26. kesäkuuta 2016

Jep, mekin vietettiin juhannusta

Kotona ollaan rentouttavan mökkiloman jälkeen, joten nyt on hyvä aika fiilistellä juhannustunnelmia. Me lähdettiin torstaina tuttuun tapaan suvun saarelle, jossa olemme viettäneet juhannusviikonloput viimeisen kuuden vuoden ajan. Ainoana poikkeuksena yksi vuosi jolloin käytiin vain päiväreissulla, koska laskettu aikani oli niin lähellä etten halunnut riskeerata synnyttäväni keskelle ei mitään. Saarella oltiin taas isolla porukalla ja hauskaa oli. Pojat ovat nauttineet merellisistä maisemista, tutkineet luontoa innoissaan ja leikkineet pikkuserkkujensa kanssa. Kamera tuntui lepäävän laukussaan koko loman ja mulla oli sellainen fiilis etten ole ottanut juuri yhtään kuvaa. Noh, oli niitä kuvia sittenkin melkein kuusisataa ja siihen päälle vielä iso pino puhelinkuvia.

jussipussi _DSC0250_1 _DSC0299_1

Torstai-ilta meni kotiutuessa ja heti perjantai-aamusta alettin touhuilemaan. Aamupäivällä lähdettiin pienellä porukalla maihin kylän juhannusjuhliin. Sieltä on joka vuosi haettava metrilakua. Tänä vuonna ei jääty katsomaan juhannussalon nostoa eikä mulla ollut edes kameraa mukana koko juhlissa, mutta oli hauska lyhyt visiitti. Iltapäivällä päiväunien jälkeen alettiin pikkuhiljaa valmistautumaan illan kokkoa varten. Miehet rakensivat meille ison ja upean kokon. Perjantai-illan keli oli hieman kolea, mutta saatiin hyvä kokko aikaiseksi ja skoolattiin shampanjalla. Hiilloksen päällä paistettiin makkaraa, nakkeja ja vaahtokarkkeja.

_DSC0040_1 _DSC0105_1 _DSC0096_1 IMG_20160624_221117

Lauantai-aamu sujui taas leikin ja löhöilyn merkeissä. Iltapäivällä saunottiin ja Joel sekä Alex uskalsivat myös kastaa jalkansa hyiseen 14-asteiseen meriveteen, karkeilla lahjottuina tietty, heh. Saunan jälkeen keräännyttiin koko porukalla juhannuspäivälliselle. Omaa kalasaalista ei tänä vuonna tullut, verkot olivat tyhjillään joka aamu. Saarella oli niin paljon puujätettä, että pystytettiin kokko myös lauantai-illaksi. Tällä kertaa huijattiin hieman, sillä grillattiin makkarat kokon sijaan grillissä ja juotiin shampanjan sijaan kuohuviiniä. Myöhemmin illalla lapset jäivät siskoni valvovan silmän alle nukkumaan ja me suunnattiin Samin kanssa vielä kahdestaan souturetkelle.

_DSC0386_12 _DSC0380_1 _DSC0401_1 _DSC0501_1 _DSC0491_1

Sunnuntaina pakkailtiin ja siivoiltiin, leikittiin ja löhöiltiin, sehän on lomailussa juurikin parasta se löhöily. Ennen kotiin lähdön aikaa paistettiin vielä iso pino muurikkalettuja ja pidettiin isot lettukestit. Kotimatka sujui väsyneissä merkeissä. Minusta juhannuksessa on parasta juurikin perheen ja suvun kanssa vietetty aika, enkä itse pidä juhannusta minään ryyppyjuhlana. Olen aina valinnut saaren ja sukulaiset juhannuksena, vaikka olisi ollutkin mahdollisuus mennä vaikka kavereiden kanssa festareille tai tehdä jotain muuta. On toki niitäkin juhannuksia ollut, jolloin ei olla oltu saaressa, mutta silti aina perheen kanssa. Kuitenkin muistan lapsuudestani asti parhaiten juurikin ne saarella vietetyt jussit ja olen iloinen, että voin luoda vastaavia muistoja myös omille lapsilleni. Eihän sitä tiedä, missä tulemme juhannuksia tulevina vuosina juhlimaan. Ehkä olisi mukavaa vaihtelua olla myös lasten isän puolen suvun kanssa, kun ollaan nyt koko suhteemme aikana olleet minun suvun kanssa juhannukset. En kuitenkaan rehellisesti tiedä, tuntuisiko juhannus oikealta juhannukselta jossain muualla. Millaisia juhannusperinteitä teillä on?

