehtoa. Alex ja Emil. Hetken aikaa pallottelimme nimiä kuten Toni, Jami, Leo ja Niko, mutta ne jäivät pian unholaan. Tytölle nimi oli valmiina jo raskauden alusta asti, hän olisi ollut Nanna Karoliina. En muista meidän varsinaisesti edes harkinneen muita nimiä, mutta hetken aikaa ajatuksissa oli myös nimet Sonja, Susanna ja Alisa

Hugon nimen valintakaan ei ollut mikään maailman helpoin juttu, sen vääntämisestä voi käydä lukemassa täältä.

6 kommenttia:

  1. Kivoja nimivaihtoehtoja olette miettineet. Ei mitään erikoisia mutta ei myöskään kaikista tavallisimpia nimiä. Mutta hyvät nimet teidän pojilla on :)

    VastaaPoista
  2. Haha, meillä on Joel ja yks noista poikien nimivaihtoehdoista on mun toisen pojan nimi ja mun nimi on yks noista tyttöjen nimistä:D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!