Alkavalla viikolla onkin sitten taas täys hulina päällä! Tavallisen arki-työviikon lisäksi Alexilla on tiistaina synttärit, Joel lähtee mumminsa kanssa reissuun, mulla on perjantaina synttärit joita juhlitaan kavereiden kanssa, Alex ja Hugo pääsevät yökylään siskoni luokse ja viikonloppuna koittaa sitten Alexin synttärijuhlat. Rentouttavan loman jälkeen onkin hyvä päästä takaisin hektiseen arkeen ennen pian koittavaa seuraavaa lomapätkää. Synttäreitä varten on vielä paljon tekemistä ja vähän pitää stressata esikoisen pitkää poissaoloa ja ensimmäistä ulkomaanmatkaa. Samin pitkät työpäivät täytyy jaksaa yksin lasten kanssa, toki ovathan pitkät päivät hänellekin raskaita. Onneksi Samilla on vain nelipäiväinen työviikko ja päästään perjantaina tuulettumaan ystävien kanssa. Eipähän käy touhutessa aika pitkäksi.

PS. Olisi mukavaa, jos kerkeäsitte käyttää hetken aikaanne käyden vastaamassa tässä linkissä olevaan kyselyyn. Kaksplus ja me bloggaajat haluamme saada lisätietoja lukijoidemme kiinnostuksen kohteista, jotta voisimme kehittää mainontaa sekä tuottaa yhä kiinnostavampaa sisältöä blogeissa. Kiitos vastanneille jo etukäteen.

6 kommenttia:

 1. Mulle juhannus on kanssa aina ollut perhejuhla. Viettopaikka on vaihdellu kesämökistä mummolaan ja kotikotiin ja sukulaiset ympärillä on välillä ollut iskän ja välillä äitin puolelta, mutta kyllä ne sukulaiset siinä ympärillä on se juttu.

  Kaverit ei ikinä voi oikein ymmärtää tätä ja joka vuosi se herättää vähän eripuraa kun ei yhtään kiinnosta lähtee mihkään festareille tai muuten vaan dokaamaan juhannuksena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsää, ettei kaverit ymmärrä, tai varsinkin se jos siitä tulee kinastelua. :/

   Ihanaa, että sullekin sukulaiset on juhannuksen the juttu :3

   Poista
 2. Minun lapsuudessani vietimme aina kaikki juhannukset Varsasaaressa, joka on Helsingin edustalla. Aivan ihana paikka. Harmittaa kovin, että jouduimme luopumaan mökistä ja veneestä... Saari juhannukset ovat aivan huippuja. Mutta nyt me ollaan vietetty juhannukset yleensä meillä, porukan koko on vaihdellut. Joskus ollut enemmän ja joskus vähemmän porukkaa. Mutta perinteet: sauna, grillaus, kokko, (sään salliessa uinti) ja mahtava fiilis ovat pysyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanat perinteet teilläkin. Mukavaa, että paikan vaihtumisen jälkeen kuitenkin se fiilis on säilynyt, sehän on tärkein <3

   Poista
 3. Meillä kanssa juhannus on perhetapahtuma :) lapsena oltiin joko meidän mummon ja papan mökillä tai vanhassa kesäsiirtolassa kaikkien isin puolen serkkujen kanssa :) toi saari kuulostaa ihan parhaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saari on ihan paras <3 Kiva, että teilläkin ollaan perheen kesken. Tuntuu että monien mielestä juhlapyhät on vaan ryyppäämistä varten :D

   Poista

Kiitos kommentista!